elixir scrie:Ca sa nu deschid suboect nou, si poate ca mai sunt incepatori, postez aici:
Am 3 roiuri de anul trecut, in unul am gasit joi un inceput de botca, cu ou de 1-2 zile(cred ca avea 2 zile, era culcat in celula).Am gasit deasemenea si 1 -2 celule de trantor pe aceasi rama, dar si puiet de toate varstele, cam putin ce-i drept.. de aceea cred ca este vorba e o schimbare linistita de matca! Ce sanse ar fi ca la vremea asta sa se si imperecheze matca?...oricum, joi am bagat si ceva mancare la ei, ca era jale la capitoliul asta, si ieri si azi au fost activitate buna si la cel despre care e vorba! Multumesc.
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Daca-l stimulati inca 3-4 zile pana capaceste acea botca ar fi minunat, cand va iesi din botca acea matcuta va avea sigur o fereasta buna de fecundat! Nu ezitati , incercati cu toata increderea!
Sanatate!
elixir scrie:stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Daca-l stimulati inca 3-4 zile pana capaceste acea botca ar fi minunat, cand va iesi din botca acea matcuta va avea sigur o fereasta buna de fecundat! Nu ezitati , incercati cu toata increderea!
Sanatate!
Botca este in partea superioara a ramei. Nu cred sa fie de salvare, ptr ca am mai gasit oua pe rame.
In acceasi zi am pus cate o turta de Apifonda la fiecare roi, o sa umblu iar la ei luni. Am inlocuit o rama de margine cu una cu miere destula, am si descapacit o mica portiune.. ieri si azi a fost activitate buna la urdinis. multumesc.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori