Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine agresive!

Mesajde Jean Valjean » 29 Apr 2013, 08:30

ovidiu_78 scrie:o prezenta mai mare de trantori intr-o familie indica faptul ca matca e cam batranica

Nu neaparat, in trei din cinci stupi am matci de anul trecut si sunt plini de puiet de trantor.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde balasbebe » 29 Apr 2013, 08:43

Anul acesta va semana cu cel din 2006. Au roit atunci si nucleele pastrate pe 2-3 rame.
In acest an vor fi roiuri pe toate gardurile.
Poate noptile au fost prea reci, ziua prea cald si atunci albinele pot sa fie agresive.
balasbebe

Mesajde akmm » 29 Apr 2013, 10:20

cristi82 scrie:si eu patesc la fel cu celulele de trantori, bag foite la crescut si albinele cresc pe mislocul acesteia celule de trantori, nu stiu de ce!!

Lupta surda dintre albine si stupari se declanseaza primavara devreme.La adaugarea ramelor pentru extinderea cuibului, stuparul constata ca nu are rame bune.Mai toate au celule de trantori.Isi zice in mintea lui: lasa ca le invat minte.
Le pune faguri noi la cladit.Povestea se repeta.
Musai la cladit va trebui sa avem si o rama de toata jena, plina de goluri, iar daca nu o avem taiem locul cu celulele de trantori.
In acest fel, sansele sa avem rame bune pentru la anul, cresc, albinele avand alt loc sa construiasca celule de trantori.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde italianu » 29 Apr 2013, 13:34

intrebarea mea :pe ce culeg?
pai daca-s pe cires ,pomi fructiferi rapita si alte plante cu nectarul mai lichid(tei castan) e normal.
cind bagati foaia de ceara la cladit ,unde-o puneti?pai daca o puneti dupa ultima rama cu puiet la ce vreti sa va asteptati,daca nu la celule de trintor.
eu am roiuri de anul trecut la care le-am dat 4 foi de ceara ,mi le-au construit toate si au si depus(sa nu spuneti ca aici e altceva,ca ma supar :lol: )
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde octav88 » 29 Apr 2013, 22:38

Familia are nevoie si de trantori mai ales ca sa roiasca. Procentul mare de trantori cam asta denota
octav88

Mesajde Trantorul@ » 30 Apr 2013, 21:49

La mine sau linistit de ieri am trecut la vechiul costum apicol , bermude si sandale sau slapi, alta viata :lol: .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde rasai » 30 Apr 2013, 22:08

[o metoda care la mine a functionat a fost sa leg o bucata de panza alba eu am pus un sac agatat de o ramura in fata urdinisului , dupa doua zile liniste se putea lucra in cuib inainte era jale , umblam ultima data la familia aceea si dupa dadeam masca jos in masina si plecam
rasai

Mesajde cristi_vidican » 01 Mai 2013, 07:14

Și la mine s-au mai liniștit. Ieri am putut lucra fără probleme la ele toată ziua. Au fost mult mai liniștite decât săptămâna trecută.
Merg pe ipoteza lansată de lucky5strike și ignatov andrei, referitor la structura de vârstă. Acum începe să apară masiv albina tânără și se vede.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde bostina constantin » 01 Mai 2013, 09:48

Ce nu inteleg eu, este faptul ca la mine numai una din 13 colonii este agresiva. Prima data m-a ,,alergat'' asta toamna cand am restrans cuibul, si am dat vina pe vreme, continua si acum parca mai mai ;) Ieri am incercat sa culeg niste spanac la 10m de stupi, si n-a fost chip pana nu am pus masca, si am facut munca singur :P
Zilele astea trebuie sa-i bag foite, si atunci voi vedea [simti ], daca s-au produs scimbari de comportament.
bostina constantin

Mesajde Donbazil » 01 Mai 2013, 16:45

Sal'tare!
Zicea colegu Costica Bostina: "ce nu inteleg eu"......
Pai "ce nu inteleg eu"- ca sa-l citez, este ca stupii mei, pe care puteam sa lucrez la ei acasa si in maieu si pantaloni scurti, acuma, dupa ce i-am dus la rapitza, au devenit dintr-o data :evil: :evil: ..........
Lucru "blindat" cu manusi, doua combinezoane, jambiere peste ciorapi, etc....etc.... :shock: :shock:
Bine!...Dar cine m-a pus sa fac apicultura?....Si pastoral la rapita....si....si.....
Asa ca : Asta-i situatzia, ne adaptam....Speram la zile si mai bune....
Doamne-Ajuta!....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)
Donbazil

Mesajde csaa » 01 Mai 2013, 21:58

S-au linistit si ale mele. A inceput culesul si s-au calmat.
csaa

Mesajde m.gabor » 01 Mai 2013, 23:27

S-au linistit bine fata de saptamana trecuta cand au fost tare agresive si am ajuns cu baiatul la urgenta , deoarece dupa mai multe intepaturi la golirea colectoarelor de polen , a facut alergie dar sa terminat cu bine , dupa o injectie si ceva pastile. ;)
m.gabor

Mesajde JohnSpatari » 02 Mai 2013, 00:34

https://www.youtube.com/watch?v=B8EV7Y4sfyk
Cam asa se comporta si albinele din R.M _))
JohnSpatari

Mesajde Mircea_63 » 02 Mai 2013, 09:27

Ala-i costum de protectie?? Cu mainile goale pana la coate, cu pantaloni scurti tip bermude? :lol: Afumatorul scoate un fum invizibil, daca scoate... :lol:

Albinele alea din videoclip sunt pasnice. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Beekeeping » 02 Mai 2013, 09:32

Si la mine albinele s-au calmat, este o diferenta radicala fata de acum 2 saptamani. Cred ca as putea sa umblu la ele si fara fum.
Beekeeping

Mesajde cristi_vidican » 02 Mai 2013, 12:52

marian sima scrie:1.La mustar,la rapita si in general la florile mai mici albina este agresiva.

De ce în cazul lui Dan Mărgărit, care are culesul predominant la rapiță, e adevărat de primăvară, nu are probleme cu agresivitatea albinelor.
Nu cred că agresivitatea ține numai de rapiță, ci e un cumul de factori, enumerați de tine.
La mine, când a început să înflorească rapița, albinele era foarte rele, apoi în plin cules, s-au liniștit simțitor.

Dar, au rămas câteva cu apucături. Am anumite zone în curte unde cum ajungi te întâmpină o albină :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE