de delorin I » 25 Mai 2013, 21:59
Doar gandul ca le-as putea da o sansa! Am construit ajutat de colegi- ideea de pilda mi-a dat-o Bunka, dintr-o cutie de plastic de 27 de litri, un depozit primar de aspirat! Cu sita la mijloc ce separa camera aspiratorului de depozitul de albine! Pe cele 2 laturi mici am cate un capac ce bidon de 5 litri lipit cu ciocanul de lipit si apoi cu silicon! In principiu respiratia se facea prin scoaterea furtunului din camera de aspirat in timp ce pe al doilea capac puneam dop! Dar am miscat putin cutia si cateva albine au intrat in depozitul aspiratorului pe dilatarea produsa pentru scurta vreme la sita despartitoare care si ea este destul de destept facuta doar ca e putin prea mic taiat si are vreo 2 centimetri pana pe fund lipsa!(Bine nu au fost probleme in timpul aspirarii ca am avut acolo un colt de plastic care a intins plasa. Dar am vrut sa bag putina apa si am trantit cutia sa plece albinele de la urdinis, si fara sa vreau am dilatat pentru o fractiune de secunda cutia pe unde au si intrat cateva albine cercetatoare! ) Asa ca acum am gaurit capacele ambelor dopuri de intrare respectiv iesire si s-au aplicat cateva zeci de gauri mici de aer cat un varf de ac. Am inteles ca in lipsa mea a aparut deja condesul!
In acest recipient tin albinele! Este dotat si cu plasa deasupra asa ca nu trebuie decat desfacute 3 suruburi ce tin capacul de plastic si taiat scotch-ul izolator, apoi se pot rasturna albinele sau se pot stropi prin capacul de plasa cu numarul 2 pe care acum am evitat sa il deschid ca sa nu le fie frig. Dar imi e teama ca or sa aiba prea putin aer!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)