Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Albinel » 05 Apr 2013, 21:09

proapis13 scrie:
Albinel scrie:
vladutz scrie:Jenica 67..nu le mai expica omule cu umiditate in stup, daca e frig nu il iau etc. k sasa ei o tin pe a lor ...stiu si ei de albine cat stie si nevastamea! :lol: ...si inca ceva atotstiutorilor , turta o manaca cum e ea nu o mai transforma ca sa uzeze albina...citit o carte apicultorilor care va dati asa meseriasi(DOCUMENTATIVA)

scrii..gramatical..!!pot sa "ma raz ???" :lol:

Eu unul m-am referit strict la fraza scrisa cu rosu....nu la bazaconiile celalalte
Pe alea trebuie sa mi le traduca cineva ca nu le inteleg :lol:

De....fiecare rade pe banii lui la chestii din astea ;)
salve

te salut Mariane !!
sesizasem..dar nu cred ca merita efortul sa mai comentam ;)
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Albinel » 05 Apr 2013, 21:16

jenica67 scrie:Pentru ca sunt mai mute pareri, hai sa facem diferenta, pentru a nu intelege gresit incepatorii. Daca avem posibilitatea sa dam ce trebuie, dam ce este mai bun. Daca nu avem, dam ce este cu pierderile rezultate. Daca avem miere, bineinteles ca prima data dam miere, sau o combinatie miere cu sirop 2:1 in proportii egale. Daca nu avem, dam sirop concentrat, nu am zis cat. Cat mai concetrat dar 2:1 este satisfacator. Dar daca nu avem deloc si avem unul preparat 1:1, il dam si pe acela daca nu au ce manca, ca este cum zicea janese : "mai bine uzate decat moarte". Dar cred ca am mai zis, eu prepar numai sirop 2:1 ca pot tine cat vreau si cand este cald, il diluez atunci cand il administrez. Deci nu vad de ce ai tine sirop 1:1, cand el fermenteaza foarte usor. Sa nu uitam ca inca este frig noaptea, dar si ziua fata de 35 de grade, cat este in cuib si umiditatea nu face bine.

intr-un cuvant ..eu as spune asa ..
se pleaca de la turta la temperaturi scazute si se creste usor cantitatea de apa ..in functie de cresterea temperaturii atat ziua ,cat mai ales noaptea ..pana se ajunge la 1\1..acesta fiind reteta optima de stimulare ;)
Albinel

Mesajde alt stupar » 05 Apr 2013, 21:41

stimulare ? :shock:
eu (la conditiile meteo actuale) i-as spune altfel: SUPRAVIETUIRE !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Albinel » 05 Apr 2013, 21:50

alt stupar scrie:stimulare ? :shock:
eu (la conditiile meteo actuale) i-as spune altfel: SUPRAVIETUIRE !

explicam unui coleg etapele hranirii trecand de la turta si pana se ajunge la stimularea cu sirop de 1/1..
Albinel

Mesajde italianu » 05 Apr 2013, 21:56

ghitacusman scrie:
italianu scrie:,in schimb ai niste sirop 1,25 la 1

salut italiene ! Ai folosit asa ceva ?,ai o reteta ?,recomanzi aceasta combinatie ?,in ce situatie (concret si la obiect ) ?

daca temperatura pe timpul noptii se mentine in pozitiv sa zicem 5-6-7-8°C ,se poate da siropul.
noi facem asa 80 L apa la 100kg zahar(se incalzeste apa pina la fierbere si se adauga zaharul amestecindu-se din cind in cind pentru a vedea daca s-a dizolvat zaharul)-asta-i reteta
noi ,aici nu invertim,dar nu discutam pe tema asta ,ptr ca oricum fiecare face cum vrea ;)
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde Albinel » 05 Apr 2013, 21:58

ghitacusman scrie:
Albinel scrie:,cat mai ales noaptea ..pana se ajunge la 1\1..acesta fiind reteta optima de stimulare ;)

si ca aceasta reteta sa aiba un randament maxim,pentru inceput se recomanda doze cat mai mici si daca se poate si caldute .

"se recomanda doze cat mai mici si daca se poate si caldute " ...corect..
dar stimularea propriu zisa se efectueaza tot in doze mici si repetate ,in conditii optime de temperatura ..cu sirop de 1\1 si agenti de stimulare.. ;)
Albinel

Mesajde balu » 05 Apr 2013, 21:59

5-600 g in punga de 2 l e f mult, asa am pus eu 3/1, cam la totti aiessit siropul pe urdinis
la 2 l puga 3-400 g, si punga legata cit mai sus
balu

Mesajde vladutz » 05 Apr 2013, 22:11

Bine ..voi stiti mai bine mai ce si cum sa stimulati albinele...era o parere proprie k e mai bine cu turte proteice pt ca nu este nici polen in natura pe vremea asta ...si zicea un apicultor sa fiu mai omenos...sunt dar nu am cu cine...ciao ;)
vladutz

Mesajde italianu » 05 Apr 2013, 22:24

hranitoare ;)
a doua poza raspunde la cei ce vor,,putin si des" :lol:
Fişiere ataşate
2013-04-04-001.jpg
2013-04-04-001.jpg (25.87 KiB) Vizualizat de 9755 ori
2013-04-04-002.jpg
2013-04-04-002.jpg (25.06 KiB) Vizualizat de 9755 ori
2013-04-04-003.jpg
2013-04-04-003.jpg (25.47 KiB) Vizualizat de 9755 ori
italianu

Mesajde jenica67 » 05 Apr 2013, 23:18

balu, cum ai legat tu punga aia de a iesit pe urdinis ?? Probabil ca ori nu ai curatat ramele si ei intepat-o ori, nu ai aranjet bine punga, uniform pe rame. Eu am pus si aproape 1 l in pungile de legume de la supermarket si nu mi-a curs nici o data. Dar am bagat punga si in jos usor intre rame. Dar atentie nu pungi de sanvici de 2 l, ci pungi de legume.
jenica67

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Apr 2013, 10:39

italianu scrie:hranitoare ;)
a doua poza raspunde la cei ce vor,,putin si des" :lol:

am mai vazut la cineva hranitoare din astea !!! am inteles ca erau din Italia !!! sunt convins ca asemanarea intre tara de origine a hranitoarelor tale si numele tau de utilizator este o simpla coincidenta !!! :lol:
la cele pe care le-am vazut hranitoarele erau in podisor si aveau marele avantaj ca capacul acela gaurit vine chiar deasupra ramelor !!!
sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde italianu » 06 Apr 2013, 11:20

multumesc de urari ,la fel iti doresc si eu.
Este asa cum spui ai avantajul ca poti hranii 2,5 l de sirop si-l duc incet,incet acum primavara,in schimb toamna ,schimbi capacul hranitorului si faci hraniri de completare.
E maximul in ce priveste hranitoarele,d.p.m.d.v.
Cei interesati il pot gasii la Faget(nu dau numele firmei ca sa nu fac publicitate,dar nu e dificil de aflat).

Ps nu e coincidenta prea mare ,traiesc in Italia :lol:
italianu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Apr 2013, 12:46

scuzele mele !!! am uitat sa citesc localitatea ta !!! acuma m-am lamurit pe deplin !!! sincer , voi vorbi la Faget sa intreb cat costa un hranitor din asta !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jenica67 » 06 Apr 2013, 12:52

O galeata de smantana la 1 l, daca dai cateva gauri in capac, sau un borcan de 920 ml, 2,6 l sau 4,2 l, la fel cu gauri in capac, si rezolvi cu ce ai acasa, cel mult iti strici niste capace, care le tii numai pentru alimentare albine. Ue sunt mare consumator de keciup si mustar si cumpar la galeata de 5 l. Aia ii super, pentru completari. Solutii sunt, numai sa ne lasam imaginatia sa viseze.
jenica67

Mesajde balu » 06 Apr 2013, 23:18

azi am acut sirop, dupa reteta GICA, a iesit in sfirsit, s-a unflat de a dat peste oala. Desi zic ca am procedat la fel nu-mi iesise de multa vreme, nu stiam ce sa mai cred.l-am dat in pungi subtiriam dat de unele de 5 l, pun 1 l in ele fara riscuri
balu

Mesajde jenica67 » 06 Apr 2013, 23:32

Bravo, ai spart gheata. Dar sa sti, ca de aceia spunea Gica fie iertat, sa folosesti o oala cu volum dublu, decat sirop prepari, ca altfel risti sa dea peste.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA