Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 21:08

jos unde ai curat
dai cu vopsea de zinc daca gasesti eu asa ceva am folosit si laso la soare sa se usuce da vreo doua maini si e ok
lazile sunt cele care le-am postat la anunturi
ce parere ai sunt bune ?
si mie imi aduce 6 buc acum seara vine la caransebes
ca are casa si aici acolo are stupina
nicu has

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 21:10

cat ai dat 50lei pe lada sau tia mai lasat?
cetrifuga cat tea costat??
nicu has

Mesajde ovidiu_78 » 04 Mai 2013, 21:17

Ideal ar fi la 500m pt un cules bun,degeaba merge pana la 3 km cum zice colegul,ca nu va veni cu gusa plina de la distanta aia,iar de la un km la fel,doar ii trebuie combustibil sa zboare si ea ;) deci nu e tot una cand esti in gura padurii sau la distanta,acuma ca nu ai de ales,asta e
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2013, 21:18

Da, 50 lei...daca luam mai multe puteam sa mai negociem banuiesc, dar la doua lazi ce sa mai negociez :lol: Pe centrifuga am dat 300 de lei, nu a vrut domnul sa lase deloc, dar oricum, imi pare un pret destul de bun.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Mai 2013, 21:21

ovidiu_78 scrie:Ideal ar fi la 500m pt un cules bun,degeaba merge pana la 3 km cum zice colegul,ca nu va veni cu gusa plina de la distanta aia,iar de la un km la fel,doar ii trebuie combustibil sa zboare si ea ;) deci nu e tot una cand esti in gura padurii sau la distanta,acuma ca nu ai de ales,asta e

Eu am si "sub nasul lor" niste salcamasi care au ceva floare, asta prin imprejurimile pasunii unde am animalele. La un km e padurea cu salcami maturi. Pentru un singur stup cat am eu cred ca sunt destui salcamii din pasune, dar ma gandeam ca poate ajung in zbor si pana la padure.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 21:30

dle ovidiu_78 asa este cum spuneti una sa fi in padure sau la o distanta mica fata de padure este logic ca albina are mai putin traseu de facut dar asa mia spus si mie un stupar batran ca la o distanta de 3km albina are un culesc destul de bun
nicu has

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 21:34

da Liviu la 2 lazi nu ai ce neg. dar el are acum 2 camioane si 2 pavilioane si a populat un pav. facut in iarna asta si are vreo 50 de lazi de vanzare
mai cumpara si colegul nostru de la timisoara Mircea_63 acum seara dupa 10 buc
nicu has

Mesajde FLORINELU » 05 Mai 2013, 17:34

liviutzbogos scrie:Va salut stimati apicultori si colegi de forum... De vre-o cateva zile nu am mai dat pe aici din cauza treburilor care nu se mai termina :D Am taiat miei, am muls oi, am bagat rame la cladit, de toate pentru toti. Am dus si stupul meu la stana la paducel care e cam pe terminate, iar de azi au inceput sa infloreasca si salcamasii pe care ii am pe acolo. In plus, la aprox. un km in linie dreapta e padurea cu salcami. Credeti ca or sa ajunga si pe acolo in cazul in care se termina salcamul din pasune? Si daca ajung, asa cum tind sa cred si eu, totusi, nu vor avea productie prea mare, nu? Pana una alta va arat ce fortareata am facut in jurul stupului sa nu ajunga vaca si calul la el...
Fişierul ataşat DSCN8809 (Large).JPG nu mai este disponibil

uite,pune si tu un gardian la "fortareata" aia.
Fişiere ataşate
de toate 001.JPG
sa nu-ti fure stupul careva.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 05 Mai 2013, 21:37

FLORINELU scrie:uite,pune si tu un gardian la "fortareata" aia.

Acolo ii tata...intra cine vrea, iasa cine poate...are el grija :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2013, 19:40

Azi am fost sa largesc cuibul ca bagrinul e in forta...mai putin de intarziam, de prin pomi le culegeam...mai un pic si blocau cuibul, matca a pontat si pe ultima rama, pe partea dinspre perete. Am largit cu doua foite si o rama pentru ouat. Rama mai avea ceva miere de anul trecut, cristalizata, e bai? O curata, nu? Iar la urma, ca nu aveam unde sa mai pun foitele, am scos diafragma si am pus toate ramele cu foita in continuarea cuibului, vre-o 9 rame. Banuiesc ca nu le afecteaza ci vor lucra din ele atat cat vor avea nevoie...sau? Am facut miscarea asta pt ca maine plec la Ardeal pt o saptamana si mi-era frica sa nu blocheze si sa roiasca pana ma intorc. Cand ma intorc sper sa fie lada plina :lol:
DSCN8833 (Large).JPG
In fata "culturii" de bagrin (salcam)
DSCN8842 (Large).JPG
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde nicu has » 06 Mai 2013, 19:59

foarte bine ca l-ai largit dai de munca altfel primesti tu de furca :D
nicu has

Mesajde FLORINELU » 06 Mai 2013, 20:15

Liviule,te-ai trezit pe ultima suta de metri,dar ai facut totusi bine ,sau aproape bine.
mai bine mai tarziu decat niciodata.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2013, 20:34

FLORINELU scrie:Liviule,te-ai trezit pe ultima suta de metri,dar ai facut totusi bine ,sau aproape bine.
mai bine mai tarziu decat niciodata.

Detaliati, detaliati...promit ca alta data nu mai fac :D de ce aproape bine? Ultima suta de metri...cam da pt ca deja era depus nectar in celule prin mijlocul puietului. Oare il mai muta de acolo?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 06 Mai 2013, 20:47

pai situatia e cam asa:
ai neglijat stupul ala si l-ai lasat pe cateva rame destul de stramtorat stiind ca este foarte cald multe flori si a inflorit si paducelul,iar matca a depus oua si pe ultima rama,sau ma rog pe prima.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2013, 20:55

Ahaaa...pai cam asa-i. Am zis ca nu-l largesc pana nu umple ramele cu puiet, ca pana acum era tot pe cate jumatate de rama sau mai putin. Da de acuma incolo are "mama albina" loc :D Dar ca am lasat celelalte rame cu foita acolo nu are bai nu? Ca nu am diafragma, e plina toata lada.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 06 Mai 2013, 20:58

toata lumea spune si arata ca vine puternic din urma salcamul si tu nu binevoiesti a baga rame cu FA la cladit :?: stupul ala trebuia sa cladeasca cel putin 5 rame cu FA.ai facut bine ca ai bagat acele rame acuma dar rama aia de anul trecut trebuia sa o pui prima in partea opusa. daca nu iti roieste(ai toate sansele) o sa mananci miere destula din stupul ala.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?