Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

roi de albine in copac

Mesajde mihai93 » 27 Mai 2013, 18:23

buna ziua.
azi dimineata am avut surpriza sa gasesc in livada intr un mar un roi de albine de dimensiunea unei sticle de 2L.Marul are inaltimea de aprox.1,75 m ,iar albinele sunt pe o creanga la aprox. 1m de sol.Intrebarea mea este cum pot sa le prind si ce asi putea face cu ele?
mihai93

Re: roi de albine in copac

Mesajde Mircea_63 » 27 Mai 2013, 18:46

Le scuturi si le bagi intr-un stup sau gasesti rapid pe cineva caruia sa i-le dai. Nu precizezi nimic despre cunostintele tale stuparesti. Ar fi bine sa ai macar o masca pe cap. Fara echipament de protectie si fara experienta...e mai greu.

De exemplu intanzi un cersaf sub crenga si scuturi bine roiul sau in loc de cearsaf, pui o cutie de carton in care sa cada. Una piesa din ghemul ala este esentialul: matca. Daca ajunge matca in cutie, celelalte vor intra singure in cutie.
Daca matca ramane afara, vor pleca dupa ea.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gigibecalul » 27 Mai 2013, 18:48

Din ce zonă eşti?...poţi cere ajutorul unui apicultor, care să le dea jos din măr şi să ţi le aşeze într-un stup...asta dacă doreşti să te ocupi mai departe de albine...daca nu, atunci îl poţi ruga pe el să te scape de ele...gandeşte-te ce stupină ai aproape... probabil de acolo provin...poţi cere ajutorul presupusului proprietar...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Mircea_63 » 27 Mai 2013, 18:50

Orice faci, misca-te rapid ca altfel vor pleca de acolo. Nu te misca rapid langa ele, acolo sa ai miscari domoale, dar actioneaza.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 27 Mai 2013, 18:55

mihai93 scrie: ce asi putea face cu ele?

acupunctura ... 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviutzbogos » 27 Mai 2013, 22:21

Deci, de unde esti? Si cu ce ganduri pe la noi? :) In vizita sau ai de gand sa ramai? Sau ai rezolvat problema deja si ti-ai luat borcanelul cu miere... :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR