Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde CristiTm » 02 Apr 2013, 19:22

si eu cred ca am avut undeva la 1-2 rame de puiet / albina noua acum 2 sapatamni aveam si foarte mult puiet larvar matur si incepea sa capaceascadin nou , la culesul de polen 7-9 zile cat a fost din bucati era cate o rama de pastura proaspata astept caldura sa vad ce s-a intamplat dupa 2 spatamani de frig.
CristiTm

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Apr 2013, 19:26

eu m-am uitat in ei si nu am vazut decat puiet capacit si oua !!! puiet larvar nema !!! vii la targ la Arad ??? nu cred sa fie ceva traznet , fiind prima editie , dar ne mai vedem , ne mai vorbim , si poate la anu va fi mai ca lumea !!!
toate au un inceput !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde osho » 02 Apr 2013, 19:34

azi am fost la tara la stupi ca nu i am vizitat de o luna cu mancarea stau bine si aducea mult polen rosu adi cam toate foarte putine galben .de la ce este polenul rosu? :?:
osho

Mesajde murarudumitru » 02 Apr 2013, 19:41

Polenul galben-auriu provine de la papadie, iar cel galben ceva mai deschis, de la floarea-soarelui; cel rosiatic cu siguranta a fost cules de pe florile de mar, de par sau de piersic, in timp ce cel de un rosu intens este de pe florile de castan. Exista si polen albastrui, de la diferitele specii de nalba, mov - de la coriandru, sau chiar negru, de la mac.
murarudumitru

Mesajde osho » 02 Apr 2013, 21:00

murarudumitru scrie:Polenul galben-auriu provine de la papadie, iar cel galben ceva mai deschis, de la floarea-soarelui; cel rosiatic cu siguranta a fost cules de pe florile de mar, de par sau de piersic, in timp ce cel de un rosu intens este de pe florile de castan. Exista si polen albastrui, de la diferitele specii de nalba, mov - de la coriandru, sau chiar negru, de la mac.

da dar castan acum nu ieste pomii fructuferi nus infloriti in zona respectiva
osho

Mesajde vladutz » 02 Apr 2013, 22:30

Polenul rosu nu e de la castan si nici de la flori de mar ca nu au inflorin inca meri :lol: ...polenul rosu e de la amorpha sau de la urzici care nu urzica si au o floare rosiatica spre mov! :D
vladutz

Mesajde ANITEI » 02 Apr 2013, 22:35

La noi amorfa infloreste dupa salcam (e vorba de salcamul japonez?)
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde Albinel » 02 Apr 2013, 22:36

la mine ..,e pe sfarsite.. :roll:
azi mi-am permis doua ore sa merg in padure..galben de corn..si asta-mi da curaj..viorelele-s terminate..iar salcia pe jumatate-i compromisa..s-au uscat frunzulitele de la baza si inflorescentele inainte de inflorire..:(
rapita aici mai dureaza 12-15 zile pana pleaca.. :idea:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Leon » 02 Apr 2013, 23:22

In aceasta perioada polenul rosu e cules de la lamium purpureum, denumită și sugel sau pizda țigăncii (cel putin la mine in zona)
Leon

Mesajde Albinel » 02 Apr 2013, 23:24

de la ..?? sau din ???? :idea: :lol:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde italianu » 02 Apr 2013, 23:39

lamium purpurem sau urzicuta moarta ,e plin aici la mine si vine vizitata printre ploile care nu se mai sfirsesc :cry: :cry:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde 7Rame » 03 Apr 2013, 15:54

Ar trebui sa schimbam topicul "val de ploi aprilie 2013"
In Oltenia, cod galben de precipitatii pana maine la 10. Prognoza pe urmatoarele zile e in acelasi ton: o zi soare, zbor, polen, apoi 4-6 de ploaie/frig/ghem/ponta scazuta/consum/foame polen...samd

Sunt curios cand plezneste salcamul la noi. Multi cred ca l-au taiat deja de pe lista culesurilor. Trecut la cules de dezvoltare.
Fişiere ataşate
untitled.JPG
Prognoza...
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde octav88 » 03 Apr 2013, 16:00

Depinde... daca apuci o rapitza inainte nu mai este cules de dezvolatare. Acum 2 ani asa a fost culesul meu la salcam cu ploi si ferestre mici de soare si am scos intre 10-12 kg pe familie ca medie. Dar acest salcam a venit dupa un cules de rapita. Zona a fost Ileana jud calarasi.
octav88

Mesajde vladutz » 03 Apr 2013, 16:20

Nu stiu ce e cu vreme asta,parca vine iarna nu vara!!!...credk numa pe la salcam 2-3 o sa mai se faca vreme buna
vladutz

Mesajde jenica67 » 03 Apr 2013, 19:10

Cu vremea eu zic, ca am avut mare noroc. Daca precipitatile astea veneau in ianuarie, pana acum zapada, era de 5 m minim. E drept ca nu ne place, probabil daca salcamul va da nectar, de va curge si din stalp, cum zicea Ioan Guist, nu stiu, daca o sa avem cu cine culege, numai noi daca mergem cu galeata sa luam nectarul, cum chinezii polenizeaza pomii cu pene. In plus, daca nu vom baga mancare suficienta, nu cred ca mai ramanem nici cu albine. La mine cel putin, urmatoarele 10 zile, prognoza este numai cu ploaie, iar temperatura in scadere pana in 8 aprilie, cand va fi 6 grade, dupa creste usor spre 10-11. Atata ploaie, cred ca va spala polenul, deci nu este prea roz.
jenica67

Mesajde delorin I » 03 Apr 2013, 19:26

Acolo unde arborii au inflorit - cum stim ca s-a petrecut de ceva vreme in vest si cum s-a intamplat de 2 zile cu caisul si acum cu corcodusul in Bucuresti cred ca e nasol pentru albine! Ar mai fi ceva sperante la albinele noastre din munte unde inca nu au inflorit pomii dar unde situatia puietului e proasta!

P. S.
Cat despre pocnitul salcamului....la mine in casa deja a pocnit! Are frunzulite(puietii de japonez ma refer:) )
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR