Dragilor,
IN ce moment pleaca batrana din stup cu alaiul roitor?
1. Dupa ce ecluzioneaza prima regina tanara?
2. INainte cyu cateva zile de ecluzionare primei regine?
3. Imediat dupa depunerea oualor in botci?
Va intreb pentru ca m-am trezit astazi cu un roi in copac......si in mod normal nu avea de ce sa roiasa.
Toti cei 60 stupi, au fost plecati la Desa la salcam 1, apoi direct la Stenea la salcam 3. Am stupii pe 12 rame dadant, cu cat de 1/2. Mentionez ca nu am avut rame de cat formate, asa ca au lucrat din greu la formarea lor...si inca o fac...deci familiile aveau asa de mult de lucru la rame + la miere ca eram in pin culesuri........NU AVEA CONDITII DE MANUAL PENTRU ROIRE NICI UN STUP; plin cules, multe rame la construit, ventilatie buna in stup...etc.
Pana ieri, eram foarte confident ca am inteles perfect fenomenul roirii, insa, dupa roiul de ieri, care chiar nu avea de ce sa se formeze.....sunt asa de dezorientat...
Daca mi-a plecat ieri roiul, vreau sa inteleg cand i-a venit in minte acest gand necurat....daca a iesit ieri batrana, inseamna ca botca cu noua regina a fost insamanta cu 16 zile inainte.......pe vremea aia eram in plin salcam si in plina constructie de faguri de cat......
Inca nu am reusit sa deschid stupii sa vad din care a plecat, pt ca ieri am fost la ei sa ii aduc acasa. Acum sunt acasa si pe weekend vreau sa ii deschid sa vad de unde a zburat....
Domnul sa va binecuvanteze pentru ca sunteti nobili si impartasiti din experienta voastra si altora contribuind in acest fel intr-un mod foarte activ la propagarea apiculturii in neamul romanesc.
Va multumesc.