Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stup cu doua matci separate si cat comun

Mesajde ltomescu » 20 Iun 2013, 08:35

Salut,

Am stupi orizontali de 20 rame si stupi de 10 rame. La ambele tipuri vreau sa fac o separare pe mijloc cu diafragma perfect etansa. La stupul de 20 rame imi intra astfel 9 + 9 rame, la cel de 10 imi intra 4+4 rame. Trec reginele existente in dreapta la fiecare stup, iar in stanga ramane orfan. In fiecare jumatate din stanga vreau sa introduc inca o matca, deci in final sa am matca in dreapta si matca in stanga. Peste stup pun gratie hanneman, astfel incat sa nu poata trece nici o regina in cat, numai albinele. Peste hanneman pun cat comun, deci lucratoarele de la ambele familii se intalnesc in cat.
Ce parere aveti despre aceasta varianta? Considerati ca va functiona? Atat la stupul de 10 cat si la stupul de 20 rame?
Ideea este sa produc mai mult puiet din cele doua matci decat din una singura, sa fie mai multe albine culegatoare. Credeti ca pot fi probleme de acceptare? Pot convietui impreuna culegatoarele de la familii diferite?

Multumesc mult pentru pareri!
ltomescu

Re: Stup cu doua matci separate si cat comun

Mesajde kamy » 20 Iun 2013, 08:42

pot convietui da o sa ai rezultate mai satiscapatoare daca izolezi oleaca si magazia se comporta mai bine, la cat comun se pare ca socotesc care cata miere au adus,uite cata am adus noi astazi mai aduceti si voi, si albinele sant bune la adunat miere nu la socoteli economico-financiare,o spun din experienta!
kamy

Re: Stup cu doua matci separate si cat comun

Mesajde proapis13 » 20 Iun 2013, 21:27

Tinere apicultor,bun venit pe forum in primul rind
Daca aveai curiozitatea sa rasfoiesti forumul dadeai peste metoda ce vrei sa o brevetezi la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=4&t=2530&hilit=stupul+cu+2+matci#p68400
viewtopic.php?f=7&t=3016&hilit=stupul+cu+2+matci#p91012
Daca ai nelamuriri or sa ti se risipeasca dupa ce termini de parcurs cele 6 pagini ale topicului
Spor la citit
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR