Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paletizarea incarcarea si transportul stupilor

Mesajde jimm » 25 Sep 2011, 13:44

Nu exista rasturnare, decat daca vrei

jimm

Mesajde Bambucha » 25 Sep 2011, 13:52

asta verde imi place :)
e mic si se poate impacheta dupa un autoturism mic. Intrebarea e cat costa?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Cristian IONITA » 25 Sep 2011, 14:51

Bambucha scrie:asta verde imi place :)
e mic si se poate impacheta dupa un autoturism mic. Intrebarea e cat costa?

mai conteaza si cat cantareste .... ca daca are vre-o 2 tone nu prea-l tractezi cu Loganu .... trebuie un 4x4 serios

Oricum cam acesta ar fi un model pretabil, sau a mai prezentat Adi Calinescu ceva facut speciual ptr apicultura care avea si posibilitatea deplasari in lateral a furcilor

Bonapi

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 26 Sep 2011, 10:17

ei da... n-are cum sa cantareasca 2 tone ca doar nu e un Manitou, dupa cum se misca n-are mai mult de o tona, si se poate trage teoretic si cu "trabantul".
Si apoi daca tot se face achizitia, trebuie sa se amortizeze facand si alte lucruri nu numai 3-5 miscari in pastoral, fiindca altfel e o investitie proasta.

http://www.gujerland.ch/pdf/avant/Anbaug_2010.pdf
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 26 Sep 2011, 10:30

Discutii, poze, videofilmulete legate de aceasta tema si aici in arhiva:

http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=49&t=58

.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde BUNKA » 05 Oct 2011, 19:54

Nu stiu cat costa jucarelele astea dar eu ma gandesc ca e mai eficient sa iei un tractoras din categoria mica de la Brasov cu incarcator frontal, e vreo 250 mil cu tot cu TVA, are vreo T si ridica fara pb un palet cu 4 stupi, apoi ai si roti mari garda mare la sol, poti sa faci diverse alte lucrari agricole cu el la livezi solarii gradini la tara etc.Ai piese de schimb la orice ora etc.
BUNKA

Mesajde Adrian Galofteanu » 05 Oct 2011, 23:54

Perfect de acord cu tine privind tractorul universal cu brat. Dar am o mica precizare de facut. Am avut de a face cu tractoare de Brasov U450 facute dupa Fiat. Motoare bune, in rest jale! Nu cred ca merita sa dai banii.

Eu am luat acum vreo 3 ani un Same Leone 70. Este fabricat prin '60. Cam deodata cu mine. :lol:

Are 4x4 si brat. L-am luat sub 2000 de Euro. De atunci si pana acum am cheltuit maxim 1000 de Euro cu el pt ca i-am schimbat discurile de ambreiaj, l-am segmentat si i-am pus elementi noi la pompa de injectie. In rest ulei si motorina. Are racire pe aer, consuma cam 4-5 litri/ora, ce sa mai zic decat ca sunt super multumit de el. Nu este o scula cu care sa ari teren 10 ore in continuu ca nu tine. Dar ca utilaj de curte este ideal.
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2011, 14:42

Eu cred ca scula asta pentru paleti e super mai ales ca
pe majoritatea tarlalelor e asfaltul moale
salve :D

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jimm » 31 Oct 2011, 22:25

Mi-as dorii asa ceva. SH binenteles!de care sa agat o remorcuta :D
Fişiere ataşate
111.jpg
macara.jpg
jimm

Mesajde BUNKA » 03 Noi 2011, 15:43

Am vb mult despre macarale si stivuitoare, n-am vb despre paleti si lazi, eu zic ca paletizarea merge bine la stupi gem ME sau MER, pt ca sunt mai usoare corpurile si pt ca se pot face toti stupii la aceeasi inaltime ceea e f important.
Personal ma gandesc la ME clasic, ramanand la latitudinea mea sa hotarasc cat de inalti vor fi stuchii de pe palet, functie si de an etc.
Eu zic ca daca ne hotaram la mecanizare apoi asta tre sa fie justificata, adica pot sa incarc lejer ME pe 3 corpuri cu roaba, insa daca am ME pe 5 corpuri apoi merita sa incarc paletizat chiar daca intra mai putini in camion.
BUNKA

Mesajde Bambucha » 03 Noi 2011, 16:15

Salut Bunka,
Chiar vrei sa te chinui cu 5 corpuri ME la transport? Nu e mai usor sa iei albina la pachet si o adaugi la destinatie!? Ai si avantajul ca sti ce si cum despre vreme!
5corpuri+ fund + capac + palet deja devine agabaritic, chiar daca este sa agati paletul de urechi in partea superioara tot e greu de manevrat (la macara)... iar la stivuitor pe un teren accidentat cu asa inaltime iarasi cred ca este cam mare riscul la o sarcina de circa 600 kg.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jonny_it » 04 Noi 2011, 10:45

BUNKA scrie:Am vb mult despre macarale si stivuitoare, n-am vb despre paleti si lazi, eu zic ca paletizarea merge bine la stupi gem ME sau MER, pt ca sunt mai usoare corpurile si pt ca se pot face toti stupii la aceeasi inaltime ceea e f important.
Personal ma gandesc la ME clasic, ramanand la latitudinea mea sa hotarasc cat de inalti vor fi stuchii de pe palet, functie si de an etc.
Eu zic ca daca ne hotaram la mecanizare apoi asta tre sa fie justificata, adica pot sa incarc lejer ME pe 3 corpuri cu roaba, insa daca am ME pe 5 corpuri apoi merita sa incarc paletizat chiar daca intra mai putini in camion.

Mai mult de 4 corpuri ME nu ai nevoie si este imposibil(nu poate matca mai mult de 3 si ceva). La 5 ajungi doar prin unificari asa cum ai facut tu.
Parerea/sfatul meu ca utilizator de ME este ca daca reusesti sa ii tii pe toti pe 3 corpuri bine ocupate de albine o sa fii multumit de productie si nu ai nevoie sa faci unificari.
Incearca si o sa vezi, calculul de la dadant nu se potriveste la ME. :)
jonny_it

Mesajde Adrian Galofteanu » 04 Noi 2011, 23:51

Vis a vis de paleti, chiar zilele trecute ma intrebam: solutia pe 5 in rand(a la Pupe) sau 4 pe palet spate in spate? Paletul de 5 poate fi mai versatil. Il aranjezi mai usor la incarcat, la descarcat ii pui pe un rand si astfel poti folosi o margine de lan sau de drum, etc. Dar are o hibă. Nu este stabil si mai ales cand ii creste inaltimea ii creste si instabilitatea. Am vazut intr-o postare a lui Pupe cum a agatat din greseala cu macaraua un asemenea palet si a intins pe jos 5x2=10 corpuri ful de albina. Noroc ca acolo erau meseriasi de mana intai dar ce te faci daca esti singur cu nevasta sau cu un ajutor care cand vede negru de albina fuge de rupe pamantu'?

Este loc de discutii pe acest subiect...........
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde Bambucha » 05 Noi 2011, 00:38

Bobcat pe teren accidentat si umed. Cu un pic de experienta se poate misca si mai repede; se mai disting si alte mici detalii de prindere/stabilizare ale paletului.
Cred ca se poate efectua de pe loc si miscarea de stanga-dreapta in jurul axului.

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde horia_ch » 05 Noi 2011, 08:01

Eu visez la aşa ceva:

Visez... Am voie, nu?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde catalin.profiri » 05 Noi 2011, 08:55

si cat costa o asemenea jucarie?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE