Ma numesc - Ghelezan Marian
Bucureşti.
Vatra - Comuna Ghimpati.
Sunt născut in 1971 casatorit si o fetita de 6 ani.
Profesie conducator auto.
Primul contact cu stupii l-am avut la14 ani, un vecin in varsta avea stupii si ma lu-a cu el s-al ajut, la mutatul stupilor contra cost, asa am inceput sa cunosc cate ceva despre albine.
La 20 ani in armata fiind in curtea unitati la parcu auto, intr-un pom destul de mare s-a asezat un roii m-am urcat in pom cu valiza de armata si l-am prins, coborarea a fost tragica am cazut din pom cu tot cu valiza care s-a deschis bine inteles, a urmat o liniste deplina nu mai era nici un picior de soldat prin curte a disparut inclusiv santinela, dupa 20 de minute sa asezat intrun copacel si l-am prins din nou,am primit o permisie la foc automat sa scap de colet. In 1994 aveam deja 4 stupi . Am cunpatat de la fiul stuparului 10 cutii facute de batran care se stinsese de 2 ani si atat mai ramasese din stupina lui. Stupii erau orinzontali pe 18 rame 1/1 in 1998 i-am modificat am inpartit stupii in doua si leam pus pe fiecare cate un cat 1/1 erau nici cal nici magar si cred ca nici cu catarul nu semanau. In 2000 aveam 15 stupii a urmat o perioada cu probleme de sanatate in familie, in 2003 s-a stins mama in 2004 cind m-am dus la stupina dupa 4 ani in tot acest timp nu au fost deschisi nici o data, mai erau 3 in viata daca o putem numi asa mai multi paduchi decit albina. Am reusit si i-am salvat, din 2008 am facut alte cutii de data asta verticali, de 10 rame 1/1 cu magazii ¾ plasa pe tot fundul stupului iar podisoru cu aerisire cu plasa 10/10 cm cu hranitor de plastic 1,5 litri sant asezati pe plaforme mobile cate 14 stupi.
Este un hoby pentru mine si i-mi place ceia ce fac pacat ca nu am timp suficent.
Va citesc cu mult interes postarile si am foarte multe de invatat .
Bafta tuturor si un an mai bun! Doamne ajuta!