dragii mei,
NU stiu ce sa fac, nu stiu care este cea mai buna decizie.
Din 60 familii de productie, 20 s-au transormat in 40 de roi pe 5-6 rame.
Deci, in acest moment mai detin 40 familii de productie gata de atac( fara inclinatii de roire )+ 40 roi facuti intre 02 - 08. 06. 2013( 5-6 rame). Urmeaza sa plec , vineri 14.06.2013 in pastoral la tei, la Ciucurova, apoi direct la Floarea soarelui. Am loc sa iau toate lazile cu mine, inclusiv roii.
Dilema mea este urmatoarea: cei 40de roi i-am facut prin divizare in 2 parti egale, avand grija ca in fiecare parte sa ramana macar o botca.Nu am avut posibilitatea sa identific reginele la divizarea lor, deoarece nu sunt marcate si era imposibil sa o vad la momentul divizarii. ( ulterior nu am putut sa intru in ei din cauza ploii )
Din cauza timpului ploios nu am reusit sa deschid cele 40 de cutii ca sa aflu exact in care cutii au ramas babele regine si in care avem regina noua.....DECI , PRACTIC , AM 40 DE CUTII DESPRE CARE NU AM HABAR IN CE STADIU SE AFLA BOTCA / REGINA.STIU CA NICI UNUL NU ESTE ORFAN ( agitat , stresat, semnele tipice de stress....toate sunt linistite )
Vesnic ploua, nu am putut face nimic la ele. Mereu ploua, ploua, ploua...ploua.
INtrebarea mea este: POt sa iau si roii cu mine? Nu risc sa pierd reginele nefecundate care poate si-au facut un zbor de recunoastere iar cand vor iesi la imperechiere ...se ratacesc pentru ca nu s-au reorientat??
Eu as vrea sa plec cu toti.Astfel se vor intari toti roii devenind familii bune de iernat.
Ce a-ti face voi in aceasta situatie. Mentionez ca nu mai este timp de privit in cutii pana la plecare ( mereu ploua )