Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Matca imperecheata fara oua..

Mesajde samuellazea » 28 Iun 2013, 09:45

kamy scrie:Hei fratilor ie lasati copchilu in pace ca la noi e-un frigalau de le e groaza la albine si Sa iasa sa faca pipi!

Dar cate grade sunt la tine kamy? Si ar fi frumos sa completezi si localitatea din care esti doar ca sa stim si noi pe unde le este frig la albine ;)
samuellazea

Mesajde Odey » 28 Iun 2013, 10:51

Adevarul e ca zilele astea a fost cam frigut la Cluj...oricum, e bine sa ai ceva material peste rame, le tine o temperatura constanta.
Cand e frig tine de cald.
Cand e cald tine de racoare :))
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde Odey » 28 Iun 2013, 14:01

cornelioandanciu scrie:
Odey scrie:Banuiesc ca daca s`a imperecheat nu are de ce sa nu faca oua..
Nu stiu cand a eclozionat dar stiu ca de vreo 4-5 zile s`a imperecheat doar.. acuma sper sa faca cat de repede oua..

Se poate sa fie imperecheata si sa nu faca niciodata oua?

Daca nu stii cand a eclozionat, de unde stii cand s-a imperecheat? :shock:Chestia aia ca a vazut nustiu cine nustiu ce la c... matcii este cam trasa de par.Dupa imperechere se poate vedea imediat penisul trantorului care a facut treaba, dar albinele il rod imediat si curata de nu mai vede nimeni nimic.

De unde stiu ca s`a imperecheat? cea mai simpla intrebare pusa pe ziua de azi..si totodata cea mai inutila :P
M`am uitat vinerea trecuta cu cineva experimentat si nu a fost imperecheata, m`am uitat duminica si era imperecheata. Greu a fost...si am zis si in topic ca el a vazut ouale mici ca nu situ cum batea soarele si se vedeau, eu nu le`am vazut, sunt incepator...dar o zis el ca sigur e imperecheata si a depus ceva oute.
Odey

Mesajde Mircea_63 » 28 Iun 2013, 14:18

Odey, daca duminica avea oua depuse, azi trebuie sa ai larve pe care si un chior le poate vedea!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Odey » 28 Iun 2013, 14:20

Mircea_63 scrie:Odey, daca duminica avea oua depuse, azi trebuie sa ai larve pe care si un chior le poate vedea!

Stiu dar nu le deschid acuma, le dau pace pana marti cel putin,nu imi place sa le stresez.Le las sa isi faca treaba :)
Odey

Mesajde samuellazea » 28 Iun 2013, 14:23

Odey scrie:
cornelioandanciu scrie:
Odey scrie:Banuiesc ca daca s`a imperecheat nu are de ce sa nu faca oua..
Nu stiu cand a eclozionat dar stiu ca de vreo 4-5 zile s`a imperecheat doar.. acuma sper sa faca cat de repede oua..

Se poate sa fie imperecheata si sa nu faca niciodata oua?

Daca nu stii cand a eclozionat, de unde stii cand s-a imperecheat? :shock:Chestia aia ca a vazut nustiu cine nustiu ce la c... matcii este cam trasa de par.Dupa imperechere se poate vedea imediat penisul trantorului care a facut treaba, dar albinele il rod imediat si curata de nu mai vede nimeni nimic.

De unde stiu ca s`a imperecheat? cea mai simpla intrebare pusa pe ziua de azi..si totodata cea mai inutila :P
M`am uitat vinerea trecuta cu cineva experimentat si nu a fost imperecheata, m`am uitat duminica si era imperecheata. Greu a fost...si am zis si in topic ca el a vazut ouale mici ca nu situ cum batea soarele si se vedeau, eu nu le`am vazut, sunt incepator...dar o zis el ca sigur e imperecheata si a depus ceva oute.

O intrebare. De ce zici ca e inutila intrebarea?

Nu mai tin minte cand ziceai ca te-ai uitat ultima data la albine si nu am avut timpul necesar sa ma uit din nou peste topic. Dupa parerea mea orice incepator ( si eu am trecut pe aici) ar trebui sa vada larva de o zi ( asta inseamna la 3 zile de la depunere ) doar sa stie ce sa caute. Ai aici link cum arata oul si larva pe zile asa ca sa iti faci idee dupa ce trebuie sa te uiti. http://www.stuparitul.com/imaginiapic/evolutie.jpg

Partea cu soarele este ca se vad mai bine la soare fiindca lucesc si sunt albe pe fundul celulei. Si eu la randul meu am exersat dupa ce trebuie sa ma uit si primele dati ma uitam cu lupa :D dar in final ajungi sa le vezi cu ochiul liber doar sa sti dupa ce cauti.

In orice caz pana la vremea asta ( de duminica pana acum) ar trebui sa le vezi mari sau chiar unele capacite ;)

Deci, spor la uitat si sunt curios cum evolueaza lucrurile ;)
samuellazea

Mesajde Mircea_63 » 28 Iun 2013, 14:26

Off topic... ai stiut la Bac? Vezi ca la aia ce au terminat a opta, le-a dat la mate ceva din apicultura. Poate pica si la Bac ceva si ne faci breasla de rusine. ;)
Mircea_63

Mesajde samuellazea » 28 Iun 2013, 14:29

Mircea_63 scrie:Off topic... ai stiut la Bac? Vezi ca la aia ce au terminat a opta, le-a dat la mate ceva din apicultura. Poate pica si la Bac ceva si ne faci breasla de rusine. ;)

:D asta cu bacul e tare :D

La mate din apicultura?? :)
samuellazea

Mesajde Mircea_63 » 28 Iun 2013, 14:35

2. În Figura 3 este reprezentat schematic un stup de albine în formă de paralelipiped dreptunghic
ABCDA B C D ' ' ' '. Dimensiunile stupului sunt AB = 4dm , BC =6dm şi AA' 8dm = .
Figura 3
5p a) Calculaţi perimetrul dreptunghiului ABCD .
5p b) Determinaţi aria totală a paralelipipedului ABCDA B C D ' ' ' '.
5p c) Arătaţi că PQ = 13 dm, unde {P AB A B } = ∩' ' şi {Q BC B C

http://media.hotnews.ro/media_server1/d ... ionala.pdf

Deci e din apicultura :lol:
Mircea_63

Mesajde Odey » 28 Iun 2013, 14:37

Luni am prima proba scrisa la romana, miercuri la matematica si vineri la biologie.O sa ma uit maine sau duminica atunci, le las sa mai creasca putin larvele.

PS:Sunt mai "uarb" asa de felul meu :)))
Odey

Mesajde Mircea_63 » 28 Iun 2013, 14:43

Da-i inainte! Iti tinem pumnii cu totii. Lasa calculatorul si mai treci o data prin materie! ;)

Bafta!
Mircea_63

Mesajde Odey » 28 Iun 2013, 14:47

Multumesc mult!
Odey

Mesajde samuellazea » 28 Iun 2013, 16:34

Mircea_63 scrie:2. În Figura 3 este reprezentat schematic un stup de albine în formă de paralelipiped dreptunghic
ABCDA B C D ' ' ' '. Dimensiunile stupului sunt AB = 4dm , BC =6dm şi AA' 8dm = .
Figura 3

Cine stie care din profesori a fost apicultor :) asta daca a fost apicultor si nu albinar :D
Si daca tot au dat asa ceva mai bine puneau sa calculeze cati dm din rama este puiet si cat miere:D In felul asta castiga si elevul care spre exemplu se apuca de apicutura ;)
samuellazea

Mesajde Odey » 28 Iun 2013, 20:28

samuellazea scrie:
Mircea_63 scrie:2. În Figura 3 este reprezentat schematic un stup de albine în formă de paralelipiped dreptunghic
Figura 3

Cine stie care din profesori a fost apicultor :) asta daca a fost apicultor si nu albinar :D
Si daca tot au dat asa ceva mai bine puneau sa calculeze cati dm din rama este puiet si cat miere:D In felul asta castiga si elevul care spre exemplu se apuca de apicutura ;)

+1
Odey

Mesajde Mircea_63 » 28 Iun 2013, 21:04

Odeeeey, in calitate de moderator si de parinte, ar trebui sa te banez pana dupa Bac! Sa nu te mai prind ca pierzi vremea pe forum. Vorbesc serios!

Daca ai vreo urgenta la albinele tale, intrii si ceri ajutor, in rest...la invatat cu tine!
Mircea_63

Mesajde Odey » 28 Iun 2013, 21:25

Invat Mircea fii linistit, dar mai tre si cate o pauza mica, oricum cunostiinte am, sper sa fie bine si la bac :)
Odey

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE