marian sima scrie:Bunkane am o ideie trasnet de perpetum-mobil ca mecanism se aseamana de modelul motorului cu ardere interna dar e total diferita ,a pus-o in practica niste japonezi dar au gresit major la aranjarea sursei de alimenare a dispozitivului ,ei foloseau o sursa forta magnetica ,eu folosesc doua surse (daca privesti in ansamblu sant chiar 3)care combinate da un potential net superior.
Prima forta e de start (impuls mecanic)si pune totul in miscare,a doua forta o genereaza pe a treia si conlucreaza cu ea.
Acum nu am timp datorita comenzilor de prese ,dar cand voi avea timp pun ideia in practica ,daca ai timp facem niste hartii i-ti spun proiectul il pui in practica te ocupi de pantentare intern si international si castigul i-l facem jumate-jumate.
Ce pun astia pe net sant jucarii si marea majoritate sint trucuri.
O iau ca Tesla(nu ca as fi ca el) vad dispozitivul mergand.
Mariane, nu ma bag la inventii...tot ce vreau e sa fac o replica a oscilatorului Bedini la scara ceva mai mare, asta nu inseamna ca va fi urias ca dimensiuni ci ca va avea componente puternice (magneti , bobine, baterii, conductori) , cat sa sustina consumul unui apartament.
Ideea e ca vreau sa ma debransez de la gaze si electricitate daca face fata jucaria...ma enerveaza felul in care emit astia facturi...vine cate una pe 5-6 luni la gaze si cand vine e bai...si daca vreau sa platesc trebuie sa ma duc sa "sparg usa cu capul" ca milogul sa cer sa-mi dea factura din calculator ca altfel nu pot plati...e plin de lume care sta la cozi ca sa capete o hartie cu care sa poata plati...imi provoaca sila si greata modul asta de lucru al celor care detin monopolul.
Oscilatorul Bedini chiar functioneaza, si daca o iei invers de la cat consumi usor usor iti poti face o schita a ceea ce vrei sa construiesti...eu am facut niste calcule si sunt absolut interesante.
Uite Mariane cateva date...
-Disc din plexic cu raza de 10cm si lungimea exterioara pe disc de 62,8cm.
-8 magneti Neodimium ..se imparte discul in 8 si ies pusi fix la 45* unul fata de altul (trebuie sa stabilesc puterea in Gauss )
-8 bobine a 850 de spire cu fir dublu, adica doua in paralel rasucite de dimensiuni diferite 23 si 26
-Miezul bobinelor se face din electrod de sudura oxiacetilena de 1,6mm diametru dintr-un anume aliaj, trebuie sa ma mai documentez.
-suportii bobinelor se fac din PVC tip tambur cu diametrul de 7,5cm si lungimea de 7,5cm si gaura pt miez de 1,9cm
-circuitul ramane fix ceea ce a facut John Bedini ca vb aia lucreaza la jucarii de astea de prin anii 70..deci circuitul SSG
-baterii de 12 sau 24v, eu am facut calculele pt 12 v, de amperaj cat mai mare legate in serie.
Treaba e in felul urmator, la 95 de herti ca pe aici se ajunge in functionarea jucariei, ajung la 712,5 RPM adica 11,87 rot/sec...repede nu??
La o rotatie am 8magneti*8bobine=64 de impulsuri
La 11,87 rot/sec * 64 impuls/rot=759,68 impulsuri/sec.......suna bine....45580,8impulsuri /minut
Daca ai 10 astfel de jucarii inseriate ai practic 10 discuri de 20cm diametru, ai 80 de magneti si 80 de bobine, si ai de zece ori mai multe impulsuri pe unitate de timp...adica te duci pe la 455808 impulsuri /minut...e fantastic !!
Acuma trebuie sa vezi cat anume consumi si cat anume trebuie sa scoti / impuls pt ca sa asiguri si consumul oscilatorului si sa acoperi si consumul auxiliar.
Randamentul e undeva cu o baterieincarci 3 pana la 12 baterii de acelasi tip..conteaza foarte mult COP-ul la care se ajunge, practic se regleaza din potentiometru curentul consumat pana la o valoare la care oscilatorul intra intr-un soi de rezonanta si desi curentul e mic RPM-ul creste si atunci si COP-ul creste.
De aici incolo e vb de calcul dimensiune conductori, calcul putere magnetica a magnetilor .
Curentul odata stocat poate fi folosit in locuinta transformandu-l la 220v folosind un invertor, iar in locuinta putem avea de la plite electrice, vase electrice de gatit, apa incalzita electric cu ajutorul unui boiler, caldura pe baza de electricitate (exista centrale electrice cum sunt cele pe gaz), deci nu schimbi instalatia sau caloriferele, absolut totul se poate folosi pe electric.
Sa revin la calcul...
La un consum sa zicem de 15kw/24h, avem 10,4166666669w/min
10,416666669w/min/455808impuls/min=0,000022853189 w/impuls e o valoare mica este??...realizabila.
Ma rog, aici trebuie luat in calcul si consumul jucariei, dar e un calcul grosier ca sa va dati seama cu ce avem de a face !!
Mie mi s-au aprins beculetele si mi s-au ridicat antenele...mai ales in noul context in care umilinta este maxima din partea marilor companii.
Nu-mi doresc decat sa vina ziua cand sa le spun...Te pup, Pa Pa