Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul corect al unei familii de albine in 2013

Mesajde Dragos2006 » 09 Apr 2013, 07:43

superpinguinul e alta categorie ! au un porcoi de bani de nu stiu unde si cred ca acum dau lovitura in apicultura pt. ca au auzit ei ca aici se dau bani europeni ... Ei cred ca stupul e un fel de oaie si e suficient sa ai un teren si un cioban pt. ca banii sa curga ca la robinet .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde ovidiu_78 » 09 Apr 2013, 08:27

Asta e bine pt apicultura,lazile trebuie cumparate,faguri,rame,tratamente,etc etc ;) intra bani la oameni care se ocupa de asa ceva....apoi ca la urma isi dau seama ca nu e asa cum au calculat....tot e bine...ca va vinde repede sa scape de familii :lol: :lol: si iar e bine pt altii,uite asa e un cerc care tot se invarte,altii pierd,altii castiga 8-)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde octav88 » 09 Apr 2013, 08:33

cantemir scrie:
octav88 scrie:Depinde acum si de pretz. Daca pretul acopera munca celui care va avea familiile puternice eu nu as spune nu la vanzare. Nu sunt de acord cu neplata cuvenita a muncii. La 300 de lei... echivalentul la 20-25 kg de salcam...

Cand cumperi sau vinzi o masina second hand, nu-i calculezi valoarea fiecarui surub in parte, ci valoarea pe care o mai poate produce : scazand cheltuielile cu reparatiile, consumabilele etc. iti faci un calcul simplu si gata: spui pretul!
Eu am oferit oricat cere vanzatorul, pe un roi la pachet! N-am oferte inca: cica nu-i formata piata!
Stau cu banii-n mana de anul trecut si dupa ce s-a numarat, sa-nmultit, s-a ridicat la patrat si s-a facut totalul, s-a stabilit clar: nu se renteaza, dom'leeee!
Altu:
-Da-te dracu, bah: iei cu rame sau nu iei?
Raspuns: NU! C-asa-s io, al :evil:

Nu calculez fiecare cui in parte si rama si ceara etc. Dar macar poti gandi cat poti scoate tu cu familia respectiva de la un cules bun... intotdeauna daca sti ce sa faci cu o familie isi va scoate banii in acelasi sezon numai din miere, fara sa mai pui ca mai faci si ceva ceara, propolis polen. Eu am cumparat si eu familii la un moment dat la pretzul pietei care era atuncea... nu vad de ce daca vrei sa incepi o activitate sa iei de pomana... investesti, castigi /pierzi negustor te numesti
octav88

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 09 Apr 2013, 14:52

octav88 scrie:
cantemir scrie:[quote="octav88"... investesti, castigi /pierzi negustor te numesti

Asa e d-le! Un bisnitar de masini imi spunea: fiecare masina isi gaseste "prostul" ei, mai devreme sau mai tarziu.
Si cu stupii tot la fel, doar ca acela("prostu') poate fi ori cumparatorul , ori vanzatorul!
Iar in vremile acestea eu tin cu vanzatorul(pai nu?).Doar suntem oameni inteligenti(noi stuparii)!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde octav88 » 09 Apr 2013, 20:50

Eu zic sa nu comparam apicultorii cu bijnitzarii... care trag de pret si de masini sa iasa cat mai in castig
octav88

Mesajde un OM » 09 Apr 2013, 22:46

Am cumparat o bucata de pamant. Avocatul care s-a ocupat de acte devine interesat brusc de albine. Imi cere parerea, cunoscandu-ne de ani buni, daca nu ar fi buna ideea de a-si cumpara un pavilion....plin cu familii. Doar apuc sa ingaim "si cine sa munceasca". Raspunsul vine usor "angajez pe cineva".
Responsabilitatea este si a celor care vand!
un OM

Mesajde gigibecalul » 09 Apr 2013, 22:56

...e o vorba batraneasca: "lipsa cumpara, lipsa vinde!"...daca ai mare nevoie, dai oricat...si daca ai...mare nevoie, dai cu cat poti!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Dragos2006 » 09 Apr 2013, 23:31

Eu tot nu inteleg cum unii baga zeci de mii de euro in stuparie fara sa fi vazut in viata lor un trantore sau o regina . Am crezut mult timp ca oamenii cu bani sunt persoane inteligente dar acum incep sa ma indoiesc de acest fapt. Sau mai este varianta cu bani castigati prea usor care se pierd la fel . Oricum pun pariu ca in cativa ani o lada de stup nu va costa mai mult de 10 euro.
Pretul coloniilor de albine va ramane constant in jur de 100 euro /bucata . Daca vanzatorii ar fi fost baietzi isteti ar fi dus pretul in 150 . Dar in Romania vand cei cu mentalitate de saraci si cumpara cei cu mentalitate de bogat.
Inca un lucru , o vanzare de doua - trei familii de albine nu poate caracteriza intreaga piata de profil , o tranzactie onorabila incepe de la 50 bucati in sus.
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 09 Apr 2013, 23:47

Dragos2006 scrie: Inca un lucru , o vanzare de doua - trei familii de albine nu poate caracteriza intreaga piata de profil , o tranzactie onorabila incepe de la 50 bucati in sus.

Exista pret en-gros si pret en-detail...
Taranul vinde la piata cartoful cu 1 leu/kg, dar daca iei 2-3 tone de acasa, poate il cumperi si cu 0.50 lei/kg. ;)
(preturile sunt fictive)

Dragos2006 scrie:Eu tot nu inteleg cum unii baga zeci de mii de euro in stuparie fara sa fi vazut in viata lor un trantore sau o regina . .

Imi pare ca te contrazici nitel. Tranzactia "onorabila" incepe de la 50 de bucati in sus, dar nu intelegi cum baga unii zeci de mii de euro in stuparie...
Te indoiesti de inteligenta celor care cumpara multi si te indoiesti de onorabilitatea celor care cumpara putin.

Tu cati ai cumparat prima data? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ambee » 09 Apr 2013, 23:48

Dragos2006 scrie:Eu tot nu inteleg cum unii baga zeci de mii de euro in stuparie fara sa fi vazut in viata lor un trantore sau o regina . Am crezut mult timp ca oamenii cu bani sunt persoane inteligente dar acum incep sa ma indoiesc de acest fapt. Sau mai este varianta cu bani castigati prea usor care se pierd la fel . Oricum pun pariu ca in cativa ani o lada de stup nu va costa mai mult de 10 euro.
Pretul coloniilor de albine va ramane constant in jur de 100 euro /bucata . Daca vanzatorii ar fi fost baietzi isteti ar fi dus pretul in 150 . Dar in Romania vand cei cu mentalitate de saraci si cumpara cei cu mentalitate de bogat.
Inca un lucru , o vanzare de doua - trei familii de albine nu poate caracteriza intreaga piata de profil , o tranzactie onorabila incepe de la 50 bucati in sus.

La noi nu exista o piata de vanzare.Doar vanzatori si cumparatori .Apropo de oameni care baga banii in stupi si nu se pricep ,ai postat un video pe You....
si verificai niste roi .Se vedea de la distanta ca nu stiai mai nimic despre formarea roilor...pacat de acele matci...Lasa si pe altii sa faca ca tine poate reusesc.
Bafta iti doresc!
aaa
ambee

Mesajde Dragos2006 » 10 Apr 2013, 00:12

Serios ? despre ce film este vorba ?

Ambee am o rugaminte la tine , cand intri in dialog cu mine te rog sa te prezinti , asa putem purta un dialog cat mai natural si corect . Eu in general am o parere nu buna despre cei care se ascund la umbra anonimatului.
Dragos2006

Mesajde ambee » 10 Apr 2013, 22:10

Dragos2006 scrie:Serios ? despre ce film este vorba ?

Ambee am o rugaminte la tine , cand intri in dialog cu mine te rog sa te prezinti , asa putem purta un dialog cat mai natural si corect . Eu in general am o parere nu buna despre cei care se ascund la umbra anonimatului.

:lol: :lol: Valabil si pentru tine! Adevarul e ca din multe filme deale tale reiesea acea stare de fapt. :lol: :lol: :lol:
aaa
ambee

Mesajde Dragos2006 » 10 Apr 2013, 22:20

Nu uita ca numai cine nu munceste nu greseste ! As fi extrem de bucuros sa vii cu filme din stupina ta unde sa prezinti metode de lucru mai bune , eu unul sunt numai ochi si urechi atunci cand ne vei impartasi din vasta ta experienta domnule Tudoran Vasile.
Dragos2006

Mesajde cantemir » 10 Apr 2013, 22:27

cornelioandanciu scrie:Domnu Dragos, ai un merit deosebit pentru ca ai introdus in apicultura termenul de pinguin :lol: .Acuma vad ca exista si superpinguini.Lasa ca nu-i rau sa fie superpinguini, dar trebuie sa-i identificam la timp.

In afara de a-i recunoaste meritele lui Dragos2006, poti spune ceva la subiect, cu propriile cuvinte?
Prin absurd, daca-ai avea de vanzare o familie de albine, ce pret corect i-ai pune?
Nu, pe bune ma faceti sa-mi trec la avatar "superpinguin", numa-asa sa creasca pipota-n voi!
cantemir

Mesajde Dragos2006 » 10 Apr 2013, 22:36

Am spus si mai sus , familiile in jur de 100 euro , roii undeva la 60 euro. Pretul mai creste in sus atunci cand sunt unele cerinte mai speciale.
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 10 Apr 2013, 22:40

Dragos2006 scrie:Am spus si mai sus , familiile in jur de 100 euro , roii undeva la 60 euro. Pretul mai creste in sus atunci cand sunt unele cerinte mai speciale.

Si daca preturile cresc in jos ce :evil: ne facem :?:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE