Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde delorin I » 25 Apr 2013, 12:31

Chiar daca nu se vede din poza, rama este in v, tocmai potrivita pentru experimentul - celula naturala! Scandurica de zbor nu este inca batuta pentru ca in principiu va gazdui (in sensul ca va inchide urdinisul) niste albine, care se vor plimba putin, vreo 319 km....sau mai putin!
Fişiere ataşate
DSCN3192.JPG
Manerele astea parca le-am vazut undeva....cel putin intr-un film de pe you tube...Sa fi fost in pagina lui BUnka?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 25 Apr 2013, 12:31

Acum...cutii avem - sa creasca albinele! :)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mirel » 25 Apr 2013, 13:14

:lol: ce ciudata si amuzanta mi se pare imaginea cu stupul in sufragerie :P
spor la treaba!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde BUNKA » 25 Apr 2013, 19:37

Hai noroc...mishto stupul! :mrgreen:
Acum sa vedem experimentele, eu am mare incredere in reducerea distantei intre centrele fagurilor, si in reducerea celulelor si implicit a albinei.
Am sa pun niste poze cu felul cum fac transferul pe Delon modificat de pe rame ME standard.
Eu am 40 de Deloni de astia modificati :mrgreen:
Pe cai ca si Activ se apuca de populat stupii sai putin diferiti si experimentele vor fi frumoase anul asta.
Tei Negru are si el unul ca al tau numai ca e pe 4 corpuri..lui tre sa-i trimit ramele si brausoarele.
BUNKA

Mesajde delorin I » 25 Apr 2013, 21:36

Si ce crezi ca eu ma opresc la 3 corpuri? :))) Asta e doar inceputul....sa apuc sa scot eu albine maine...si o sa vedem!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde BUNKA » 26 Apr 2013, 02:19

delorin I scrie:Si ce crezi ca eu ma opresc la 3 corpuri? :))) Asta e doar inceputul....sa apuc sa scot eu albine maine...si o sa vedem!

Apropos de treaba asta..am vorbit cu Vali Gorj si mi-a zis ca ar fi mai ok maine sa spargi si sa-l lasi sa se linisteasca si abia pe poimaine sa-l recoltezi usor..e o idee buna, acum vezi si tu cum decurge operatiunea!
Salutare!

a...si cand spargi sa vezi cum sunt pozitionati fagurii..ideal ar fi sa ai acces la ei din lateral ca sa-i poti recolta usor...acum depinde cum va permite situatia din teren, dar au venit niste idei bune de la un nene istet si experimentat. :P
BUNKA

Mesajde delorin I » 26 Apr 2013, 20:05

Deocamdata- astazi- am renuntat! Un coleg s-a pensionat si am batut ceva bere...nu multa. Oricum nu mai aveam ce cauta. Nu ma voi baga pana nu cumpar alte manusi! Alfel se cheama ca nu tin cont de avertismentele legate de agresivitate si ca ignor lecturile din ultimele zile despre agresivitatea albinelor. Oricum recomand ca lectura rezumatul lucrarii de doctorat a lui Dorian Furtuna- Aspecte ale comportamentului agresiv la Apis Mellifera L., Chisinau, 2004, teza ce circula pe net! In special paginile 40-71. Acolo sunt niste analize extrem de interesante despre agresivitatea albinelor mai mare primavara, mai mare la extemitatile zilei, despre acul albinei care atinge maximul ca lungime vara, despre ce alcatuieste asa zisul venin- interesanta discutia despre feromonii de localizare si alte cateva chestii inclusiv despre calmarea albinelor cu niste sunete. Lucruri despre care nu mai citisem! Oricum este de studiat daca e un comportament deviant sau nu!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 30 Apr 2013, 23:33

Vesti destul de triste de la mine...familia unu- medie in toamna, nu prea are puiet. Matca are 3 ani. Evident trebuie sa o schimb.
Familia 2, matca de 3 ani speranta mea de cat- foarte puternica si acum ca si la intrarea in iarna, dar m-am gandit sa mai aman si sa incerc sa construiesc ceva faguri! Din pacate la controlul de astazi toti fagurii centrali erau gauriti cu celule de trantori capacite! Fagurii e drept, sunt cam vechi. Ceva puiet capacit pe langa ei, sper ca nu e vorba de o familie trantorita! Eliminat o rama cu miere si una cu pastura pentru a face loc la 2 FA!
Familie 3- desi e mult spus ca a fost un roi pe 6 rame e cea mai trista ca populatie. Nu prea are puiet si e chiar lipsita de vlaga. Evident nici matca nu e prea stralucita. In principiu e o matca de roire de anul trecut! In maxim 10 zile voi lua masuri sa o schimb!
Familia 4- la intrarea in iarna era un roi pe vreo 8 rame. E cumva surpriza si este pe calea acea buna! Evident acolo e o matca buna!

Concluzie: Ma gandisem initial sa nu folosesc caturile si sa investesc in crestere! Dupa situatia familiei 2 care are toti fagurii strapunsi de celule de trantor- evident, va trebui sa schimb ceva. Acei faguri nu vor mai putea si folositi pentru ouat! Cred ca voi desfiinta familia 2 si voi infiinta cel putin 2 roi artificiali cu fagurii ei expirati de indata ce voi gasi botci sau matci! Altfel risc sa o pierd pe crengi!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MyBees » 01 Mai 2013, 01:04

Ce ai facut cu albinele din Bucuresti, ai fost?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde delorin I » 01 Mai 2013, 10:51

Eperimentele mele pentru baza melifera!
Fişiere ataşate
DSCN3210.JPG
Cea mai mare dintre Paulownii
DSCN3209.JPG
Paulowniile ramase- nu au crescut deloc!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 01 Mai 2013, 10:57

Salcamii japonezi au fost pusi la putine zile dupa Paulownia, dar din punct de vedere al dezvoltarii sunt incomparabili! Au crescut imediat de indata ce au rasarit. Cert e ca in acele pahare de carton- asa zis ecologice, in care apa nu sta deloc si semintele selectate si unele chiar incoltite-s-au uscat! Rezultate foarte bune la foliile de plastic si cutii de plastic-tip iaurt! E drept din peste 100 seminte abia am avut rezultate- vreo 20 de salcami. Bine o parte i-am aruncat in gradina acasa, inainte sa inceapa ultima ninsoare! Unde se pare ca inca nu au plecat in vegetatie! Evident- salcamul este cu atat mai frumos cu cat adancimea vasului in care a fost pus a fost mai mare!
Fişiere ataşate
DSCN3212.JPG
Asta e paduricea cu seminte selectionate si cu rezultate de incoltire FFFF Bune- 95%
DSCN3211.JPG
Asta e cel mai mare si primul plecat in vegetatie!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 01 Mai 2013, 11:07

Pentru cei care nu stiu cum arata roinita- dar si pentru cei care vor sa o cumpere fara sa stie ca se gaseste din abundenta in spatiile verzi ale Bucurestiului! Aici sunt cele 2 plante -fiecare de 5 lei, care deja la vreo 2 saptamani de cand le -am luat si le am mutat in niste bidoane de plastic taiate, au devenit mai mari, au ajuns ca dimensiuni plantele de 15 Ron in magazin!
Fişiere ataşate
DSCN3214.JPG
ROINITA- DETALII
DSCN3213.JPG
Cele 2 plante de cumparatura

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 02 Mai 2013, 11:41

Salut! Am o problema - de ceva vreme in fata unui roi altfel cu o evolutie buna! Tot timpul de cateva zile sunt abine incaierate...Evident e un furtisag..ce e de facut? Stiu doar sa pun faina alba pe scandura de zbor sa vad de unde vin talharii pe care va trebuie fie sa-i desfiintez fie sa-le schimb matca! Dar daca talharii nu sunt de la mine? Sa reduc urdinisul? Sa stropesc albinele incaierate cu apa sa le induc senzatia de ploaie?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 12 Mai 2013, 23:44

Salut! Sa fie o matca de schimb linistit? Pe o rama cu pastura?
Fişiere ataşate
Botca.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 12 Mai 2013, 23:55

Se pare ca mai am si altele desi nu sunt 100% convins ca mai sus am o botca!
Fişiere ataşate
rama frumoasa.jpg
Asta e chiar o rama frumoasa!
Botca 3.jpg
Botca 2.jpg

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 12 Mai 2013, 23:58

In aceasta galma nu imi dau seama ce se petrece!
Fişiere ataşate
ce e asta.JPG

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?