Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde liviutzbogos » 16 Iun 2013, 15:19

Closcutz scrie:Hai s-o luam cu binisorul. 1 Ai oua = ai matca imperecheata in stup. 2 Daca ai dubii ca sunt probleme cu matca trebuie sa o cauti si sa te uiti un pic la ea. Matca se gaseste pe ramele ouate, pe cele din care a eclozionat puietul iar lucratoarele au pregatit ramele de ouat.3 Celula aia dupa mine pare de trantor, dar daca vrei sa dormi super linistit cauti matca si ii arunci o privire. Daca are vreun piciorus lipsa sau defect sau traste vreo aripa atunci ii bai. Si asta mai indica un lucru acela ca ai vatamat-o intr-o interventie din trecut, ceea ce nu da bine in CV avand in vedere ca nu ai decat 2 stupi.

Matca imperecheata am ca e roi de anul trecut. A si ajuns la 10 rame cu puiet. Matca nu am vazut-o decat o data dar eu de obicei nu stau sa o caut. Ma uit sa vad daca totul e in regula si il inchid la loc. Doar ca nu stiam ce e "chestia" aia, nu imi parea a botca dar una de salvare nu am vazut niciodata, ma gandeam ca o fi una rahitica. De trantor am, inca prea mult parca, dar sunt mai largi putin. In fine, ii dau pace. Pana sapt viitoare nici nu mai umblu. Atunci ii mai bag 2 rame cladit sa fie lada full (16 rame) si pregatesc magazia pentru floarea soarelui. Stiu ca mai e vreme dar nu am rame, nu am nimic, asa ca o iau incet. Numai bine si multumesc de sfaturi. Doamne ajuta parinte.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 16 Iun 2013, 15:23

FLORINELU scrie:Liviu,dupa cum vad eu,aia in niciun caz nu e botca de matca si dupa cum spui tu ai un stup bun. lasale-n pace ca stiu ele ce fac,poate ca scot si ele vreun trantor handicapat :lol: .se intampla si la alte specii nu? daca stupul 2 merge bine,totul e-n regula.

Asa ziceam si eu, ca nu e botca dar nici nu am vazut cum arata una de salvare si ma gandeam ca o fi vre-un de la orfelinat :P Scoata ce or vrea din ea, au loc toti. Trantori parca am prea multi, cel putin ramele proaspat cladite, dar si din alea vechi sunt foarte multe celule de trantor. E vre-un semn? Nu mi de alta dar astia manca multa miere si mie nu imi mai ramane de stors :D Stupul doi merge excelent, cred ca nu ai dumneata asa stupi buni cum am eu ala. Pana la floarea soarelui il fac apt de cules. De stors ma mai gandesc.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 16 Iun 2013, 21:11

Tocmai ce m-a sunat tata si mi-a spus ca la stupi se da o mica batalie intre albine si trantori, mai exact albinele scot din trantori afara. Mi se parea mie ca parca sunt prea multi, la unul din ei, ultima rama avea fata de catre perete plina de trantori. Iata ca acum ii mai raresc ele :) Banuiesc ca nu e motiv de ingrijorare...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde dorindafi » 16 Iun 2013, 21:37

banatzene , acolo e lipsa de cules
dorindafi

Mesajde liviutzbogos » 16 Iun 2013, 22:01

dorindafi scrie:banatzene , acolo e lipsa de cules

M-am gandit eu ca din lipsa de mancare ii arunca, sa nu mai consume si aia. Dar cules cat de cat de intretinere este, am pasunea, a inflorit trifoiul alb, nu prea mult dar este. Am mai dat si sirop cand au fost ploile. Chiar ieri am vazut ca siropul il bagau printre puiet, asa ca am mai dat o rama la cladit. In fine, miercuri termin cu examenele la facultate si merg acasa si pana la floarea soarelui tot cu sticluta pe ei stau.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 22 Iun 2013, 16:57

Sa traiti cu totii. Haideti sa va spun o povestioara... Acum vre-o trei zile am adus trei roiuri din care unul luat chiar in seara aceea din pom. Nu i-am bagat atunci rama cu puiet, nici miere, doar doua rame goale. Ajung noaptea pe la 12 si ii deschid pe toti sa nu le fie cald, cu toate ca aveau podisoare cu aerisire. A doua zi vin sa bag o rama cu puiet celui din pom si...surpriza! lada goala. Ma uit prin pomii din jur dar, cum am 5 ha de pasune cu multi pomi, nu l-am gasit. Azi am vrut sa fac niste mamaliga sa dau la caini, la stana. Cand sa aprind focul, intr-o tufa de porumbele vad roiutul meu :D Din familia cea mare pe care o am nu are cum sa fie pt ca nu avea botci. Deci e disparutul. De data asta am uns doua rame cu miere, am bagat una cu puiet de toate varstele, il las sa se linisteasca si il tin inchis vre-o zi, doua cu sirop si apa inauntru. Sau sa il deschid maine de dimineata :| Aici sunt nedumerit si astept un sfat de la voi. Numai bine va doresc.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 23 Iun 2013, 08:19

roiul ala nu a vrut sa te paraseasca numai asa a glumit un pic cu tine sa vada cat de priceput esti in apicultura :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 23 Iun 2013, 16:52

FLORINELU scrie:roiul ala nu a vrut sa te paraseasca numai asa a glumit un pic cu tine sa vada cat de priceput esti in apicultura :lol: :lol:

Cred ca da...da i-am aratat ca a doua orara nu mai scapa. Azi i-am dat drumul. I-am dat puiet de data asta ca sa fiu sigur ca nu o mai taie prin porumbari :lol: Cateva culegatoare mai zburau prin locul de unde l-am luat. Aseara am bagat cate 500 ml de sirop la toti, azi doar roiul cules din pom mai avea ceva.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 23 Iun 2013, 21:12

hai ca incet,incet devii apicultor. la anul ma abonez la tine la miere.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 24 Iun 2013, 13:42

FLORINELU scrie:hai ca incet,incet devii apicultor. la anul ma abonez la tine la miere.

Numa vedeti ca eu o dau mai scump decat pe piata. Doar la unii le dau "ca cadou" :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 27 Iun 2013, 15:29

Azi am lucrat putin, am incheiat un pachet de rame
Fotografie0159 (Large).jpg
si le-am si insarmat
Fotografie0160 (Large).jpg
. Foitele le punem mai tarziu :D

Speram sa nu mai ploua sa putem aduce fanul :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde danielM » 27 Iun 2013, 17:13

Liviule vezi ca ieri, la tine,. au stropit pentru tantari. Urmareste ce se intampla cu albinele.
danielM

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Iun 2013, 17:54

interesanta insarmare !!! de unde ai copiat-o ??? :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 28 Iun 2013, 00:15

danielM scrie:Liviule vezi ca ieri, la tine,. au stropit pentru tantari. Urmareste ce se intampla cu albinele.

Astazi nu era activitate prea mare la urdinis ca a fost inorat si cam racoare. Au stropit si pe sate sau doar pe oras, sau nu stii? Multumesc mult de inforrmatie, nici nu am stiut. O sa urmaresc cateva zile sa vad cum decurge treaba.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 28 Iun 2013, 00:17

ves.lucian.zabrani scrie:interesanta insarmare !!! de unde ai copiat-o ??? :lol: :lol: :lol:

De unde am putut :D noroc cu topicul despre insarmari. Am luat mai multe modele, le-am pus cap la cap si a rezultat asta :) Mi se pare destul de buna, leatul de jos nu se curbeaza asa de tare, colturile de sus ale fagurilor nu se vor lasa, restul vedem cum va fi.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 03 Iul 2013, 22:59

Buna tuturor. Cum merge culesul de fs? La mine destul de bine, incep incet incet sa se umezeasca ramele ca pana acum au fost cam uscate :) La ultimul control, de azi, stupii stau destul de bine, roii sunt pe cate 5 rame din care 2 cu puiet capacit si una cu oua. La familii nu am mai numarat, roiul din mai e pe 10 rame din care vre-o 8 cu puiet iar familia cea mare, roi de anul trecut e pe vre-o 13 rame din care vre-o 9, 10 de puiet. La cel mare am spart cuibul azi pentru incepea sa blocheze cu miere, chiar daca avea rama marginasa la cladit. L-am spart si i-am mai dat una la cladit, e puternic, are cu ce. Sa vedem ce recoltam de la floare si dupaia ne bagam pe hraniri, poate si unificari daca va fi nevoie.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?