Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Closcutz

Mesajde Mircea_63 » 16 Apr 2013, 23:28

Merge bine la inox!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Closcutz » 18 Apr 2013, 21:36

Am pregatit camioneta, maine directia targul de la Bucuresti. Sper sa fie cu folos drumul.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 19 Apr 2013, 22:21

M-am inapoiat de la targ, mi-am luat ce mi-am propus. Multumesc lui Dombazil, un adevarat gentleman. Si ca sa nu ma pling de munca, pe drumul de intoarcere am fost anuntat ca unul dintre fermieri si-a rezervat 3 zile pentru stropit, deci trebuie sa descarc calabalacul si sa ma pregatesc de carantina cu stropitul. Sunt doua variante: sa-i mut sau sa-i inchid, dar si cu serviciul si programul incarcat nu stiu cum sa mai fac. Tare mi-e teama ca nu stropesc toti fermierii in aceleasi zile. Am o frica. Cum sa fac sa nu se sufoce aia mai puternici.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 19 Apr 2013, 22:24

Ma gandesc ca la orizontali sa le scot diafragmele si sa-i las in toata cutia, iar la verticali sa le pun caturile. Verticalii cei mai puternici sa-i pun in cutii cu fund antivaroua si cu capacle cu aerisire. Peste toate am si racit zdravan. Sunt inghesuit tare de tot.
Closcutz

Mesajde modigliani » 19 Apr 2013, 22:25

Sarumana parinte !
modigliani

Mesajde Closcutz » 19 Apr 2013, 22:32

Sa traiesti fiule. Imi pare rau ca ne-am cam incrancenat fara motiv, pe cuvantul meu daca merita. Eu m-am simtit lezat....dar timpul le rezolva pe toate. Am mare apreciere pentru oamenii care muncesc, cu pescarii m-am inteles bine de mic. Sine ira et studio!
Closcutz

Mesajde Closcutz » 19 Apr 2013, 22:45

O alta chestie interesanta ca achizitorul mi-a zis ca nu o sa se inghesuie la miere de rapita pt ca se stropeste excesiv si pt ca poate fi modificata genetic, asa ca vedeti cum va faceti calculele.
Closcutz

Mesajde modigliani » 19 Apr 2013, 22:59

Closcutz scrie:Sa traiesti fiule.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Te iubesc , nene !!! Sa traiesti !!! Pentru asta te-as pune "miez" la Vatican !

Vezi ca prin August bat Oltina ...... Ne "combinam" la o baboiala ? Io aduc momelile , tu aduci descantecu' ! Ok ?

ALELUIA !!!!!!!!!!!!!!
modigliani

Mesajde Closcutz » 19 Apr 2013, 23:14

Daca sunt liber facem o pescuiala, daca nu ne intalnim la un pahar din partea casei si punem ceva la frigare, ceaun vedem noi. Cu descantecu...acuma vad negru in fata ochilor si scot flacari pe nas. :lol: Am glumit. Am 2 buni prieteni din Bucuresti cu care iesea frecvent la pescuit, unul intrase si prin asociatia aia de pescari 2 1.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 20 Apr 2013, 22:49

Sunt frant de oboseala. Am incercat din rasputeri sa pregatesc fetele pentru asediu aerian. Maine e prima zi de razboi. Desi am avut cateva victime de astazi. Se pare ca nu toti care stropesc anunta. Mortalitatea nu a fost de speriat, dar mi-era tare mila de albinele care se zvarcoleau in fata stupilor. Deja incep sa urasc rapita. Ne-am si inmultit ca paduchii in zona asa ca mare branza nu va fi. La achizitie nu se cauta, zburatoarele imi sunt amenintate...Am avut deja cosmaruri.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 21 Apr 2013, 23:13

Datorita vremii si din cauza pretului mare solicitat am scapat momentan de eleicopter, nu definitiv ca unii tot vor sa stropeasca. Asa ca stresul continua.Azi vantul a fost ingrozitor.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 29 Apr 2013, 18:04

Am trecut de stropiri, nu mai vreau sa aud cuvantul asta in viata mea. Am curatat si dezinfectat o buna parte din lazi cu apa fiarta si soda de rufe, apoi lasate la soare.Abia astept ziua de miercuri sa le-o dedic in totalitate. In general satu binisor cu moralul trupelor. Trebuie sa ma iau de insarmat FA.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 01 Mai 2013, 15:41

Am rezolvat problemele cu trafu si merge asa de fain la insarmat Fa ca nu-mi vine sa ma opresc. Numai perioada cam aglomerata imi cam da batai de cap momentan.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 02 Iul 2013, 21:18

Ma fratilor nu stiu cum o fi pe la voi da la mine a plouat de a blocat soseaua cu tone de piatra de pe ulite iar acum se munceste pe branci sa se remedieze craterele. Azi am experimentat si o mica impotmolire explicabila dupa diluviu.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 23 Iul 2013, 12:47

Cu bune si rele anu apicol 2013 s-a cam dus si trebuie sa incep schema pt la anu. Cand am timp voi incerca sa va arat cat am reusit sa fac eu din banii pe care i-am alocat pasiunii numita apicultura. Pina acum nu am investit nici un leu de la stat sau ue ci numai ce am produs cu forte proprii. Si celor care cred ca am ajuns la numarul asta peste noapte sa le destainui macar o parte din secretul reusitei. Primele familii le-am primit d la taica-meu ca dar de nunta. A urmat inca 10 lazi, si inca 25 , 5 roi facuti inn primul an, apoi inca 60 de lazi, camioneta, centrifuga, banc de descapacit, masti cu bluza, afumator, cutit, bidoane de plastic vreo 30,furculita, chilograme de suruburi, zeci de chilograme de fier pt picioare, cutii de vopsea, bormasina,motocoasa, coasa zeci de chilograme de cuie, 75 de pachete de rame, traf, faguri artificiali pina acum vreo 18 cutii cumparate fara ceara la schimb, roiuri, investitii in camioneta, alergatura cand pe camp, cand pe forumul vechi, cand la serviciu apoi gospodaria... Nu vreau sa ma laud dar am citit tot ce mi-a picat in mina de la lucrarile cele mai simple, manualul apicultorului, stuparitul, cartea abatelui Warre, Cresterea matcilor de Ruttner, tehnologie apicola moderna, apicultura, brosuri, tot ce am gasit in format electronic si gratis ca nu-mi permiteam sa impart in prea multe locuri banii.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 23 Iul 2013, 12:49

Necazul cel mai mare este ca n-am reusit sa produc miere de soc. :(
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?