Vreau sa va povestesc ce am patit eu cu o familie aseara ca eu nu mai inteleg.
Deschid aseara o familie faina pe 10 rame si cu multa albina. Familia era bine iar cum e teiul acum curgea de prin rame ce au adunat ele peste zi. Acum, scot eu rama a doua din stanga (privit de la urdinis/pat rece) ca sa nu strivesc albina daca scot prima rama. Ma uit eu frumos dupa matca si o pun deoparte ca sa am loc ( matca nu era pe ea ). Acum iau rama din margine stanga care era rama oarba cladita de ele. Matca mare si frumoasa de altfel se plimba pe rama. Ce zic eu? Hai sa o pun si pe ea putin in lumina reflectoarelor
Gasind matca am zis sa fac un control rapid peste rame sa vad cum mai arata. Trec eu peste rame si ajung la penultima rama din dreapta unde DIN GRESEALA dau cu ochii peste o matca mare, frumoasa si imperecheata din cate pot zice ( am vazut ca avea inca dop de la imperechere
Inainte sa o iau si sa o pun la un roi am zis sa fiu sigur ca nu e matca cealalta. O iau frumos de la inceput cu ramele si o caut pe cealalta. Parca a intrat in pamant. Am terminat ramele si nu am gasit-o. Am zis ca am ratat-o si sa o mai caut o data. Si uite asa am ajuns sa iau toate ramele de 5 ori la mana, concentrat nevoie mare si parca au mancat-o albinele. Dupa a cincea oara m-am lasat pagubas pentru ieri ca deja ma dureau ochii si mintea de atat cautat. Urmeaza azi sa reiau operatiunea sa vad ce iasa.
Matca din cusca de transport am lasat-o in familie ( doar sa fiu sigur ) dar am sigilat iesirea. In functie de ce gasesc azi o sa i-au o decizie. Acum si o intrebare. Cum va explicati voi toata chestia asta?? Daca nu as fi filmat-o as fi zis k sunt nebun dar acum am dovezi
Acum astept sa vad ce pareri aveti si voi
Sami