Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Eduard

Mesajde Eduard » 10 Apr 2013, 01:37

Salutare,

Eduard ma numesc, 25 de ani,inginer telecom.
Locuiesc in Magurele, judetul Ilfov(5km de Bucuresti), iar stupina va fi la Darasti, Ilfov (10km de Bucuresti). Spun ca va fi, pentru ca abia luna viitoare vor ajunge in posesia mea :D

Nu am mai avut contact pana acum cu stupi/albine, decat in calitate de victima :)

Avand destul de mult timp liber, eu si tatal meu, ne-am hotarat sa incepem cu 3 familii, pentru a ne acomoda si bineinteles sa intelegem cum se lucreaza cu domnitele. Ne-am documentat destul de mult, zic eu, din carti, reviste, internet. Incercam sa prindem lucruri interesante pe langa nea Gigi, stupar cu state vechi.
Eduard

Re: Eduard

Mesajde ovidiu_78 » 10 Apr 2013, 08:08

E bine ca ai avut primul contact cu albina,si asta in calitate de victima,ca asa stii ca nu ai alergie la venin ;)
Bine ai venit pe forum,multa informatie aici,si oameni buni si ajutatori
Sa dea Dumnezeu spor in ceea ce faci! :D
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde EugenVoinea » 10 Apr 2013, 10:33

Bun venit pe forum! Nu-l scapa din ochi pe nea Gigi.
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde Eduard » 11 Apr 2013, 16:28

EugenVoinea scrie:Bun venit pe forum! Nu-l scapa din ochi pe nea Gigi.

Nu are cum sa scape de mine :)
Astazi fiind vreme buna, am avut parte de o scurta lectie de apicultura
Fişiere ataşate
2013-04-11 13.28.18.jpg
2013-04-11 13.22.23.jpg
2013-04-11 13.22.13.jpg
Eduard

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Apr 2013, 20:51

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Eduard » 04 Mai 2013, 01:02

Ieri dupa amiaza in jurul orei 17:00 am plecat sa luam cele 3 familii pentru a le aseza pe vatra noastra. Desi initial am zis ca o sa merg doar cu masina (hatchback), acum ma felicit pentru ca am gasit solutia cu remorca. Mai jos in acest post o sa intelegeti de ce. Repet: sunt incepator in tot ceea ce tine de apicultura, asadar accept criticile cu capul plecat.

Am achizitionat 3 familii in cutii multietajate, rame dadant. Le-am asezat in remorca si le-am fixat cu chingi. Pentru fixare, vergelele erau mult mai eficiente, dar nepriceperea si-a spus cuvantul. In jurul orei 21:00 am plecat cu stupii de la furnizor, dar nu am parcurs mai mult de 1 km si,surpriza! Stupii s-au deplasat, albina a inceput sa iasa si sa se adune in ciorchini. Nu aveam lumina, nu aveam unelte, decat echipament de protectie. Prin stropire am reusit sa bagam inapoi in stup o mare parte din albine, am fixat stupii si am plecat spre casa. Ceea ce urma sa se intample, nimeni nu prevedea. Stupii s-au deplasat din nou si albina a iesit, dar din nimeni nu a observat datorita intunericului. La un moment dat am oprit, ziceam noi pentru "control". Fundul stupului era jumatate deplasat, incredibil de multa albina iesita din stup. Au inceput sa ne atace, chiar si prin combinezon. Cu muuuulta grija, Nea Gigi a reusit sa salveze mare parte din albine. Pentru a evita situatii de genul acesta am parcurs un drum de 30 min in aproximativ o ora si jumatate.

Ajunsi la vatra, ora 23:30, am inceput sa descarcam stupii si sa-i asezam pe pozitii. La 00:00 am reusit sa finalizam Operatiunea Albina :)

Chiar daca Nea Gigi nu urmareste acest forum, ii multumesc din suflet pentru ajutor, ingaduinta si pentru ca ne-a suportat toate prostiile de incepatori.
Eduard

Mesajde Mircea_63 » 04 Mai 2013, 01:14

Felicitari Eduard! E mai misto viata asa... cu peripetii si adrenalina, mai ales cand totul se termina cu bine. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Eduard » 04 Mai 2013, 01:15

Mircea_63 scrie:Felicitari Eduard! E mai misto viata asa... cu peripetii si adrenalina, mai ales cand totul se termina cu bine. ;)

Sa stii ca asta i-am spus si tatalui meu. O sa aiba ce le povesti nepotilor :D
Eduard

Mesajde Mircea_63 » 04 Mai 2013, 01:21

D`apoi pentru asta trebuie sa fii un ...trantore vrednic. :lol: Succes si cat mai multi nepotei tatei.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Eduard » 04 Mai 2013, 06:00

Mircea_63 scrie:D`apoi pentru asta trebuie sa fii un ...trantore vrednic. :lol: Succes si cat mai multi nepotei tatei.

:D :D :D Multam frumos
Eduard

Mesajde FLORINELU » 04 Mai 2013, 06:59

bine ai venit eduard.
am cam ras de patania ta.
pai stau si ma gandesc ca daca nu mergeati voi cu masinna si luati fiecare cate un stup in spate,ca doar erati 3 ,faceati cam tot atata timp pe drum si nu mureau atatea albine. :lol: :lol: :lol: sper ca stii la gluma.
sa iti spun eu ce am facut cand am cumparat primii 2 stupi:a trebuit sa-i duc de dincolo de Lugoj si prin Timisoara si pana la locatie erau 150 km. am pus unul in portbagaj si unul pe scaunul din spate,pe acesta l-am impachetat intr-o patura sa nu ne atace albinele. a fost asa de bine impachetat incat nu au mai iesit de loc,asfixiate toate.
din 2 stupi am ramas cu unul. mortalitate 50% :lol:
FLORINELU

Mesajde Eduard » 06 Mai 2013, 11:30

FLORINELU scrie:bine ai venit eduard.
am cam ras de patania ta.
pai stau si ma gandesc ca daca nu mergeati voi cu masinna si luati fiecare cate un stup in spate,ca doar erati 3 ,faceati cam tot atata timp pe drum si nu mureau atatea albine. :lol: :lol: :lol: sper ca stii la gluma.
sa iti spun eu ce am facut cand am cumparat primii 2 stupi:a trebuit sa-i duc de dincolo de Lugoj si prin Timisoara si pana la locatie erau 150 km. am pus unul in portbagaj si unul pe scaunul din spate,pe acesta l-am impachetat intr-o patura sa nu ne atace albinele. a fost asa de bine impachetat incat nu au mai iesit de loc,asfixiate toate.
din 2 stupi am ramas cu unul. mortalitate 50% :lol:

Acum cand imi aduc aminte, imi vine sa rad, e normal. Mortalitatea, in cazul meu, nu a fost asa mare.
Eduard

Mesajde Eduard » 06 Mai 2013, 11:33

Acum 2 zile, am umblat la stupi sa vad ce se intampla si am descoperit ca si-au tras botca. Ceea ce este foarte bine, pentru ca nu este botca salvatoare. Asadar, imediat in ziua urmatoare am mai facut un stup :) Momentan stupina are 4 cutii, preconizez ca voi mai adauga inca una saptamana viitoare. Vedem...
Eduard

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?