Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: "Capcana" ROI. Stupi lasati goi si cu rame vechi.

Mesajde kamy » 15 Iun 2013, 22:17

Aveam acu-s cativa ani o familie in autobuz care roia in fiecare an si intra intr- o alta lada!
O lada goala prindme de cele mai multe ori roi dar e capcanade molii100%!
kamy

Mesajde badguy_goodguy » 16 Iun 2013, 02:48

kamy scrie:Aveam acu-s cativa ani o familie in autobuz care roia in fiecare an si intra intr- o alta lada!
O lada goala prindme de cele mai multe ori roi dar e capcanade molii100%!

autobuz?
badguy_goodguy

Mesajde Mircea_63 » 16 Iun 2013, 10:06

Da mah, autobuz! Pai daca n-are alta masina de dus in pastoral, ce sa faca? Le duce cu autobuzul.

Pai tu pana sa ai ceva mai bun de mers in pastoral, cu ce le-ai dus? Din cauza albinelor lui, au ramas aia fara calatori si pan`la urma i l-au vandut ieftin de tot. Da si io-mi iau!!! Daca nu mai gasesc autobuz, macat un tramvai, ceva acolo. :lol:

PS Kamy si-a cumparat un autobuz si l-a transformat in stupina pe roti. Ca sa nu ia pe nimeni din statiile de pe traseu, lasa urdinisele deschise. Urca aia, le taie biletul si imediat o zbughesc afara. Asa se fac banii in ziua de azi. Daca nu ma crezi...intreaba-l!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde tomy81 » 16 Iun 2013, 11:14

pe timpul iernii mi-au murit cateva familii de albine si cutiile le-am lasat pe locul respectiv dupa ce am curatat stupul de albinele moarte. erau aproape 3 rame cu miere in fiecare cutie si rame goale, m-am gandit ca voi stimula celelate familii nestiind exact daca mierea respectiva mai este buna sau nu am avut boala in stupina.cand am mers acum 1 saptamana surpriza 2 roiuri :lol:
pe moment am si desfacut urdinisul la 5 cutii care erau puse la pastrare, mai stii :D , am mers la risc poate declansam un furtisag, dar pe bune dupa ploile astea era plin la acele cutii zici ca roiau
tomy81

Mesajde liviutzbogos » 16 Iun 2013, 15:35

Mircea_63 scrie:Da mah, autobuz! Pai daca n-are alta masina de dus in pastoral, ce sa faca? Le duce cu autobuzul.

Pai tu pana sa ai ceva mai bun de mers in pastoral, cu ce le-ai dus? Din cauza albinelor lui, au ramas aia fara calatori si pan`la urma i l-au vandut ieftin de tot. Da si io-mi iau!!! Daca nu mai gasesc autobuz, macat un tramvai, ceva acolo. :lol:

33'ul asta nou,lung e tare bun, are si clima si incalzire. se indoaie de la jumate deci virezi usor dupa colt. Cu tramvaiul e mai greu, zguduie si huruie de or sa roiasca albinele din el cand mergeti in pastoral. Plus ca trebuie pus fan deasupra lui ca e incubator inauntru. Numa sa aveti grija la babe, astea nu se uita in ce se urca si cand treceti prin statii va arunca stupii jos numa sa aiba ea loc sa stea jos. Spor la treaba :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde MyBees » 16 Iun 2013, 22:08

Ziceam ca revin cu poza. Am dat de ea. Iata cat de bine a mers la mine :) Imagine
In roinite aveam 1-2 rame negre si cativa lujeri de melissa. Asemenea 10-15 roinite erau imprastiate prin stupina si prin pomi. Cel mai mare succes l-am avut cu cea din imagine care a reusit sa atraga un roi la 30-40 cm. dedesubt. L-am mutat in roinita insa fara interventia mea sunt convins ca ar fi parasit stupina.

Imagine

Pe de alta parte, in apropiere am un pavilion parasit, cu stupii pe el. De 3-4 ani de cand il stiu nu am vazut sa zboare o albina din el.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde stefanm » 16 Iun 2013, 22:21

Pai daca nu le-ai pus si scara ...Cum vroiai sa urce bietele albinute :D
Ceea ce stiu e ca nu stiu nimic.Socrate
stefanm

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE