Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Mar 2013, 04:59

lasa Mitica ca asa e Donbazil, mai neincrezator,dar va vedea si poze.
FLORINELU

Mesajde nvirgil » 11 Mar 2013, 18:32

Pozele facute linga oala cu bogras si cu paharul in mina nu le puneti pe forum ca poate se vor oftica uni. :D :D :D
Daca sunt poze pe linga standuri da se pot posta
nvirgil

Mesajde FLORINELU » 15 Mar 2013, 08:55

buna dimineata. la noi totul e alb,toti pomii sant albi mai ceva ca corcodusul lui Lucian de la siria de la casa lui Slavici, e -2 grade si ninge in continuare,ceea ce nu e prea bine pentru albine,dar se descurca ele,o sa mai si moara unele cu valul asta de frig, dar numai cele slabe sau bolnave. asta este,selectia speciei.
mi-e dor de ciresul ala inflorit, dar nu mai e mult pana atunci.
va urez sa nu aveti pierderi,sau pierderi mari.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 15 Mar 2013, 09:01

cei ce merg la targ la Faget,vor zgribuli un pic,dar ce nu facem noi pentru albine? induram si frig si caldura ,pacat ca e un targ fain, mie unul mi-a placut mult.
Donbazil pregateste ceva cald cu scortisoara pe maine.
FLORINELU

Mesajde murarudumitru » 20 Mar 2013, 22:37

Va rog lasatimi grosime la polestiren din care faceti cutiile, multumesc si nr tel in privat cam sters agenda din greseala sau datimi un bip pe nr asta 0760370885 multumesc
murarudumitru

Mesajde FLORINELU » 23 Mar 2013, 09:15

buna ziua dragi colegi,am mai dat o raita de vreo cateva zile pe la stupina si am prins 2 zile foarte frumoase si calduroase in care au iesit cu toate la munca au adus polen destul de mult au facut curatenie prin casa lor si totul e in regula.
m=am uitat la 4 stupi prin sondaj si aveau albina multa si puiet capacit pe 3 si 4 rame,intr-un cuvant sant multumit de cum arata,doar ca au consumat cam mult din rezerve in ultimul timp,asa ca in functie de cum va evolua situatia s-ar putea sa trebuiasca sa intervin cu ceva suplimentari. din pacate dupa cum vedem cu totii vremea sa cam racit ,dar nu e o problema chiar asa de grava daca au mancare si nu a fost inca largit cuibul.
am mutat in urma cu 2 saptamani o familie intr-o lada noua din polistiren extrudat ca sa vad cum se comporta in ea. acuma la verificare am constatat ca totul e in regula cu exceptia faptului ca au inceput sa roada diafragma,dar numai diafragma care este din acelasi material cu lada. daca stie cineva motivul,pareri si explicatii, de ce rod doar diafragma :?: :?:
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Mar 2013, 12:20

termina de ros diafragma , urmeaza podisorul , dupa aia capacul , pe urma cuibul si la sfarsit fundul !!!
dupa aia te trezesti cu ele la tine-n pat ca nu mai au unde sa stea !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde murarudumitru » 23 Mar 2013, 12:30

Nu te speria domn florin daca ati observat si diafragma de placaj o roade incercati sa faceti diafragma normala din lemn si nu o sa mai fie probleme pereti stupului sigur nui roade dincontra ele incearca sa izoleze daca este vreo gaurice la urdinis era bime sa dati cu propolis si ceara topit ,sa ungeti putin
murarudumitru

Mesajde FLORINELU » 23 Mar 2013, 17:30

ves.lucian.zabrani scrie:termina de ros diafragma , urmeaza podisorul , dupa aia capacul , pe urma cuibul si la sfarsit fundul !!!
dupa aia te trezesti cu ele la tine-n pat ca nu mai au unde sa stea !!! :lol: :lol: :lol:

LUCIANE,ai noroc ca e ziua ta ca altfel.................
la multi ani si de aici.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 23 Mar 2013, 20:28

ves.lucian.zabrani scrie:termina de ros diafragma , urmeaza podisorul , dupa aia capacul , pe urma cuibul si la sfarsit fundul !!!
dupa aia te trezesti cu ele la tine-n pat ca nu mai au unde sa stea !!!

Sau la mine in lada, ca eu le am de lemn si au si loc :lol: Nea Florine, sa nu crezi ca e vre-un apropos :P Ca cine cere, nu piere da' nici omenie n-are :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 04 Apr 2013, 17:16

la mine in stupina in 31 martie a fost cules de polen grupa mare,incerc sa bag un clip,dar nu stiu daca reusesc.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 04 Apr 2013, 20:45

am facut hraniri cu sirop 2/1 la toti stupii,cam 2 kg la fiecare si l-au luat tot,deci operatiunea a fost un succes. am facut aceasta deoarece am constatat ca nu stateau prea bine cu mancarea dupa primavara asta capricioasa.
Ultima oară modificat de FLORINELU pe 04 Apr 2013, 20:49, modificat 1 dată în total.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Apr 2013, 20:47

nu merge , Florinele !!! nu vrea si gata !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 04 Apr 2013, 20:50

ves.lucian.zabrani scrie:nu merge , Florinele !!! nu vrea si gata !!! :P :P :P

pai daca nu vrei sa ma ajuti?
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Apr 2013, 20:54

in biblie scrie ca daca conduce orb pe orb , cad amandoi in groapa !!! cum sa te ajut daca nu ma stiu cu calculatoarele astea ????? :lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 04 Apr 2013, 21:00

am inceput pregatirea pentru cand infloresc pomii fructiferi,am intins sarmele la rame si am lipit fagurii la o parte din ele.
Fişiere ataşate
foto comeat 014.JPG
foto comeat 013.JPG
foto comeat 012.JPG
metoda mea de lipire a FA. simplu usor si sigur
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?