Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Baix - Oradea

Mesajde Baix » 22 Apr 2013, 17:20

La un control sumar am observat ca la un roi de anu trecut nu marisem cuibul si nu parea sa fie nevoie. Am verificat sa aiba puiet si nu avea decat capacit si larvar aproape de a fi capacit. in schimb am gasit 6 botci. Nu stiu daca sunt de salvare sau schimbare linistita. va atasez niste poze, poate va dati cu parerea
Fişiere ataşate
IMG_0418..JPG
O fata a ramei
IMG_0416..JPG
Si cealalta
Baix

Mesajde stefanmadalin » 22 Apr 2013, 17:25

Frumoase botci. Roiul are matca?
stefanmadalin

Mesajde popik50 » 22 Apr 2013, 17:44

Daca are matca, sunt de schimbare linistita ( asta inseamna ca albinele nu sunt multumite de ea). Daca nu are matca sunt botci de salvare... Parerea mea e ca sunt botci de schimbare linistita ;)
popik50

Mesajde Baix » 22 Apr 2013, 18:14

Deoarece nu are matca am zis ca e posibil sa fie de salvare, dar daca era salvare cred ca faceau mai multe. Tind sa cred totusi ca sunt de schimbare. Oricum, ma gandesc sa populez nucleii de imperechere, poate iese ceva frumos care sa merite. Vreau sa schimb toate matcile mai batrane de anul trecut si ar fi un inceput bun.
Baix

Mesajde alt stupar » 23 Apr 2013, 15:03

vezi ca-s de salvare
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Baix » 29 Apr 2013, 20:06

Semne bune...a primit magazia nr. 2. E full, full.
Fişiere ataşate
image.jpg
Baix

Mesajde cristi_vidican » 29 Apr 2013, 22:07

Superbă imagine. Ce mai crește inima când vezi că etajul e plin. Am simțit și eu asta la prima mea rapiță. A fost de excepție! Atunci stupii buni au umplut 2 etaje de 1/2.
Sper să văd și eu mâine același lucru.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Apr 2013, 22:20

nu stiu de ce mi se pare cunoscut si stupul si ramele !!! oare asa sa fie ??? :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 30 Apr 2013, 21:28

Intr-adevar, satisfactia e la cote maxime cand vezi o magazie asa de plina...
Nea Lucian, nu cred ca va sunt cunoscute, poate vi se pare doar:))
Si o poza cu zborul de azi. Foarte intens. Eu credeam ca rapita e pe terminate deacum, dar cantarul spune 2,1 kg. Se pare ca e in toi rapita.
Fişiere ataşate
image.jpg
Baix

Mesajde Baix » 26 Noi 2013, 19:09

Pentru ca am avut o serie de factori potrivnici, nu am reusit sa mai postez nimic de ceva timp pe pagina personala. Acum se intrevede o pauza in activitatile zilnice si calculatorul imi functioneaza, in sfarsit(pantofarul cu pantofi rupti, ITist-ul cu calculator stricat).
Am facut multe poze in acest an cu gandul la forum, dar nu am apucat sa le pun...
Povestea de anul asta in imagini o voi posta in zilele ce urmeaza, in functie de timpul de care voi dispune.

In primavara, in timpul rapitei am facut o vizita la un batran apicultor(chiar batran, 87 de ani). Si-a pus gratii antisoareci si se pare ca au fost si antialbine...nu au reusit sa mai iasa la zboruri si din 26 de familii a ramas cu doua. An facut cateva poze cu urmarile. Mi-a parut f rau de bietele albine...
Fişiere ataşate
IMG_0557.JPG
O parte din rame
IMG_0559.JPG
Ceara de la o parte din ramele ramase
Baix

Mesajde ovidiu_78 » 26 Noi 2013, 19:15

pacat de albine... :(
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde lucky5strike » 26 Noi 2013, 22:21

Cam asa se intampla, intotdeauna gresim noi, iar factura o platesc ele, saracele. Oricum, e scuzabil la varsta aceea.

Brat tanar nu are in ograda batranelul?

:cry:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MIHAI BALS » 26 Noi 2013, 22:31

Baix scrie:Pentru ca am avut o serie de factori potrivnici, nu am reusit sa mai postez nimic de ceva timp pe pagina personala. Acum se intrevede o pauza in activitatile zilnice si calculatorul imi functioneaza, in sfarsit(pantofarul cu pantofi rupti, ITist-ul cu calculator stricat).
Am facut multe poze in acest an cu gandul la forum, dar nu am apucat sa le pun...
Povestea de anul asta in imagini o voi posta in zilele ce urmeaza, in functie de timpul de care voi dispune.

In primavara, in timpul rapitei am facut o vizita la un batran apicultor(chiar batran, 87 de ani). Si-a pus gratii antisoareci si se pare ca au fost si antialbine...nu au reusit sa mai iasa la zboruri si din 26 de familii a ramas cu doua. An facut cateva poze cu urmarile. Mi-a parut f rau de bietele albine...

i-mi pare rau de albine.
cred ca batranul apicultor(87 ani) stia ce sunt gratiile antisoareci.
problema-dpmdv-a fost alta.
MIHAI BALS

Mesajde Baix » 26 Noi 2013, 22:42

Copii batranului nu au tragere spre apicultura. Intre timp batranul a murit, Dumnezeu sa-l ierte.

Mihai, eu am constatat decesul celor 24 de familii, am scos gratiile si am inchis urdinisurile cu 2 saptamani inainte de a fi facute pozele. Cele doua familii am avut noroc ca nu a pus bine gratiile si albinele puteau iesi pe langa. Nu eu am scos ceara din rame, operatiunea aceea a facut-o un apicultor din zona.
Lipsa zborului pana la 1 aprilie a cauzat decesul albinelor.
Baix

Mesajde Florin Dobre » 26 Noi 2013, 23:14

Asta e drama. Moare apicultorul si nu vine nimeni din urma...stupina trebuie vanduta de urgenta, altfel se pierde toata agoniseala.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde lucky5strike » 27 Noi 2013, 01:36

Deci trebuie sa crestem pe langa noi cate un mic apicultor, care sa aiba grija de "goanga" noastra. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?