Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

semnal de alarma pentru autoritati

Mesajde mirel » 02 Apr 2013, 11:59

dupa controalele la carne,lapte, legume etc....nu credeti ca ar fi cazul ca autoritatile sa si indrepte privirea si catre borcanele de ''miere'' din magazine? catre brandurile ,care pur si simplu isi bat joc de cumparatorii necunoscatori care nu stiu cum ar trebui sa arate mierea naturala, de apicultura romaneasca si implicit de noi, si care vand la preturi exorbitante borcane cu orice altceva numai nu cu ''MIERE DE SALCAM 100% NATURALA PRODUCTIE 2011''
Ce pare aveti de ce exista pe raft?
Fişiere ataşate
WP_000261.jpg
WP_000260.jpg
WP_000257.jpg
Ultima oară modificat de mirel pe 02 Apr 2013, 12:04, modificat 1 dată în total.
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Re: semnal de alarma pentru autoritati

Mesajde mirel » 02 Apr 2013, 12:03

si asa arata monstrele anuale de mierea de salcam de pe raftul camarei mele .... nu i nici o diferenta..... :lol:
Fişiere ataşate
WP_000613.jpg
WP_000609.jpg
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde ovidiu_78 » 02 Apr 2013, 12:35

frumoase borcanase....hmmm....dar butoaie mai mari din toti anii acestia nu ai sa ne arati? :lol: :lol:

sa va dea Dumnezeu multa sanatate si spor la tot
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde mirel » 02 Apr 2013, 13:06

dar butoaie mai mari din toti anii acestia nu ai sa ne arati?

eheeeiii...butoaiele au facut paienjeni gura :lol: ....centrifuga la fel......da las'ca spun ele in iunie ;)

sanatate si numai bine!!
0761194759
mirel

Mesajde jonny_it » 02 Apr 2013, 13:24

mirel scrie:dupa controalele la carne,lapte, legume etc....nu credeti ca ar fi cazul ca autoritatile sa si indrepte privirea si catre borcanele de ''miere'' din magazine? catre brandurile ,care pur si simplu isi bat joc de cumparatorii necunoscatori care nu stiu cum ar trebui sa arate mierea naturala, de apicultura romaneasca si implicit de noi, si care vand la preturi exorbitante borcane cu orice altceva numai nu cu ''MIERE DE SALCAM 100% NATURALA PRODUCTIE 2011''
Ce pare aveti de ce exista pe raft?

Controalele la carne, lapte, etc au fost facute si nu au fost descoperite prea multe nereguli. Mai pe romaneste importatori(firme romanesti) sau firme din UE care vor sa intre pe piata si astea au facut mare tam tam ca tot ce se produce la noi nu este bun. Si uite asa germanii nu mai importa carne de pasare/curcan, francezii nu mai importa carne de vita de la noi si tot asa; oamenii isi protejeaza cu orice pret producatorii lor.

Avantajul apicultorilor este ca tarile de la Vest trebuie sa importe miere pentru a completa necesarul intern(consum mai mare fata de productie). Altfel credeti ca mai exportam noi miere in Germania? Sigur se gaseau niste antibiotice pe undeva si se interzicea. Toata treaba asta este cu 2 taisuri.
Consumatorii ar trebui educati sa cumpere direct de la producator.

..parerea mea :)
jonny_it

Mesajde ovidiu_78 » 02 Apr 2013, 14:03

Asa e jonny..sa zic si eu ceva...eu de cand ma stiu eu,si familia noastra,nu am cumparat rosii,castraveti,legumele si fructele in general(banane portocale,din astea exotice exceptie)de la super marketuri,sau alimentare,sau orice abc,nu domle,merg(em) la piata si acolo luam tot ce trebuie,in primul rand stii ce cumperi,de la cine cumperi,si multe altele,bineinteles ca sunt si acolo bisnitari,etc,dar eu caut oamenii mici,care au productii mici,care nu isi permit sa floseasca chimicale si altele pt cresterea lor(de 3-4 de cand am casa si pamant la tara,cam am de toate),si in al doilea rand ii sprijini pe ei,caci prin cumpararea produselor de la ei ii faci ca sa le cultive in continuare,caci multi nu inteleg ca oamenii de jos sunt talpa tarii,fara ei nu se poate,orice om mare nu poate face nimic fara un om mic,oricat de bogat ai fi daca nu ai avea muncitori,nu ai face nimica
Toti ar trebui sa sprijine intr-un fel sau altul pe acesti oameni,am vazut aici in anglia un lucru la evrei..caci am lucrat mult la ei,in comunitatea lor se sprijina reciproc,nu cumpara de la altcineva daca nu e de-al lor(rare exceptii),poti avea tu un produs cu 1 lira la vanzare si acelasi produs sa-l aibe un evreu cu 4 lire,ca tot de la ala va cumpara..nu mi-a venit sa cred cand am vazut asa ceva,si tot timpul e asa,daca ar fi asa si la noi,am avea si respect pt cei ce trag din greu la pamant,la sapa,etc,ca sa avem noi ce manca...lucru greu sa muncesti pamantul si sa traiesti din asta,cum e la tara la noi...stima si respect pt tot taranul roman
Asa sa fie si cu apicultura,si cred ca asa va fi in curand...speram,oricum eu sunt mic mic mic ca sa fac ceva,ca glasul meu sa poata fi auzit,dar sunt cei mari cu multe familii,ei sa fie linia intai,si restul va merge dupa ei :D

sanatate la toti
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Dragos2006 » 02 Apr 2013, 14:50

mirel scrie:si asa arata monstrele anuale de mierea de salcam de pe raftul camarei mele .... nu i nici o diferenta..... :lol:

As fi curios la analiza polenului din asa zisele probe din 2008 si 2010 . :D

PS, toata miere de pe rafturile marilor magazine sunt cu analizele OK numai ca asa cum se precizeaza pe eticheta contine si miere tropicala intr-o oarecare proportie.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde cristi_vidican » 02 Apr 2013, 15:54

mirel scrie:si asa arata monstrele anuale de mierea de salcam de pe raftul camarei mele .... nu i nici o diferenta..... :lol:

Nu vreau să fiu cârcotaș, dar mi-e greu să cred că mierea de salcâm a rămas așa din 2008 încoace (adica nu s-a cristalizat).
Partea bună e că, ușor-ușor, cumpărătorul devine tot mai educat. Un prieten a făcut un lucru simplu: a pus pe borcane noi etichete personalizate. Simpla eticheta i-a adus mulți clienți.
Încă ceva ... Când a scăzut prețul (ca să vândă mai mult odată) a pierdut unii clienți de top pt că a devenit suspect de fals.
Mai e ceva bun: a crescut consumul de miere pe cap de locuitor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 02 Apr 2013, 16:14

Daca este pura nu cristalizeaza! Am gasit dupa 12 ani o sticla de miere salcam pierduta prin debara, si in afara faptului ca era un pic mai vascoasa ( poate si un pic mai inchisa la culoare datorita timpului) nu prezenta alte transformari. Si culoarea(nuanta) difera aproape imperceptibil de la salcam la salcam, una este salcamul de campie si alta este salcamul de deal, mai contribuie si factorii climatici, umiditate etc la aceasta, asadar exista o mica plaja in ceea ce priveste nuanta.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Dragos2006 » 02 Apr 2013, 16:18

Ce inseamna "pura" ?
Dragos2006

Mesajde Bambucha » 02 Apr 2013, 16:27

neamestecata cu procent semnificativ max 2-3% din alte flori (rapita, pomi, etc) si bine-nteles fara urme de licori de stimulare sau completare.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde State » 02 Apr 2013, 16:59

Bun topicul dar haideti sa-l punem in aplicare.

Stiti emisiunea "Romania Te Iubesc" ? Banuiesc ca da.

1-Problema mierii din magazine.
2-Institutul apicol din Bucuresti.
3-Prosteala profului "of-line". (cine se baga sa comenteze ispravile domnului Goe? )
4-Impozitarea.
5-Mai puneti si voi probleme cu care se confrunta apicultorii.

Puse pe hartie , ar insemna o ora de documentar, poate chiar doua editii cu acelasi subiect.

Sunteti de acord sa incepem ? Scrieti fiecare ce si-ar dori sa se mediatizeze si cand ajungem la un numitor comun , personal ma ocup sa ajunga pe sticla.
Va rog cei care sunteti dispusi sa apareti la Tv , sa va scrieti numele, localitatea si numarul de telefon. Numai asa va pot contacta editorii emisiunii.

Daca aveti sugestii/reclamatii , le puteti scrie. Rugamintea e sa fiti cat mai "pe subiect" , scurt si direct.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde gigibecalul » 02 Apr 2013, 17:03

O idee foarte tare!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde State » 02 Apr 2013, 17:19

gigibecalul scrie:O idee foarte tare!

Care necesita suportul mai multor apicultori. Fara ei nu se poate face nimic.
Chestia este ca trebuie sa apara argumentele. Acestea vin din partea voastra si fac parte din experienta acumulata in timp. Nimeni nu se poate apuca sa vorbeasca despre "minunile" profului fara o baza solida de contra-argumente. In cazul impozitarii la fel.
Este un subiect delicat si trebuie format profesional , dar de asta se ocupa altcineva. Important e sa vreti.
State

Mesajde Dragos2006 » 02 Apr 2013, 18:27

In urma cu aprox. 3 ani niste reporteri de la PROTV au facut o ancheta serioasa pe domeniul mierii de albine . Primesc telefon ca la ora H sa ma uit la TV ca se va da un reportaj bomba ! Ne adunam o gasca de apicultori si asteptam cu infrigurare respectiva emisiune , incepe si ... surpriza ! au fost taiate exact partile esentiale si ancheta bomba s-a transformat intr-un reportaj batranesc despre miere . Va dati seama acum ce parere am despre media romaneasca...
Interesele sunt asa mari si mafia politica pusa pe furat incat nu se poate misca nimic . Era simplu sa se dea un nou STAS la miere , cica se va da dar nu se stie cand...

sa vorbesc mai mult ? cred ca nu este cazul ...
Dragos2006

Mesajde State » 02 Apr 2013, 18:34

Dragos2006 scrie:In urma cu aprox. 3 ani niste reporteri de la PROTV au facut o ancheta serioasa pe domeniul mierii de albine . Primesc telefon ca la ora H sa ma uit la TV ca se va da un reportaj bomba ! Ne adunam o gasca de apicultori si asteptam cu infrigurare respectiva emisiune , incepe si ... surpriza ! au fost taiate exact partile esentiale si ancheta bomba s-a transformat intr-un reportaj batranesc despre miere . Va dati seama acum ce parere am despre media romaneasca...
Interesele sunt asa mari si mafia politica pusa pe furat incat nu se poate misca nimic . Era simplu sa se dea un nou STAS la miere , cica se va da dar nu se stie cand...

sa vorbesc mai mult ? cred ca nu este cazul ...

Tu urmaresti emisiunea despre care am pomenit ?
Ai vazut macar ultimile episoade ?
Vrei sa contribui cu ceva ? Sau doar spectator fara bilet ?
Ar fi mai bine doar sa ne plangem pe un forum ?
Asteptam sa pice ceva din cer ?
Facem o scrisoare catre Papa ca mierea nu e miere ?
De vreo 20 de ani ne tot plangem...dar induram atatea incat nici nu ne dam seama cat de prosti suntem.

Problema la ce-ai fi vrut tu sa vezi acum 3 ani , e fix la tine. A fost mare valva in media ca o sa apara o mega stire ? Sau cineva ala care te-a sunat era pe langa problema ? Eu zic asa : ia la mana reportajele trecute si fa o comparatie intre impresia ta si realitate.
State

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE