Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pastoralul in alte tari

Mesajde danman » 30 Iun 2013, 18:43

N-am gasit un loc potrivit pentru a posta acest film asa ca am deschis un nou topic. E vorba despre cum fac altii pastoral. Eu personal nu practic dar cred ca e interesant pentru cei care practica. Un film despre o familie de apicultri din China care fac pastoral pe distante foarte mari, merg cu trenul, cu camionul, incarca intr-un mod "ingenios" stupii, etc. Posibil sa va placa daca aveti timp si rabdare sa-l vizionati. http://www.youtube.com/watch?v=6qDJQA3deEQ
Ultima oară modificat de danman pe 30 Iun 2013, 20:16, modificat 1 dată în total.
danman

Re: Pastoralul in alte tari

Mesajde proapis13 » 30 Iun 2013, 19:25

Un film de aproape 30 min si fara noima dupa parerea mea;cine are timp de pierdut,spor la vizionare
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde danman » 30 Iun 2013, 20:14

Fara noima daca te astepti la noi tehnologii sau tehnici de lucru. E interesant totusi sa vezi si cum se practica apicultura in africa sau china, se pot trage invataminte si de acolo nu numai din Canada sau SUA. Cel putin vei aprecia mai mult ceea ce ai.
danman

Mesajde alexx » 30 Iun 2013, 20:23

Mie mi sa parut destul de interesant adica nu cred ca am pierdut deloc timpul
alexx

Mesajde iunicu » 30 Iun 2013, 20:56

Hai mah! Care aveti curaj sa va mai plangeti de pataniile din pastoral? :lol:
Bietii oameni, bietele albine!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde proapis13 » 30 Iun 2013, 22:12

danman scrie:Fara noima daca te astepti la noi tehnologii sau tehnici de lucru. E interesant totusi sa vezi si cum se practica apicultura in africa sau china, se pot trage invataminte si de acolo nu numai din Canada sau SUA. Cel putin vei aprecia mai mult ceea ce ai.

E doar un pastoral pe distanta mare si cu diferite mijloace de transport,iete fissss....
Avem pe forum un coleg fost apicultor ce doar citeste
Nu cred ca o sa reusesc vreodata sa-l fac sa scrie despre un ,,pastoral'' in Delta Dunarii
Aducea albinele cu Saviemul la gara la Severin,le imbarca in tren si de la Galati inchiriau o barja
cu care se deplasau pe un canal spre nu-stiu-care grind la menta
Totul era asezonat cu partide diurne si nocturne de pescuit si chiolhanuri cu lipoveni si povesti pina dimineata
Sa va mai scriu ca este si vinator si ca nu pleca de acolo decat dupa prima bruma ce coincidea cu deschjderea sezonului de vinatoare??
Cind incepea vintul sa biciuie stuful dinspre mare si se simtea in nari mirosul de sare si apele ,,fierbeau'' dimineata imbarcarea si acasa...
Pictorul si cei ce au prins toamnele tarzii acolo stiu despre ce vorbesc
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 30 Iun 2013, 22:35

Imi plac lisele lor !
jenica67

Mesajde ovidiu_78 » 30 Iun 2013, 23:15

Si continuarea?!??? :roll:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde un OM » 01 Iul 2013, 04:20

Oricum arata cateva din problemele celor care pleaca in pastoral, fara o bogata experienta.
un OM

Mesajde alin75 » 01 Iul 2013, 06:37

1. Cu ce populatie pleaca in cutii, daca baiatul poate ridica doi stupi?
2. Oare cum de nu plecau albine la zbor pe timpul zilei?
3. Amplasau stupii intr-o fosta benzinarie, aflata la 1-2mile cu spune, deci la peste 2km. Oara mai era rentabil culesul?

Si lista poate continua.........

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde iunicu » 01 Iul 2013, 07:19

1. Uiti ca e albina chineza. O albina dinasta munceste cat 5 albine romanesti. :lol:
2. Und sa plece mancatias? Nu ai vazut catamai desertul? :lol:
3. Pai daca soferul a zis ca la benzinarie e bine, acolo au descarcat ca doar soferul plateste cursa.
Vai mama lor, erau rataciti saracii si parca toatul lucra impotriva lor.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde alin75 » 01 Iul 2013, 07:25

Avea pustiu o fata mai la sfarsit ..... (cand varsa apa din bidoane), parca l-ar rupe cu karata pe tasu....

Cred ca filmul se incadra mai bine, la "Asa nu!"
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Ioan Guist » 01 Iul 2013, 07:48

Vai steaua lor.
Si noi mai gafam si mai iesim in teren nepregatiti.Da astia ...mancati-asi pipota lu ale -matale sunt dusi pe apa sambetei cu buturuga.Nici macar cu pluta.
Baieti muncitori, cu spirit mare de sacrificiu, cu rabdare de chinez (toata stima) iasa insa cu stupii la ...ghici.
Multa vreme am zis ca ne invadeaza stuparii vestici.Da...nada! ...uite cine sunt in stare sa manance un cocolos de orez la mia de km! Chinezuuu!!
Azi maine debarca astia in dobrogea si la fiecare OMV sau MOL ,14 stupine ii dau roata.La LITRO pe A2, vor fi 140 de stupine.Ca e loc.

Te marcheaza un astfel de filmulet.Sunt , iaca, oameni ce lucreaza mult mai rudimentar decat estul europei.Pleaca de acasa fara mancare, fara ce sti ce scule, fara acoperisi mai ...cat de cat.Trei sandale si doua prosape si un catel (pechinezul e mare).Ce fac daca se rupe o rama, o lada? Ce fac ma astia daca nu prind ...trenul? Ce fac cu mierea? Ce fac cand te trece caca? Dar daca se betejeste unu?

Priveam filmul si nu am descoperit nici-o burta prin film.Ma, astia prea repede nu vor fi obeji.Lazile alea au peste 50-60 kg una.Sa iei in echilibru si sa te ...dai cateva ture, inchei ziua cu chiote si vaiete.
Este o idee buna de manipulare a stupilor.Lisa nu are nici-o sansa in conditiile de acolo.Sa sari din tren si sa cobori mici ziduri sau te miri ce? Numai cu piciorul se poate.Ingenioasa si sigura varianta au.

Sansa noastra, sa-i batem la sistem, e Janese si soacra-sa.Numai asta are mintea chinezului.Numai asta po'a sa gaseasca variante de contraatac.
Da...cred ca doarme de dupa extragerea micronucleilor.

PS Catelul ala, nu are nici-o sansa pana la finalul campaniei.Va fi intins :lol: pe masa de dupa extractie.Cu sos de soia si "urechi de camp".
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Adi Hodis » 01 Iul 2013, 14:19

Salutari din Florida.
Fiind vorba de pastoralul din alte tari, vin si eu cu niste poze ... vedeti pe Sunphoto, la Apicultura din Florida in imagini.

Ca o comparatie ... la inceputul meu de pastoral ... cu carutza, cu remorca si tractorul Cu Dacia si remorcutza ... cu camionu si pavilionu ... incarcare manuala, desigur. :)
Si uite ca aici, incarcarea/descarcarea cu bobcatul si transport cu TIR-ul.
Pentru mutari la distante mici in jur de pina la 100 mile, cu camioane de mic tonaj si. .. 4X4.
Amintesc relatarile lui Radu Dulau ( de pe forumul vechi ) cu paletizarea si incarcarea mecanizata ... avea dreptate. Merita toti banii.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde danman » 02 Iul 2013, 09:26

China o punem in categoria "asa nu" iar Florida si Adi Hodis ... ofcourse "asa da". Cel putin in materie de transport si profitabilitate. Observati aproape acelasi sistem ca si in Canada, totusi am observat tabla pe unele capace, si caturi (deci 2 tipuri de rama) o fi mai bine....o fi mai rau...
danman

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR