Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Sep 2011, 18:03

ves.lucian.zabrani scrie:problema este ca am avut o botca , una singura , mare si sanatoasa pe o rama !!! am decupat-o si am plasat-o intr-un nucleu fara matca !!! azi m-am uitat la ea si nu a eclozionat matca !!!
ce mi s-a parut interesant ca botca avea suprafata neteda , si nu cum ar trebui sa fie de obicei !!!
azi am observat iarasi un inceput de botca . se vede in poza !!!

astazi i-am facut o poza la botca despre care vorbeam mai sus !!! poate ca trebuia sa o mai las in stup , dar am incercat !!!
va voi tina la curent !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1856.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Sep 2011, 18:09

astazi am facut tratament cu varachet !!! primul a fost in 3 .09 , al doilea in 10. 09 si al treilea desi am vrut sa fie in 17 .09 a fost astazi !!!
interesant ca la unele familii au cazut paduchi mai multi ca si la primele 2 tratamente !!!
poza este facuta la una din ele !!! de ce oare au cazut asa de multi la al treilea tratament ???
ultimul tratament va fi fara puiet !!!
Fişiere ataşate
rsz_3dscn1850.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Sep 2011, 18:15

vreau sa iernez cu catul sub cuib in iarna aceasta !!!
pentru asta am lipit pe partea de sus a catului burete de geamuri !!!
am consumat astazi aprox. 50 metri !!!
dupa ce voi pune caturile sub cuiburi voi lipi si pe cuiburi la fel !!!
inca 50 metri !!!
astfel va fi etansare buna intre cat si cuib , si la fel intre cuib si podisor !!!
sper sa iasa bine !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1855.jpg
rsz_dscn1854.jpg
rsz_dscn1853.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 20 Sep 2011, 21:11, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Sep 2011, 18:18

inca mai aducem polen !!! precis si de la ludai !!! ( dovleac)
Fişiere ataşate
rsz_dscn1878.jpg
rsz_dscn1871.jpg
rsz_dscn1867.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Sep 2011, 18:23

zbor de recunoastere al puietului proaspat eclozionat !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1891.jpg
rsz_dscn1889.jpg
rsz_1dscn1884.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 21 Sep 2011, 05:13

ves.lucian.zabrani scrie:astazi am facut tratament cu varachet !!! primul a fost in 3 .09 , al doilea in 10. 09 si al treilea desi am vrut sa fie in 17 .09 a fost astazi !!!
interesant ca la unele familii au cazut paduchi mai multi ca si la primele 2 tratamente !!!
poza este facuta la una din ele !!! de ce oare au cazut asa de multi la al treilea tratament ???

Si la mine au cazut foarte putini paduchi la toate cele 3 tratamente cu VF. Eu le-am facut in august. Problema cred ca a fost faptul ca inca era mult puiet capacit, ceea ce cred ca a fost si la tine. Cand e puiet capacit, majoritatea varroa e in celule. La primul tratament aproape nu a cazut nimic si m-am speriat rau ca am zis ca varachetul de apa de ploaie.
Alaltaieri am pus mavrirolul si merg azi sa vad ce rezultate sunt, desi la matcile tinere inca mai e puiet capacit.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 21 Sep 2011, 05:19

ves.lucian.zabrani scrie:vreau sa iernez cu catul sub cuib in iarna aceasta !!!
inca 50 metri !!!
astfel va fi etansare buna intre cat si cuib , si la fel intre cuib si podisor !!!
sper sa iasa bine !!!

Nu stiu daca e o idee prea buna. Stiu ca nea Gica are asa ceva. Dar, acolo nu vei mai razui propolis. Vara se rupe acel burete, pt ca albinele il leaga cu propolis de corpul de sus si cand desfaci se rupe in doua. Am si eu acest model de stup pe care-l dezvolt mai departe, iar in lateral, daca albina propolizeaza, nu se pune problema de curent de aer, pt ca e faltul, care impreuna cu propolisul va inchide foarte bine. Problemele apar in fata si spate, dar daca stupul e facut bine, nu cred ca e nevoie de ceva in plus decat de propolis, care-l pun albinele.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Adi Hodis » 21 Sep 2011, 07:23

ves.lucian.zabrani scrie:astazi am facut tratament cu varachet !!! primul a fost in 3 .09 , al doilea in 10. 09 si al treilea desi am vrut sa fie in 17 .09 a fost astazi !!!

Lucian
Interesant este cat de sanatoase sant albinele care au avut colocatari acei varroa in celule si mai ales cum poate supravietzui colonia de albine ...
Probabil ca infestatia nu a ajuns la nivelul critic pentru a periclita viatza coloniilor.
Totusi, faptul ca sint multi acarieni denota lipsa ori ineficientza tratamentelor in luna august cand trebuie sa se inceapa si acestea.
Toti acarienii cazuti ultima oara, au fost protejati in celulele cu puiet capacite ... acestea sint cauzele respectiv raspunsul.
Fara tratament, rezultatul ar fi grav ... in lipsa laptishorului, varroa va trece pe albine si supravietzuieste cu hemolimfa ( singele ) albinelor ... intra sub tergite, intzeapa si suge.Totodata este si protejat ( partial ) de substantza activa la ultimul tratament si nu moare toti, din pacate.
@Cristi Vidican
cristi_vidican scrie:
ves.lucian.zabrani scrie:vreau sa iernez cu catul sub cuib in iarna aceasta !!!
inca 50 metri !!!
sper sa iasa bine !!!

... dar daca stupul e facut bine ...

Problema tocmai aia este ... " daca " dar defapt nu e.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi_bujor » 21 Sep 2011, 20:51

salut lucian
scuze ca pozele nu-s de calitate,
Fişiere ataşate
Imagine1117.jpg
Daca ar putea sa vorbeasca si albinele despre noi... Ce ar mai fi la gura lor...
gabi_bujor

Mesajde gabi_bujor » 21 Sep 2011, 21:06

atentie la contactul cu pielea, temperatura materialului topit e de 200 grade C, in rest lipeste orice!
Fişiere ataşate
Imagine1118.jpg
Daca ar putea sa vorbeasca si albinele despre noi... Ce ar mai fi la gura lor...
gabi_bujor

Mesajde paul » 23 Sep 2011, 13:53

Lucian,te rog f.f.frumos ,poti sa-mi dai si mie schitele tale de stupi ? Imi plac in mod deosebit stupii tai si in acesta toamna -iarna intentionez sa-mi construiesc niste cutii !Multumesc frumos !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Sep 2011, 21:10

ti le-as trimite cu cea mai mare placere !!! nu am nici o schita !!! daca vrei poti comanda 3 , 4 bucati si ai modelul !!!
mai " vorbim " adica ne scriem de fapt !!! nu ai un orange , cumva ???
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 24 Sep 2011, 22:45, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Sep 2011, 21:34

asa arata buretele pe care l-am pus anul trecut !!! inca arata bine !!! cred totusi ca acum m-am cam grabit cu el !!! deja la cativa l-am rupt !!! ce s-a rupt a ramas pe podisor !!! mai vedem !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1896.jpg
rsz_dscn1895.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 24 Sep 2011, 22:46, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Sep 2011, 21:38

joi seara am descapacit rame din cat !!! au carat-o fara probleme !!! ce nu am facut bine este ca nu am reusit sa descapacesc TOATE celulele !!! cele ramase capacite au ramas cu mierea in ele !!! marti seara le voi descapaci inca o data !!! de descapacit am descapacit cu furculita !!!
am rame si mai pline cu miere , am rame si cu miere mai putina !!! care cum !!!
Fişiere ataşate
rsz_21dscn1892.jpg
rsz_2dscn1893.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Sep 2011, 21:42

in aceasta rama din cat a fost puiet pe mijlocul ramei !!! in jur miere capacita !!! in locul unde a fost puiet nu poate fi altceva decat sirop , zic eu !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1894.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde dorindafi » 24 Sep 2011, 21:43

:mrgreen: lucian--shi eu folosesc buretele intre corpuri,corp shi sita de aerisire in transport pt. a asigura o mai mare sigurantza celor care ma ajuta la incarcat shi descarcat
toamna din cauza propolizari se mai rupe ori ramane lipit pe rame dar asta se curatza shi primavara reluam activitatzile de la inceput ;)
dorindafi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?