Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: semnal de alarma pentru autoritati

Mesajde Dragos2006 » 02 Apr 2013, 18:47

Inca esti tanar plin de entuziasm si speranta , dupa un timp vei intelege cat de mic si neinsemnat esti . Cartile se fac in alta parte , noi ne multumim cu ceva firmituri. Ai vazut pe cineva sa se imbogateasca din munca cinstita ? :lol: :lol: :lol:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde State » 02 Apr 2013, 18:58

Dragos2006 scrie:Inca esti tanar plin de entuziasm si speranta , dupa un timp vei intelege cat de mic si neinsemnat esti . Cartile se fac in alta parte , noi ne multumim cu ceva firmituri. Ai vazut pe cineva sa se imbogateasca din munca cinstita ? :lol: :lol: :lol:

Prefer sa fiu plin de speranta si entuziasm. Neinsemnat esti si la 70 de ani , asta nu-i o problema sa stii.

Oamenii care s-au imbogatit peste noapte din munca cinstita nu am vazut dar oameni care s-au imbogatit din munca cinstita da. Sunt si printre noi.

Eu am pus problema altfel si este in ajutorul tuturor , chiar si al tau , producator de miere. Pe raft se vinde sirop sub denumirea de miere, la un pret bomba. Tu ca producator , vinzi miere la pret de sirop. Nu ti-ar placea sa vinzi la pret de miere ?

Cu impozitarea nu stiu unde te incadrezi. Poate pe tine nu te afecteaza , n-am de unde sa stiu. Din asta , ne putem duce cu gandul ca producatorul incepe sa adauge sirop sa inmulteasca mierea , sa-si scoata parleala cu impozitul. De ce n-ar fi asa ?

Ti-ar prinde bine niste bani din polenizare ? Altor stupari le prinde bine sa stii. Platesc impozit dar le vin si bani. Tu doar platesti impozit.

Mai vrei ? Sau ai trecut de tinerete si de entuziasm ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ovidiu_78 » 02 Apr 2013, 19:08

State scrie:.Oamenii care s-au imbogatit peste noapte din munca cinstita nu am vazut dar oameni care s-au imbogatit din munca cinstita da. Sunt si printre noi...

asta asa e,sunt multi oameni cinstiti care muncesc,si asa e normal,caci cu smecherii nu tine mult,oricat de destept ai fi,pe undeva tot platesti
totul e ok ce zici,dar acuma trebuie sa iasa linia intai,ei sunt cei care ar trebui sa vb la televiziune,iar daca vor tacea,vor venii si altii in locul lor care vor zice ce vor sa auda cei de la conducere si apoi.... :roll:
faptele conteaza,nu tot vorba,ca putem umple zeci de pagini de topic si tot in zadar...
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde State » 02 Apr 2013, 19:16

ovidiu_78 scrie:dar acuma trebuie sa iasa linia intai,ei sunt cei care ar trebui sa vb la televiziune,iar daca vor tacea,vor venii si altii in locul lor care vor zice ce vor sa auda cei de la conducere si apoi.... :roll:

Linia intai sunteti rugati sa pasiti un pas in fata. :)

Asterneti pe hartie doleantele voastre pe care vreti sa le vedeti pe ecran. Va reamintesc ca e necesar sa apareti la tv , asta in functie de tema subiectului dezbatut. Pentru impozitare/falsificare/etc. sunt sigur ca sunteti mai multi dar sa vedem cine isi pune piele pentru domnul Goe. Aici e una din probleme , asta daca vreti sa-i distrugeti mitul.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde gigibecalul » 02 Apr 2013, 21:35

State scrie:
gigibecalul scrie:O idee foarte tare!

Care necesita suportul mai multor apicultori. Fara ei nu se poate face nimic.
Chestia este ca trebuie sa apara argumentele. Acestea vin din partea voastra si fac parte din experienta acumulata in timp. Nimeni nu se poate apuca sa vorbeasca despre "minunile" profului fara o baza solida de contra-argumente. In cazul impozitarii la fel.
Este un subiect delicat si trebuie format profesional , dar de asta se ocupa altcineva. Important e sa vreti.

...eu vreau...dar cine sa ma bage pe mine in seama care am un stup si nici un an de albinarit?...sunt ca o picatura de miere intr-un butoi plin...daca pot sa ajut cumva, sigur ca ma bag!...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 02 Apr 2013, 21:51

Cine vrea sa consume o miere adevarata si naturala, sigur n-o cauta pe raft in hypermatek! Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Dragos2006 » 02 Apr 2013, 22:00

...“Vrem să ducem mai departe tot ce ne-a lăsat profesorul Harnaj”, afirmă actualul preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea... “Noi exportăm sănătate”, exclamă cu regret Ioan Fetea, referindu-se la calitatea excepţională a mierii româneşti. Şi asta în condiţiile în care pe piaţa mierii de albine de la noi e multă “ceaţă”, în privinţa calităţii acestui produs. Interlocutorul ne dă ca exemplu faptul că România importă, pe tot felul de filiere, miere de albine, amestecată cu cea autohtonă, rezultând un surogat. Ca să nu mai spunem de feluriţi “producători” individuali, care “îndoaie” mierea cu cine ştie ce îndulcitori... spune cu încredere Ioan Fetea."

vorbe , vorbe , vorbe , nimic concret.
Ultima oară modificat de Dragos2006 pe 02 Apr 2013, 22:36, modificat 1 dată în total.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde mirel » 02 Apr 2013, 22:18

cristi_vidican scrie:
mirel scrie:si asa arata monstrele anuale de mierea de salcam de pe raftul camarei mele .... nu i nici o diferenta..... :lol:

Nu vreau să fiu cârcotaș, dar mi-e greu să cred că mierea de salcâm a rămas așa din 2008 încoace (adica nu s-a cristalizat).
Partea bună e că, ușor-ușor, cumpărătorul devine tot mai educat. Un prieten a făcut un lucru simplu: a pus pe borcane noi etichete personalizate. Simpla eticheta i-a adus mulți clienți.
Încă ceva ... Când a scăzut prețul (ca să vândă mai mult odată) a pierdut unii clienți de top pt că a devenit suspect de fals.
Mai e ceva bun: a crescut consumul de miere pe cap de locuitor.

Cristi te asigur ca mierea aia e acolo din anul care scrie pe borcan, fara nici un fel de tratament special, aia din 2012 are o usoara tenta "tulbure", daca vrei sa te convingi ca este posibil iti pot trimite borcanasele spre pastrare si mi le inapoiezi atunci cand esti convins ca se poate :lol: :
Dragos, analize la polen s au facut, ca doar nu mi plateau procesatorii pret de salcam pe poliflora ( aia din 2008 ,pacat ca nu se vede in foto ce culoare clara/limpede are, ce i drept, s a inchis un pic....)
In fine, nu prezentarea mierii mele era scopul postarii :lol: asa ca ganditi va ce e de facut sa dispara surogatele alea de pe rafturi.:p\
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE