Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ceapa si usturoiul

Mesajde comi » 21 Apr 2013, 16:18

M-am tot intrebat ce rol au cele doua condimente in alimentatia albinelor .Am studiat pt ca nimeni nu a dat o explicatie mai stiintifica .Am gasit si explicatia:ceapa si usturoiul sunt cele mai bine remedii naturale care ajuta sistemul imunitar in lupta impotriva diferitelor tipuri de infectii si este deasemenea un puternic antibiotic si antiseptic.Ele contin probiotice si phytoncide. Probioticele sunt compusi nealimentari digerabili care atunci cind sunt consumati,stimuleaza cresterea si functia anumitor bacterii ,,bune,,din intestin.Probioticle contin zahar,lactuloza,fructo-oligozaharide.Actionind ca o sursa de hrana pt bacterii le ,,bune,,probioticele actions asa selectiv pt cresterea bacteriilor ,,bune,,favorizind cresterea populatiilor lor in intestine.Hrana care asigura probiotice include :ceapa,usturoiul ,bananele si asparagus .Phytoncidele sunt o terpena foarte volatila care contine o serie de alti compusi chimici.Phytoncidele actioneaza pt prevenirea cresterii bacteriilor care ataca organismul.Phytoncidele din ceapa si usturoi sunt capabile de a ucide diferiti microbi si virusi pe o distanta cosiderabila si pe o perioada de timp lunga(peste 270 de ore).Phytoncidele se mai gasesc si in lemnul de pin. ,
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE