Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pierdere Albine

Mesajde B.K » 09 Mai 2013, 21:24

Va salut ! Sunt nou pe forum si sunt la inceput cu aceasta frumoasa pasiune.
O sa fiu scurt fara a va plictisii. In tomana lui 2011 am achizitionat 12 familii de albine , am iesit din iarna cu ele , am extras la salcam si la floarea soarelui ptr ca rapita nu s-a facut in 2012. Toate bune si frumoase , familii puternice , roit "ca la balamuc" , am reusit sa prind 8 roiuri.....in fine, problema e alta....dupa ce am extras de la floarea soarelui , le-am lasat linistite sa culeaga in continuare pentru iarna , numai ca in afara de cele cateva roiuri pe care le-am prins , nu a mai intrat in iarna nicio familie din cele 12 , au disparut pur si simplu , adica nu erau moarte in stup , pur si simplu nu s-au mai intors acasa. Mentionez ca nu a fost "furtisag". Intrebarile mele sunt : De au roit asa de mult si ce s-a intamplat cu familiile disparute. Mentionez ca dupa roire inca erau familii puternice . Multumesc Anticipat Pentru Raspuns !!!
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Re: Pierdere Albine

Mesajde CORNEL V. » 09 Mai 2013, 21:38

Da' tratamentul antivarooa a fost facut ?
CORNEL V.

Mesajde B.K » 09 Mai 2013, 21:47

Nu prea.....cred ca am amanat prea mult. Multumesc ptr raspuns. Incerc s-o iau de la capat.
B.K

Mesajde talex » 09 Mai 2013, 22:14

pai dupa ce au roit ai verificat daca matca tanara care a ramas in stup s-a fecundat si a inceput ponta? de aia au disparut. n-au mai avut matca. mie dupa floare in 2012 mi-au picat 17 matci din 30 de familii, daca nu intervenean sunt sigur ca imi dispareau si mie. ce spun e o opinie persoanala. cauzele pot fi multiple.
talex

Mesajde B.K » 09 Mai 2013, 22:33

Este posibil sa fie si asta , de fapt nu prea m-am ocupat de ele din lipsa de timp , le-am neglijat total si uite asa am pierdut 12 familii puternice. V-am scris pentru ca vreau sa ma apuc iarasi si vreau sa ma documentez foarte bine si cum am vazut ca sunteti foarte deschisi la discutii am zis ca nu strica sa intreb. Va multumesc pentru raspuns !
B.K

Mesajde JohnSpatari » 10 Mai 2013, 00:11

BeeeK scrie: ...au disparut pur si simplu , adica nu erau moarte in stup , pur si simplu nu s-au mai intors acasa.

Poate e ca in cazul din America,adica dispatitia albinelor.
JohnSpatari

Mesajde B.K » 10 Mai 2013, 13:15

Vroiam sa va mai intreb daca las cutiile (stupii) in pozitia in care au fost si cu ramele in ei , unele cu miere , are ceva???
B.K

Mesajde un OM » 10 Mai 2013, 13:24

Nu face asta. Din cauza caldurii ramele se vor topi. Familia de albine este cea care asigura un microclimat potrivit pastrarii mierii si a cerii in bune conditii.
Stupii ii lasi pe loc cu urdinisul deschis, poate ai surpriza placuta unui roi, dar nu-ti pune baza in asta.
Cu ramele este o problema mai complicata.Decat sa faci tot felul de artificii, mai usor ar fi achizitionarea unor roiuri, chiar si mai slabe.
un OM

Mesajde jenica67 » 10 Mai 2013, 14:06

Si grije la gaselnita, ca ti nimiceste !
jenica67

Mesajde talex » 10 Mai 2013, 18:42

ramele trebuie scoase si depozitate, tratate cu sulf. ca daca intra gaselnita, nu ramane nimic din ele. sau daca sunt vechi, le puteti topi.
talex

Mesajde B.K » 11 Mai 2013, 22:57

cornelioandanciu scrie:
cornelioandanciu scrie:Acest video ar trebui trimis celor care impoziteaza apicultura, care va pricepeti faceti-o!

Dar nu stiu daca are rost, vad ca doar guvernele inteligente isi protejeaza zestrea apicola , la noi o fi oare cazul sa insistam in aceasta directie?

O sa se dea atentie si la noi in viitor , pentru moment o modificare la lege este ca autoutilitarele sau camioanele cu care se face pastoral sunt scutite de la impozit. Este legea unui senator de Calarasi care a trecut , deci , va intra in vigoare foarte curand daca nu cumva a intrat.
B.K

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR