de delorin I » 07 Iun 2013, 06:03
Deci sanatatea de fier a roiurilor devine un mit cand e vorba de varoa? Nu de alta dar tin si eu in casa de 2 zile un roi capturat si l-am tot hranit cu miere....evident e un secundar, caci ieri dimineata am avut surpriza sa vad ca mi-au iesit un pumn de albine. Le tin intr-un corp de bunkan fara podisor si capac - pe fund am pus sita iar drept capac o bucata de plastic din acela care se foloseste sub cazi in baie! Plasticul prezenta ca model 2 santuri pe care eu le-am considerat mici. Probabil deformarea platicului in sensul de curbura , plus cele 2 santuri pe care eu le-am considerat nesemnificative, au generat un spatiu si albinele - o parte, au evadat in coltul drept al balconului! Si asa ieri dupa masa am cautat solutii! Cele din cutie sunt linistite. Cert este ca dincolo nu mi-am dat seama care e matca si e posibil sa fi fost vreo 8...Oricum acum trebuie sa dau acest roisor inca o data, din lipsa de solutii de transport! Intre timp incerc sa-i dau sirop peste plasa de capac pe care i-am pus-o ieri ca sa evit situatiile neplacute!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)