Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: centrifuga

Mesajde aliuta2000 » 19 Iun 2011, 07:53

victor s scrie: i-ti garantez ca daca bate si stai un pic mai rau cu nervii, cand o sa vezi ce dezastru i-ti face prin ruperea fagurilor tai noi nouti, o s-o arunci de nu se vede...
crede-ma pe cuvant...am avut asemenea experienta cu un ciubar (centrifuga de lemn, demna de muzeul lui Pupemea, fapt pentru care i l-am si dat, la aceeasi bani cu care l-am cumparat)
dar gustul omului nu se discuta... cine se bazeaza pe meseria lui sa aibe spor la treaba !

La bataie la ce anume te referi ?? Axul vertical (poate sa fie un pic ... ca nu ai bani /si nici firmele nu il fac ... cu amorul artei ) Bataie / joc pori sa ai in lagare si in trasmisia din pinioane ...de aceea am vazut acum majoritatea pinioanelo elicoidale / nu la 90 grade cum e in poza (cele elicoidale auavntajul jocurilor mai mici si a zgomotului redus)
La aprox 100 rpm e placebo treaba cu simtitul unui ax care are ceva abateri / cu cosu treaba sta altfel , aici e un pic mai finuta treaba ...dar trebuie sa nu aiba bataie mare
apoi exista centre de echilibrat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: rotile
A.D.
aliuta2000

Mesajde Vio » 29 Iun 2011, 19:43

Depinde la ce nivel gandesti! Daca te gandesti ca vei ajunge sa extragi 1,2,3,To/sezon, cred ca trebuie sa te orientezi spre ceva confectionat de un atelier de specialitate. De ce? Pt a mari sansa sa duci la bun sfarsit treaba. Daca apelezi la "meseriashi" ai 50% sanse sa constati ca in lantul de "meseriasi" implicati, nu toti au avut meseria "in sange", pe cand un atelier de profil mai ofera si o garantie. Asta ar fi un aspect. Altul ar fi cel aratat si de alti colegi: lucrul in serie nu a fost infintat de dragul infiintarii ci pt a marii eficienta. Asta nu inseamna ca tu nu poti sa faci o centrifuga functionala, dar sansele tale nu pot fi egale sub nici o forma cu ale unui producator. Si eu am inceput cu "de toate", si incet am ajuns la concluzia urmatoare: lasa pe cel care face lazi sa le faca(eventual daca te pricepi un pic poti creste pretentiiile), lasa pe cel ce face extractoare sa le faca(eventual daca ai un pic de habar poti opta pentru un producator sau altul, pt un model sau altul), iar tu incearca sa faci in asa fel incat sa poti plati produsele facandu-ti meseria pe care o cunosti. Tot timpul ne place sa vorbim de calitatea nemteasca. Crezi ca acea calitate s-a dezvoltat pe principiul "ma pricep la toate???" Eu spun ca nu! Sigur ca tre sa stii de toate, vorba lu` PUPE: mecanica, tamplarie, meteorologie, agronomie.....si cate or mai fi, dar la nivel de cultura generala, nu cred ca poti avea urmatoarea pretentie: sunt foarte bun in apicultura, cunosc mecanica sa pot repara orice problema la mashina, stiu tehnica de sudura aliaje metale, comportamentul materialelor la sudura, soiurile de floarea soarelui care dau sau nu dau nectar.....................
Nu vreau sa crezi ca sunt impotriva ta, doar am incercat sa argumentez parerea mea. Orice vei face eu iti doresc REUSITE pe toate planurile.
Vio

Mesajde aliuta2000 » 30 Iun 2011, 14:02

Vio scrie:Altul ar fi cel aratat si de alti colegi: lucrul in serie nu a fost infintat de dragul infiintarii ci pt a marii eficienta.

Eu nu vreau sa fac in serie sau cu eficienta mare .... cum face un producator . Eu vreau sa imi fac o centrifuga pentru mine care sa ma ajute sa extrag 10-20 Kg miere per tura cu ajutorul ei .
La nivel de unicat , pot sa te contrazic . daca cine realizeaza produsul e meserias adevarat si a studiat , poate realiza prototip care sa fie peste serie .....
Producatorul produce pentru profit si are un proces optimizat pentru asa ceva ..
eu am adus in discutie acest subiect , pentru apicultori care sunt la inceput si vor sa isi fac ceva scule .... ale lui . daca ar fi sa scot 1-2-3 tone de miere , probabil ca atunci as apela la altceva , dar pana atunci cred ca o sa imi construiesc una artizanala care sa ma ajute pana sa ajung la performantele acela.

pentru mine la momentul acesta sa dau peste 1300 ron pe o centrifuga mi se pare mult .. nu dicut ce inseamna pretul produsului si cat este profitul .... asta e treaba producatorului.
A.D.
aliuta2000

Mesajde gabi bee » 27 Sep 2011, 21:05

mi-a venit azi o idee despre constructia unei centrifuge artizanale . am fost la un centru de fier vechi sa caut o fulie si am vazut acolo o stiva de masini de spalat automate in diferite stadii de deteriorare . oare nu se poate confectiona o centrifuga pt incepatori[ ca mine , care nu isi permit una noua] dintr-un motor , doua cuve cuplate , turatie reglabila etc ? bineateles ca mai trebuie multe dar , asa ca idee ce ziceti ? :P
Ultima oară modificat de gabi bee pe 27 Sep 2011, 21:38, modificat 1 dată în total.
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2011, 21:29

Uite aici model de inspiratie
salve :D
Fişiere ataşate
DSC04710.JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 27 Sep 2011, 21:43

este interesanta dar cred mai compicat de executat . cu cate rotatii pe minut [maxim] se invarte cosul centrifugii la extractie ?
gabi bee

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2011, 22:08

Cel mai bun raport,este 3 la 1
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Adi Hodis » 27 Sep 2011, 22:13

Gaby ... asa la ochiometru, :) e un raport aproximativ de 3,5 s-au 4 la 1 ... fiind pe curea lata ( si nu trapezoidala ) + actzionare manuala si NU mecanizata ... turatzia maxima, NU poate fi stabilita cu exactitate deoarece cureaua se va dilata dupa ce se incalzeste si poate sa mai patineze.
Totusi, daca se straduieste sa invarta manivela cu 2 ture/1sec ... inseamna ca 3,5 X 2 = 7 ture/ 1 sec. la cosul cu rame ... adica 1 rama se invarte de 7 ori pe secunda ... s-au de 8 ori /1 sec. in cazul raportului de 4 / 1.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde liviu1965 » 27 Sep 2011, 22:17

gabi bee scrie:mi-a venit azi o idee despre constructia unei centrifuge artizanale . am fost la un centru de fier vechi sa caut o fulie si am vazut acolo o stiva de masini de spalat automate in diferite stadii de deteriorare . oare nu se poate confectiona o centrifuga pt incepatori[ ca mine , care nu isi permit una noua] dintr-un motor , doua cuve cuplate , turatie reglabila etc ? bineateles ca mai trebuie multe dar , asa ca idee ce ziceti ? :P

Gabi , si eu sunt in chinurile facerii..
Lucrez pe un cazanel de inox..... compensare cu altceva..... acum se lucreaza la ax.... postez cand e pe aproape gata.... poate pun ceva idei la bataie...
Ca si angrenaj...merg pe un flex de > 125
sau electric.....cu reglaj de turatie..... si eu sunt plin de bani acum.....ptr. albinutze.
liviu1965

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2011, 22:21

Mai uite un model ca idee;un butoi cu capac,o slavina,o manivela
de la masina de tocat carne si...multa imaginatie :lol:
Fişiere ataşate
289.JPG
proapis13

Mesajde liviu1965 » 27 Sep 2011, 22:23

Vad ca Adi a fost mai rapid ca mine in replay.
Imi mentin afirmatia ca , cureaua, in timp....este inferioara cuplului... ( nu mai stiu cum se numeste, mecanic, parca )

Nu bag mana in foc.....
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 27 Sep 2011, 22:25

proapis13 scrie:Mai uite un model ca idee;un butoi cu capac,o slavina,o manivela
de la masina de tocat carne si...multa imaginatie :lol:

De unde ai mai scos-o si pe asta?
Era mai bine daca o postai...inainte sa investesc in....cazanel de inox tiganesc....
liviu1965

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2011, 22:27

Pentru cei lenesi sau comozi si cu mai putin timp la dispozitie sau in pana de idei
Spor la treaba
salve :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Id2CpJfId0c
proapis13

Mesajde Adi Hodis » 27 Sep 2011, 22:35

proapis13 scrie:Pentru cei lenesi sau comozi si cu mai putin timp la dispozitie sau in pana de idei
Spor la treaba
salve :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Id2CpJfId0c

Ce " tareeee " !!! :lol:
Dar daca sare din locash ... asha-i da peste genunchi ... de nu-i mai trebe centrifuga ... veac si pana-i lume´ :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2011, 22:42

Da tu ce crezi,hai??
Numa o data si-o fi dat peste tzurloaie :lol:
proapis13

Mesajde gabi bee » 28 Sep 2011, 08:00

Adi Hodis scrie:Gaby ... asa la ochiometru, :) e un raport aproximativ de 3,5 s-au 4 la 1 ... fiind pe curea lata ( si nu trapezoidala ) + actzionare manuala si NU mecanizata ... turatzia maxima, NU poate fi stabilita cu exactitate deoarece cureaua se va dilata dupa ce se incalzeste si poate sa mai patineze.
Totusi, daca se straduieste sa invarta manivela cu 2 ture/1sec ... inseamna ca 3,5 X 2 = 7 ture/ 1 sec. la cosul cu rame ... adica 1 rama se invarte de 7 ori pe secunda ... s-au de 8 ori /1 sec. in cazul raportului de 4 / 1.

pana la urma inseamna ca turatia ar fi de 4-500 rotatii pe minut , a ramelor . e ceva invarteala si daca ai mult de extras cred ca mainile nu vor fi prea fericite !
liviu , te astept cu poze chiar daca nu e gata masinaria ! :D
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE