Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Un mic ajutor va rog ROI FARA PUIET

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 20:37

Am si eu o problema
In urma cu o luna am roit o familie de albine .... toate bune si frumoase,(matca mi-a iesit acum vreo doua saptamani)
Problema mea este ca azi cand l-am verificat si iam bagat sirop am constata ca nu am deloc puiet pe cele 4 rame in care se afla roiul ..... ce pot face?
E bine daca iau o rama cu puiet gata de ecluzionare dintr-un roi care este mai bine format si sa il bag in asta care nu are puiet de loc ?
Spuneti-mi si mie va rog ce pot face .... Va multumesc frumos
bubulici22

Re: Un mic ajutor va rog ROI FARA PUIET

Mesajde liviutzbogos » 18 Iun 2013, 21:20

Vezi ca este un topic, la "Asa nu", in care cineva ajuta cu puiet roiurile cu matca neimperecheata. Nu e bine, lui i-au omorat matca. Matca ta ce face? A iesit la zborul de imperechere? Nu ai nici macar oua? Sau nu mai ai matca deloc? Daca nu mai ai matca atunci ii dai alta, ca ele nu mai au de unde sa isi traga, sau ii dai o rama cu oua si isi trag ele botci. Daca ai matca, atunci trebuie sa iasa la imperecheat si in cateva zile isi da drumul la ponta.
Ultima oară modificat de liviutzbogos pe 18 Iun 2013, 21:26, modificat 1 dată în total.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 21:25

:| pana mea dupa matca chiar nu m-am uitat ..... sunt incepator :((( nu ma pricep bine
bubulici22

Mesajde glaliona » 18 Iun 2013, 21:35

Sincer mai facut sa rad :lol: .Lace te uiti la un roi nou format- dupa trantori :lol: ?Sper ca nu te superi ;) si eu sunt incepator :roll:.Am ras la remarca cu -PANA MEA :lol:
glaliona

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 21:44

:))...... eu la un roi nou format ma uit in primul rand daca matca a inceput sa depuna oua .... dar asta e problema ca nu am nici un pic de ou am numai miere .............
bubulici22

Mesajde liviutzbogos » 18 Iun 2013, 21:48

Atunci fa asa: bagi o rama cu oua si puiet de o zi si vezi daca isi trag botci. Daca nu isi trag inseamna ca ai matca dar inca nu a inceput ponta. Daca isi trag botci, ori le lasi pe alea dar, iar dureaza destul de mult pana iasa matca si se imperecheaza si incepe sa oua (cam o luna daca nu ma insel). Daca nu vrei sa mai astepti atat de mult, distrugi botcile si dai ca la carte o matca imperecheata.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 21:52

..... ok si daca matca e acolo ce ma sfatuiesti sa fac inafara de a lua o rama cu puiet din alt roi si sa o pun in roiul cu pricina ..... exista alta posibilitate de a se imperechea C.r.a asta ?
bubulici22

Mesajde B.K » 18 Iun 2013, 22:00

bubulici22 scrie:..... ok si daca matca e acolo ce ma sfatuiesti sa fac inafara de a lua o rama cu puiet din alt roi si sa o pun in roiul cu pricina ..... exista alta posibilitate de a se imperechea C.r.a asta ?

Daca matca e acolo , cauta si vezi daca ponteaza (oua) , daca gasesti oua in celule atunci poti ajuta cu puiet capacit. Uite-te cu atentie.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde liviutzbogos » 18 Iun 2013, 22:08

bubulici22 scrie:..... ok si daca matca e acolo ce ma sfatuiesti sa fac inafara de a lua o rama cu puiet din alt roi si sa o pun in roiul cu pricina ..... exista alta posibilitate de a se imperechea C.r.a asta ?

Daca matca e acolo atunci trebuie sa inceapa ponta. Dar sigur nu ai oua in celule? Te-ai uitat bine? Incepator fiind poate ca nu stii dupa ce sa te uiti?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 22:10

Maine voi pune la soare rama si ma voi uita cu mare atenti si voi veni cu un raspuns ............. pana atunci sa sper ca mai am matca ....... si ca sa imperecheat si ca am fost eu chior si nu am vazut bn :(
bubulici22

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 22:13

Am mai vazut oua in celula ..... sunt micute rau in centrul celulei...... bine acum poate nici nu am ochiul format bine sa le vad atunci mi-lea aratat cineva .... .... si acum revin .... pe toate ramele este numai miere .....
bubulici22

Mesajde liviutzbogos » 18 Iun 2013, 22:13

bubulici22 scrie:Maine voi pune la soare rama si ma voi uita cu mare atenti si voi veni cu un raspuns ............. pana atunci sa sper ca mai am matca ....... si ca sa imperecheat si ca am fost eu chior si nu am vazut bn :(

Nu suna frumos dar...si eu iti urez la fel :D Daca chiar nu ai nici oua, dai rama cu puiet sa vezi daca trag botci, atunci stii ca nu ai nici matca. Daca trag, faci rost de o matca imperecheata cel mai bine ca aia incepe sa oua imediat, nu mai astepti o luna pana ies alea din botci si se imperecheaza.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 18 Iun 2013, 22:15

bubulici22 scrie:Am mai vazut oua in celula ..... sunt micute rau in centrul celulei...... bine acum poate nici nu am ochiul format bine sa le vad atunci mi-lea aratat cineva .... .... si acum revin .... pe toate ramele este numai miere .....

Ma...imi mai fuge gandul la ceva...nu cumva blocheaza cuibul cu miere si nu mai are matca unde oua? Ai cules puternic acum? Ia incearca si cu o rama goala buna de ouat.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 22:15

:)))))))))) mmmmmmm dea
bubulici22

Mesajde bubulici22 » 18 Iun 2013, 22:18

Da am cules foarte bun aici la mine in zona am padure de tei la 700m de stupina ..... azi am baga o rama goala care o dadusem la centrifuga maine neaparat sa vad care e treaba ..... sinecr ma sparge gandul ca asta nu sa imperecheat si trebuie sa ma duc sa iau matca imperecheata ....... e primul meu roi facut de mine ....adica roit de mine fara ajutorul nimanui .......
bubulici22

Mesajde liviutzbogos » 18 Iun 2013, 22:21

Pai o fi si asta, matca a iesit, s-o fi imperecheat dar avand cules foarte bun, albinele au bagat miere peste tot si ea saraca nu mai are unde depune. Dar totusi, doua trei celule cred ca tot gasea. Nu mai zic nimic ca numa spun prostii, nici eu nu-s mai invatat ca tine, stai linistit :D Vezi maine ce si cum faci si mai vorbim maine.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE