de alin75 » 08 Mai 2013, 08:16
La mine salcamul a debutat foarte prost (a inflorit cam de 3 zile peste 70%). Este plin de floare, dar nu are cine culege.
In perioada pomilor am avut o dezvoltare destul de rapida (bagam rama la ouat, iar a doua zi era plina; iar FA era crescut in 2/3 zile si apoi ouat), dar in acelas timp a avut probabil loc si schimbul dintre generatii. Doar asa imi pot explica de ce la pomi am avut si ceva cules (slab), iar acum am ramele aproape curate (am extras mierea de la pomi), doar cu ceva pastura pe ele; din puietul capacit a iesit 3/4; nu mai cladesc ramele (am toate magaziile necladite) si nici nectar nu mai aduc.
SUNT DEZAMAGIT!!!!!!!!!!
P.S.
1. Ieri la control gasesc o rama 1/1 cladita ca la carte, cand ma uit cu atentie pe o parte incepea sa bage nectar, pe alta erau oua in fiecare celula. Rama este la mijlocul cuibului, partea ouata fiind in dreapta, fiind urmata de o rama capacita, apoi alte rame goale cu ceva pastura; partea cu nectar este spre cuib. Parca au tampit.........
2. Pentru colegii cu mai multa experienta, la cate zile de la inflorire secreta floarea neactar?
Numai bine,
Alin