Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive de insarmat ramele

Mesajde proapis13 » 26 Sep 2011, 21:56

Rama mica :D
Numai cine nu a lucrat cu dispozitivul nu intzelege
Primele....100 rame sunt mai greu de insarmat :lol:
salve :D
Fişiere ataşate
DSC04768.JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde horia_ch » 27 Sep 2011, 09:48

proapis13 scrie:Numai cine nu a lucrat cu dispozitivul nu intzelege

Adevar grait-ai! :roll:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde liviu1965 » 27 Sep 2011, 12:09

Am inteles cum functioneaza.
E simplu, se lucreaza in doi timpi:
1. se trage sarma de pe mosor , prin intermediul rolelor ( frecare mica ) prin gaurele... pana la primul cui ( aici se prinde capatul opus mosorului ) .
2. Se fixeaza capatul sarmei in cuiutz si apoi se restrange sarma , linie cu linie pana la capatul dinstre mosor. Aici se prinde pe al doilea cui si gata.

Il fac si eu, nu ca am nevoie de el ci cat imi place ideea.... la cei doi stupi si jumatate ai mei.... multe rame trebuiesc...

PS Unde gasesc niste role ieftine? la articolele de tamplarie? Gen culisarea sertarelor? Astea nu au sant...

Daca am batut campii, corectati-ma
liviu1965

Mesajde proapis13 » 27 Sep 2011, 16:13

liviu1965 scrie:PS Unde gasesc niste role ieftine? la articolele de tamplarie? Gen culisarea sertarelor? Astea nu au sant...

Rolele sunt facute din textolit de 15mm, diametrul exterior de 85mm iar cel de int de 70mm
axul rolei este de 10mm si este centrat in asa fel incat sa fie intre cele 2 gauri din leatzul inferior si superior
Acest model se preteaza mai bine la insarmarea verticala pe 6 gauri
Restul le stii ca esti mecanic,nu??
salve

P.S. Vezi ca avea de vanzare role pt aparat de insarmat nea Balasbebe
pe care-l salut pe aceasta cale
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde liviu1965 » 27 Sep 2011, 20:08

Ok , nu m-ai luat in basica.... sunt electronist, nu mecanic ..... vorba lu' nevasta-mea: bine ca stii sa faci de toate....
Acum te comentez eu: role de textolit.... erau ieftine pe timpul lui Ceasca ... erau moca...ma duceam la strungar si gata rolele... Acum , totul e pe bani. Stii cat costa textolitul? Spun eu.... multe beri....
Sa completez .... poti sa renunti la sistemul de reglaj ptr. diferitele rame. folosesti niste L - uri ptr.fiecare tip. Important e sa o proiectezi la cota de rama maxima.

Orisicum, serios , e bun sistemul.
Sper ca nu te-ai suparat pe cuvintele mele.....
Oare pot sa-i cer un pret colegului Balasbebe ?
Este o intrebare retorica.

Va salut pe toti, sau daca permiti : salve

PS asta e salutul meu de o viata..... numele meu de botez e Liviu.... pui de roman da' suflet de dac
liviu1965

Mesajde balasbebe » 28 Sep 2011, 06:32

proapis13 scrie:Deschid acest subiect cu gandul la incepatorii care inca taie si masoara sarma inainte
iar cand o introduc constata de cele mai multe ori ca ori e prea scurta ori au intrat in paguba
Atasez o foto cu unul dintre preferatele mele da nu si cel mai bun model

Acest dispozitiv din imagine se foloseste industrial si nu mai necesita modificari. Am cheltuit multi bani si nervi pentru a-l realiza. Am vrut sa-l fac si pentru alti stupari dar o rola costa foarte mult, am dat peste 50 de lei. Este adevarat ca le-am facut pe lagare cu rulmenti. Manerul din drepta este un excentric care fixeaza rama. Rola tambur cu sarma trebuie sa fie pusa cu un rulment de presiune. Eu am vrut sa vand sub pretul de productie prototipul si am reusit. M-a ajutat un coleg de pe forum, mai inimos. Merci A>L pentru incredere,
balasbebe

Mesajde proapis13 » 28 Sep 2011, 08:37

Pentru cei ce vor sa investeasca mai mult,dati click aici
http://www.youtube.com/user/kfritzbrdtbiz
proapis13

Mesajde proapis13 » 28 Sep 2011, 08:39

Sau incercatzi aceasta masina
Cred ca este unica si cea mai complexa
http://www.youtube.com/watch?v=xx0ZRGYXLhs
proapis13

Mesajde MyBees » 28 Sep 2011, 09:50

Asta e de la magazinele de vise... Folosesti rame neinsarmate cu foitele de plastic... Trebuie sa ai o productie uriasa ca sa faci investitia profitabila. La noi nu sunt ferme de asemenea dimensiuni si nici cu vanzarea nu faci mare lucru...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde liviu1965 » 29 Sep 2011, 18:04

Vazui ...... , na ca m-am molipsit de la olteni....tot respectul.
Sunt 2 aspecte:
1. desfacerea . stim cam cat costa materia prima ... si cat se plateste per bucata.... basca investitia utilajului , hai sa spunem 30 ani. Tot nu scoti pret mai bun ca acum
2. stiu din proprie experienta ca tot ce am vazut functionand acolo.... tot ce inseamna subprodus trebuie perfect identic.Nu-i idendic...suna alarma si se opreste istalatia.... Deci, mai trebuie un utilaj de facut rame, inca unul de facut faguri,.....

PS Sa stam sui si sa gandim logic : da romanul nostru banu' pe produsul ala finit sau prefera sa cumpere de la un coleg de pe forum ramele , ca e mai ieftin ( fara taxe ) plus alea, alea . Nu are timp, plateste pe cineva si ii scoate rama gata la un pret bun.
Eu sunt hobby-st, adica am bani ( nu eu ) si vreau sa fac ceva de placere , punctual albinarit, de fapt mai mult e intretinerea a catorva familii de albine. Ce fac? doar nu o sa construiesc acum si ramele..... deci, le cumpar. De unde ? De la magazinul de hobby. Ma intereseaza pretul? nu , ca am bani.

Gata ca mi-am amintit ca vreau sa traiesc in Romanica si sa am banii neamtului.

Cu rolele..... zilele astea sper sa mai am ceva timp liber si sa gasesc alternativa la acestea si la rulmentul de presiune. Deja la rulment am o idee....
liviu1965

Mesajde proapis13 » 06 Oct 2011, 15:30

Interesant banc de lucru al pushtiului grec;mi-a luat-o inainte
Merita urmarit filmuletzul
http://www.youtube.com/watch?v=it_Q-H3J ... re=related
proapis13

Mesajde laur35 » 31 Oct 2011, 17:48

proapis13 scrie:Interesant banc de lucru al pushtiului grec;mi-a luat-o inainte
Merita urmarit filmuletzul
http://www.youtube.com/watch?v=it_Q-H3J ... re=related

destept pustiul si foarte interesant banc
laur35

Mesajde liviu1965 » 31 Oct 2011, 20:09

Proapis13,
am facut " scula " recomandata de tine.
M-am enervat de costul rolelor si .... le-am eliminat
La tambur am folosit sistemul de frana prin frictiune ( cu o piulita fluture ) si merge.... super

Merci si scuze ca am intarziat cu .... aceasta postare intarziata.

O seara buna
liviu1965

Mesajde proapis13 » 31 Oct 2011, 21:45

liviu1965 scrie:Proapis13,
am facut " scula " recomandata de tine.O seara buna

Vrem foto :lol:
proapis13

Mesajde liviu1965 » 31 Oct 2011, 22:00

te rog, nu ma chinui.....
Am un aparat photo .... de cant a aparut bunica fata mare..... trebuie sa micsorez fisierele....si eu sunt om batran... si nu mai am rabdarea aia de cand eram tanar....

Hai ca o fac.

O seara buna,
liviu1965

Mesajde mihai florin » 02 Ian 2012, 02:53

Ce spuneti de aceasta metoda, am gasit-o pe forumul vechi! Scuze inca nu stiu sa incarc adresa corect...Rog un coleg. Multumesc. Cum ar spune cineva: Frunza verde de susai, nu le ai si nu le ai...
Am incercat de mai multe ori dar nimic... mai incerc. http://www.youtube.com/embed/HzE8JLxxjIE" Bingo!
mihai florin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE