Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

presiune aer mai mare mai mult nectar?

Mesajde nicu has » 27 Apr 2013, 20:55

buna d-lor. am vazut astazi la emisiunea asta-i romania pe kanal-d un domn(mos) ION din jud hunedoara intr-un sat la munte este pasionat si de apicultura dar si de meteorologie si a spus ceva si despre apicultura
spunea ca daca presiunea aerului este mai mare si nectarul secretat este mai mare
poate sunt colegi din hd care cunosc pe acest "mos ion"
ce credeti ?
nicu has

Re: presiune aer mai mare mai mult nectar?

Mesajde ovidiu_78 » 27 Apr 2013, 22:06

E posibil sa fie asa,si la pescuit e asa,cand presiunea aerului e mai mare,e si captura mai mare,caci apasa pestii catre fund,si cum la crap la fund se da...plus ca exista si pe net calendare cu cresterea lunii,sau scaderea ei
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde comi » 28 Apr 2013, 00:14

Experienta in domeniul apicol
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde peterneamt » 28 Apr 2013, 16:36

Cu presiunea atmosferică este niţel invers (plantele secretă bine când presiunea este scăzută ) faţă de pescuit când peştii trag bine cu o ora înainte şi după ploaie în special când se echilibrează pe 740-747. Tot din cauza presiunii aceleaşi plante melifere dau mai mult nectar cu cât creşte altitudinea (la munte faţă de câmpie) cu mici excepţii ( teiul dă nectar mult numai la altitudini mici ). ;)
peterneamt

Mesajde nicu has » 28 Apr 2013, 18:56

batranul este pe pe un munte din jud hd. asa a zis acum sa vedem poate a mai auzit cineva cu mai multa experienta
nicu has

Mesajde gigibecalul » 28 Apr 2013, 22:42

Salut!...si mie imi zicea mentoru' meu vis-a-vis de salcam...cica inainte de ploaie, cand e zapuseala mare, albinele culeg de la salcam in draci...acu' nu stiu daca e vorba de secretie mai mare la presiune admosferica ridicata sau de harnicie mai mare din cauza aceluiasi factor...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde horia_ch » 29 Apr 2013, 09:09

peterneamt scrie:Tot din cauza presiunii aceleaşi plante melifere dau mai mult nectar cu cât creşte altitudinea (la munte faţă de câmpie) cu mici excepţii ( teiul dă nectar mult numai la altitudini mici ). ;)

Nici salcâmul nu dă nectar la altitudine. Rar de tot vezi câte-o albină în florile sale :( . Deşi mirosul este îmbătător.
Am stupina pe linia de 700m.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE