Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Livada stropita cu Novadim

Mesajde ioanaavram » 23 Apr 2013, 12:58

Albinutele nostre sunt la livada, iar proprietarul a stropit aseara cu novadim. Cate zile ar trebui sa stea inchise?
ioanaavram

Re: Livada stropita cu Novadim

Mesajde Mircea_63 » 23 Apr 2013, 14:11

ioanaavram, aici http://www.marcoser.ro/produse/pesticid ... gress.html scrie ca este toxic pentru albine si este sistemic. Pur si simplu ar trebui luate albinele de acolo.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde akmm » 23 Apr 2013, 14:17

Daca vecinul a stropit copacii in floare, ii puteti transmite din partea mea ca e un tampit.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde ioanaavram » 23 Apr 2013, 14:38

el ne-o zis ca doar pe muguri stropeste. Noi le-am inchis aseara. Daca le mai tinem pana maine seara inchise, oare ii suficient?
ioanaavram

Mesajde ioanaavram » 23 Apr 2013, 14:42

am citit si eu prospectul, dar uneori prospectele astea sunt ca la medicamente. pe care scrie pericol de deces.
ioanaavram

Mesajde bostina constantin » 23 Apr 2013, 14:44

Chiar daca pomii nu sunt in floare si sub ei e covor de papadie sau alte flori e tot asa de grav. Eu faceam toate stropirile [in albastru, negru si verde] la pomi, dar de cand am stupi nu mai fac nicio stropire si rezultatele sunt cam acelesi, ma refer la fructe.
Fişiere ataşate
DSC03137 (Medium).JPG
DSC03154 (Medium).JPG
bostina constantin

Mesajde ioanaavram » 23 Apr 2013, 20:14

akmm scrie:Daca vecinul a stropit copacii in floare, ii puteti transmite din partea mea ca e un tampit.

Akm care este argumentul ? Sa pot sa ii detaliez !
Mersi
ioanaavram

Mesajde Mircea_63 » 23 Apr 2013, 22:54

ioanaavram scrie:
akmm scrie:Daca vecinul a stropit copacii in floare, ii puteti transmite din partea mea ca e un tampit.

Akm care este argumentul ? Sa pot sa ii detaliez !
Mersi

Toata lumea stie -sau ar trebui sa stie- inclusiv pomicultorii, ca daca stropesti pomii in floare ucizi polenizatorii. Ba mai mult, uneori insectele polenizatoare simt si nu se apropie, asa ca ramai cu pomii nepolenizati.

Oricum, e o crima sa faci asta. E ca si cum ai arunca hrana otravita in locuri accesibile altor animale. Poate sunt si alte argumente, dar eu stiu CLAR ca nu se fac stropiri in perioada infloritului. Daca nenea ala are o livada, nu acolo 10-20-30 de pomi pe langa casa si nu stie asta sau nu-i pasa, ramane valabil ce spune akmm: "e un tampit". Subscriu!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE