Cum ma sfatuiti sa fac roii? Cu reginele neimperecheate sau cu botci din stupul meu, cel mai bun de altfel? Mai am doar 5 lazi goale.Maine dimineata sunt la stupina la prima ora sa fac roii si astept orice sfat pana atunci
pin scrie:Despre furnici si combaterea lor vezi ca e un subiect dedicate.
In ceea ce priveste polenul din subar.... se numeste capaceala sau rosatura si este doar simpla ceara roasa de albinele care eclozioneaza.
BotaPaul scrie:cine ti-a vandut matci neimperehiate nu e apicultor ...imi pare rau ca o spun sau poate ca jignesc ,dar asta e adevarul. cum sa vinzi matci nefecundate ? parerea mea e ca , daca nu folosesti acele matci in 2 zile mai bine dale de pomana la cineva care le foloseste...isi pierd din caltati adata cu trecerea timpului daca nu iasa la zborul de imperechiere. Sanatate si spor la roi
kamy scrie:BotaPaul scrie:cine ti-a vandut matci neimperehiate nu e apicultor ...imi pare rau ca o spun sau poate ca jignesc ,dar asta e adevarul. cum sa vinzi matci nefecundate ? parerea mea e ca , daca nu folosesti acele matci in 2 zile mai bine dale de pomana la cineva care le foloseste...isi pierd din caltati adata cu trecerea timpului daca nu iasa la zborul de imperechiere. Sanatate si spor la roi
Paul da- mi voie sa te contrazic,de multe ori e mai bine sa faci roi cu matca neimperecheata ,io am mai povewtit cum am luat matci imperecheate de la icda baneasa si in alta tura de la un mare crescator de matci ciuhandru(a nu se considera reclama eventual pomenire ca omu nu mai e demult pintre noi)au fost acceptae si ulterior schimbate cu o singura sau maxim 2 exceptii!
Uneori se intampla sa accepte mai greu o matca imperecheata din alta zona geografica diferita (probabil vorghiesc alt eialect si e altul portul si gustul la mancare) dar prin imperecherea in propria zona se face si o anume aclimatizare!parerea me!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori