de delorin I » 30 Apr 2013, 23:33
Vesti destul de triste de la mine...familia unu- medie in toamna, nu prea are puiet. Matca are 3 ani. Evident trebuie sa o schimb.
Familia 2, matca de 3 ani speranta mea de cat- foarte puternica si acum ca si la intrarea in iarna, dar m-am gandit sa mai aman si sa incerc sa construiesc ceva faguri! Din pacate la controlul de astazi toti fagurii centrali erau gauriti cu celule de trantori capacite! Fagurii e drept, sunt cam vechi. Ceva puiet capacit pe langa ei, sper ca nu e vorba de o familie trantorita! Eliminat o rama cu miere si una cu pastura pentru a face loc la 2 FA!
Familie 3- desi e mult spus ca a fost un roi pe 6 rame e cea mai trista ca populatie. Nu prea are puiet si e chiar lipsita de vlaga. Evident nici matca nu e prea stralucita. In principiu e o matca de roire de anul trecut! In maxim 10 zile voi lua masuri sa o schimb!
Familia 4- la intrarea in iarna era un roi pe vreo 8 rame. E cumva surpriza si este pe calea acea buna! Evident acolo e o matca buna!
Concluzie: Ma gandisem initial sa nu folosesc caturile si sa investesc in crestere! Dupa situatia familiei 2 care are toti fagurii strapunsi de celule de trantor- evident, va trebui sa schimb ceva. Acei faguri nu vor mai putea si folositi pentru ouat! Cred ca voi desfiinta familia 2 si voi infiinta cel putin 2 roi artificiali cu fagurii ei expirati de indata ce voi gasi botci sau matci! Altfel risc sa o pierd pe crengi!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)