Dr.Faith scrie:Mai am 15 cutii + 13 micronuclee a cate 4 compartimente fiecare ( 52 de compartimente).Toata iarna am construit de mi-a iesit pe nas tamplaria de lemn...in fiecare zi dupa programul de lucru, de la 17 si in weekend ma apucam cu cumnatul meu de stupi, micronuclee, topitoare solare, cutii de scuturat roiuri ( de aceeea cu palnie mare ), diafragme, hranitoare....90% din tot este facut cu manutele mele. Recunosc , am obosit f tare in acea perioada. CA si acum de altfel. Nu mai stiu ce inseamna odihna...Insa, IUBIREA PENTRU ALBINE ESTE MAI MARE.Cate zile Domnul imi va mai da pe acest pamant, nu ma voi desparti de albinutele mele iubite. Mereu cand sunt in preajma lor simt cum valuri de fericire, implinire ma cuprind. Asa de multe ar putea sa invete rasa umana de la aceste minunate creaturi......
Doamne,
dragostea TA e speranta mea, iubirea TA, viata mea.
Ei, acuma ai vazut cum uneori, mierea are si alt "gust" ... si ca apicultura e frumoasa, vazuta din afara, dar cand esti implicat 100 %, nu mai este chiar asa. Adica, si armata e frumoasa, vazuta din afara, dar cand o faci ... uneori iese pe nas.
In ce priveste rasa umana si invatatul de la albine ... slabe sanse, spre zero. Insa vei fi surprins uneori de cata prostie triumfa si cat de ignorata, ba chiar nedorita este albina de catre ... multi.
Cel mai rau este ca nici aceia care ar putea ajuta albina/apicultura, nu fac mai nimic in aceste sens ... drept dovada impozitarea si nealocarea de subventii ori plata polenizarii. In schimb au ajutat la a fi impozitata.
Mergem inainte, adica in ... jos.
ps
in California s-a platit 170 $/ stup la polenizare ... in RO s-a aplicat impozit. Deci aici, incotro merge apicultura ? ...