ANITEI scrie:Azi am cumparat 7 familii. De la 4 rame la 10 , cu 40 ron rama. E un pret corect, am fost multumiti cu totii!
4 rame cu puiet la 160 lei si 10 rame cu 400 lei sau cum ati facut??
salve
ANITEI scrie:Azi am cumparat 7 familii. De la 4 rame la 10 , cu 40 ron rama. E un pret corect, am fost multumiti cu totii!
proapis13 scrie:ANITEI scrie:Azi am cumparat 7 familii. De la 4 rame la 10 , cu 40 ron rama. E un pret corect, am fost multumiti cu totii!
4 rame cu puiet la 160 lei si 10 rame cu 400 lei sau cum ati facut??![]()
salve
alexx scrie:scump eu cu 400 am cumparat cu cutii noi si famili pe 7 rame.ai grija
alexx scrie:scump eu cu 400 am cumparat cu cutii noi si famili pe 7 rame.ai grija
Dragos2006 scrie:.... Un sfat : cant cumparati colonii de albine , tocmiti-va la puiet nu la rame !
ignatov andrei scrie:alexx scrie:scump eu cu 400 am cumparat cu cutii noi si famili pe 7 rame.ai grija
Si daca vrei sa le vinzi....??? Atunci mai e scump?!?
akmm scrie:Nici aceasta varianta nu este cea corecta.Pot muta o familie cu mult puiet mai incolo, in locul ei sa pun o matca in cusca si faguri artificiali si adun astfel cea mai parte din culegatoare.
Apoi vand famulia plina cu puiet.Evident ca acea familie se reface rapid, am simtit insa nevoia sa exprim doar un principiu.
Din mosi stramosi un roi primar costa cat un miel de zece kile la Paste. Acum depinde de unde il iei.
Kilogramul de miere se dadea la schimb cu kilogramul de branza de oaie.
Mierea se scotea in August deci echivalentul era cu un kil de branza uscata de iarna.
In vechime nu era rapita, salcam, Fl. soarelui. Echivalentul se facea la miere de tei.
Mierea de mai/faneata era din alta clasa. Ca si cascavalul...
PS
Calculul vine dintr-o vreme cand nu existau rame mobile.Un roi nu ai cum sa-l ,,manaresti''.Il pui pe cantar si gata.
akmm scrie:Kilogramul de miere se dadea la schimb cu kilogramul de branza de oaie.
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori