Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

10 familii

Mesajde Puf Puf 79 » 17 Mai 2013, 12:14

Buna ziua tuturor. Cosmin ma numesc , sunt nou printre dvs. , eu vreau sa cer o parere. Mi am cumparat zece familii nu chiar f bune , mi am facut cutiile, deci am zece stupi . Ce credeti , pentru un incepator sunt multe ???? Am cativa prieteni stupari care imi dau sfaturi , dar eu vreau sa ascult , sa discern si sa lucrez eu in stupi . Va rog , o parere . Multumesc .
Puf Puf 79

Re: 10 familii

Mesajde ignatov andrei » 17 Mai 2013, 12:25

Tu ce spui (crezi)...?!?
Totul depinde de tine! Cu cat inveti mai repede, cu atat sunt mai putine!
ignatov andrei

Mesajde alin75 » 17 Mai 2013, 12:31

Puf Puf 79 scrie:Buna ziua tuturor. Cosmin ma numesc , sunt nou printre dvs. , eu vreau sa cer o parere. Mi am cumparat zece familii nu chiar f bune , mi am facut cutiile, deci am zece stupi . Ce credeti , pentru un incepator sunt multe ???? Am cativa prieteni stupari care imi dau sfaturi , dar eu vreau sa ascult , sa discern si sa lucrez eu in stupi . Va rog , o parere . Multumesc .

1. "...familii nu chiar foarte bune" la ora asta este cam ciudat!
2. daca ai prieteni stupari, de ce nu au mers cu tine atunci cand ai cumparat.
Probabil a contat pretul, dar roaga prietenii sa se uite putin prin cutiile tale ca poate pierzi cele 10 roiuri!!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Puf Puf 79 » 20 Mai 2013, 09:31

alin75 scrie:
Puf Puf 79 scrie:Buna ziua tuturor. Cosmin ma numesc , sunt nou printre dvs. , eu vreau sa cer o parere. Mi am cumparat zece familii nu chiar f bune , mi am facut cutiile, deci am zece stupi . Ce credeti , pentru un incepator sunt multe ???? Am cativa prieteni stupari care imi dau sfaturi , dar eu vreau sa ascult , sa discern si sa lucrez eu in stupi . Va rog , o parere . Multumesc .

1. "...familii nu chiar foarte bune" la ora asta este cam ciudat!
2. daca ai prieteni stupari, de ce nu au mers cu tine atunci cand ai cumparat.
Probabil a contat pretul, dar roaga prietenii sa se uite putin prin cutiile tale ca poate pierzi cele 10 roiuri!!

Numai bine,
Alin

"..... familii nu chiar foarte bune" erau atunci cand le-am cumparat, nu acum. Am cumparat familii pe 8 sau 9 rame. eu stiam ca o familie buna e pe zece rame, la tipul de stup pe care il folosesc eu (vertical). Si nu pretul a contat, am dat 4 mil. pe familie. Asa i-am gasit , asa i-am cumparat, si chiar am fost cu un prieten f bun care mi-s spus ca nu sunt chiar f buni , dar se fac. Deci nu am cumparat "roiuri ", Acum vad ca mi-a crescut in doua saptamani aproape un cat de rame 1/2 si cam 5-6 rame sunt cu miere. Doua saptamani sunt de cand i-am cumparat.
Puf Puf 79

Mesajde glaliona » 20 Mai 2013, 11:08

Daca ai ambitie , ai sanse mari sa reusesti .Important este sa te implici personal si sa citesti mult .Eu vorbesc din proprie experienta. In primavara anului 2011 am cumparat 6 familii din care dupa salcam am facut roi .In toamna pregateam pentru iernat 21 de familii :roll: ( am cam exagerat ). In primavara 2012 au iesit cu bine toate (nici o mortalitate ) dar exagerarea mea si seceta de anul trecut s-a resimtit . Si totusi in toamna anului trecut pregateam pentru iernare 21 de familii puternice :P .In primavara 2013 iesite bine toate ( fara mortalitate ) am avut cules satisfacator la salcam si am facut 10 roi ;) ( mi-am invatat lectia cu exagerarea ).Si totul am facu de una singura citind mult pe forum si din carti si uneori discutand la telefon cu un cumnat care este apicultor in celalalt capat al tarii .Totul tine de vointa si implicare (precizez ca nu am accesat si nu voi accesa nici un fond european ). CURAJ , BAFTA SI MULT SUCCES :D !
glaliona

Mesajde zahh » 21 Mai 2013, 18:48

Nu vreau sa deranjez sau sa intrerup acest subiect, dar vreau sa intreb cam cate kilograme de miere poate fii intr-un fagure normal? Adica nu de caturi.
zahh

Mesajde jenica67 » 21 Mai 2013, 18:55

Un fagure Dadant plin are 4,5 kg de miere. Daca socoti rezervele de iarna, e bine sa il apreciezi cand e plin ca are numai 4 kg x cat la suta este plin.
jenica67

Mesajde zahh » 21 Mai 2013, 19:28

Multumesc frumos, si imi cer scuze din nou ca am postat aici.
zahh

Mesajde Puf Puf 79 » 22 Mai 2013, 09:58

glaliona scrie:Daca ai ambitie , ai sanse mari sa reusesti .Important este sa te implici personal si sa citesti mult .Eu vorbesc din proprie experienta. In primavara anului 2011 am cumparat 6 familii din care dupa salcam am facut roi .In toamna pregateam pentru iernat 21 de familii :roll: ( am cam exagerat ). In primavara 2012 au iesit cu bine toate (nici o mortalitate ) dar exagerarea mea si seceta de anul trecut s-a resimtit . Si totusi in toamna anului trecut pregateam pentru iernare 21 de familii puternice :P .In primavara 2013 iesite bine toate ( fara mortalitate ) am avut cules satisfacator la salcam si am facut 10 roi ;) ( mi-am invatat lectia cu exagerarea ).Si totul am facu de una singura citind mult pe forum si din carti si uneori discutand la telefon cu un cumnat care este apicultor in celalalt capat al tarii .Totul tine de vointa si implicare (precizez ca nu am accesat si nu voi accesa nici un fond european ). CURAJ , BAFTA SI MULT SUCCES :D !

Multumesc frumos pentru incurajari . Acum doua zile m-am uitat in cuib sa vad daca sunt sanse de roi. Am gasit acolo puiet capacit destul de mult , puiet larvar si oua. Dar nu am gasit botci crescute . Cum ar trebui sa procedez ??? Eu chiar vreau sa cresc numarul lor in acest an. Am deja alte cinci cutii pregatite sa pun roi in ele. Mentionez ca familiile sunt cumparate din 29 Aprilie 2013. Ar trebui sa mai astept ceva timp si dupa aceea sa fac roi???
Puf Puf 79

Mesajde Puf Puf 79 » 22 Mai 2013, 10:04

glaliona scrie:Daca ai ambitie , ai sanse mari sa reusesti .Important este sa te implici personal si sa citesti mult .Eu vorbesc din proprie experienta. In primavara anului 2011 am cumparat 6 familii din care dupa salcam am facut roi .In toamna pregateam pentru iernat 21 de familii :roll: ( am cam exagerat ). In primavara 2012 au iesit cu bine toate (nici o mortalitate ) dar exagerarea mea si seceta de anul trecut s-a resimtit . Si totusi in toamna anului trecut pregateam pentru iernare 21 de familii puternice :P .In primavara 2013 iesite bine toate ( fara mortalitate ) am avut cules satisfacator la salcam si am facut 10 roi ;) ( mi-am invatat lectia cu exagerarea ).Si totul am facu de una singura citind mult pe forum si din carti si uneori discutand la telefon cu un cumnat care este apicultor in celalalt capat al tarii .Totul tine de vointa si implicare (precizez ca nu am accesat si nu voi accesa nici un fond european ). CURAJ , BAFTA SI MULT SUCCES :D !

Legat de accesarea de fonduri europene , pot spune ca aici un lucrez eu , am cativa colegi care au 20-30 de cutii cu trei albine si au luat deja banii pe subventii. Nu este corect ce se intampla. Dar si astia de al apia sau apdrp chiar nu -si dau interesul , lor le convine ca in evidente au destui contractanti . Ajungem rau in acest ritm. EU nu mi - am facut stupi pentru subventii....
Puf Puf 79

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR