delorin I scrie:Nu prea tine! e fel de otet? De mere? De miere?
popik50 scrie:Dati cu otet pe maini si foarte rar o sa mai primiti vreo intepatura. E testat
jenica67 scrie: ...m-a inteapat una in picior, in jurul oului piciorului. A doua zi aveam comanda de jumate de porc, la C+C. Noaptea cand ma duc la baie, simt ca nu mai pot calca in picior, ca mi se inflamase articulatia, de ma treceau apele murti, cand ma sprijineam in piciorul drept. Pune compresa, dar pana dimineata nu s-a desunflat, decat foarte putin. Noroc ca dupa ce am umblat putin, cu durerile de rigoare, m-am mai obisnuit si am reusit sa merg, dar a fost groaznic.
badguy_goodguy scrie:De cam 10 zile albinele mele dau dovada de o agresivitate rara. Isi doresc efectiv, la propriu sa te omoare. Am costum apicol de sus pana jos...si de fiecare data cand deschid un stup albinele vin ca si o ploaie pe mine. Dejeaba incerc sa le domolesc cu fum,etc.
De asemenea ma atataca si inteapa cate 2-3 si daca sunt la o distanta de 20-30 metri de stupi (in spatele lor)....
De abia m-am descurcat sa pun la cei 28 de stupi ai mei cate o rama la construit Fum au luat de nu au mai putut insa... pe albinele aparute dintr-o data in aer nu ai cum sa le mai dai cu fum.
Cineva mi-a zis ca cineva aceasta agresivitate se manifesta cand cineva stropeste pomii?!
Inca ceva ciudat: am observat celule de trantori cam pe toate ramele din cuib,cate o palma pe fiecare rama la absolut toate familiile ... niciodata nu am mai avut atatia tratori in nici o primavara.
Culmea este ca:
-Mancare au destula in stup. Au fost peste 20-25 grade la Oradea cam de 2 saptamani. Au strans chiar si miere, pe care din cate obs. au capacit-o!? De la salcie!?
-Polen au si din ala.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 44 vizitatori