Odey scrie:cornelioandanciu scrie:Odey scrie:Banuiesc ca daca s`a imperecheat nu are de ce sa nu faca oua..
Nu stiu cand a eclozionat dar stiu ca de vreo 4-5 zile s`a imperecheat doar.. acuma sper sa faca cat de repede oua..
Se poate sa fie imperecheata si sa nu faca niciodata oua?
Daca nu stii cand a eclozionat, de unde stii cand s-a imperecheat?

Chestia aia ca a vazut nustiu cine nustiu ce la c... matcii este cam trasa de par.Dupa imperechere se poate vedea imediat penisul trantorului care a facut treaba, dar albinele il rod imediat si curata de nu mai vede nimeni nimic.
De unde stiu ca s`a imperecheat? cea mai simpla intrebare pusa pe ziua de azi..si totodata cea mai inutila

M`am uitat vinerea trecuta cu cineva experimentat si nu a fost imperecheata, m`am uitat duminica si era imperecheata. Greu a fost...si am zis si in topic ca el a vazut ouale mici ca nu situ cum batea soarele si se vedeau, eu nu le`am vazut, sunt incepator...dar o zis el ca sigur e imperecheata si a depus ceva oute.
O intrebare. De ce zici ca e inutila intrebarea?
Nu mai tin minte cand ziceai ca te-ai uitat ultima data la albine si nu am avut timpul necesar sa ma uit din nou peste topic. Dupa parerea mea orice incepator ( si eu am trecut pe aici) ar trebui sa vada larva de o zi ( asta inseamna la 3 zile de la depunere ) doar sa stie ce sa caute. Ai aici link cum arata oul si larva pe zile asa ca sa iti faci idee dupa ce trebuie sa te uiti.
http://www.stuparitul.com/imaginiapic/evolutie.jpgPartea cu soarele este ca se vad mai bine la soare fiindca lucesc si sunt albe pe fundul celulei. Si eu la randul meu am exersat dupa ce trebuie sa ma uit si primele dati ma uitam cu lupa

dar in final ajungi sa le vezi cu ochiul liber doar sa sti dupa ce cauti.
In orice caz pana la vremea asta ( de duminica pana acum) ar trebui sa le vezi mari sau chiar unele capacite

Deci, spor la uitat si sunt curios cum evolueaza lucrurile