Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Tei in jurul Lugojului

Mesajde imih » 29 Mai 2013, 23:10

Doresc sa intreb daca stie careva pe unde este tei in jurul Lugojului sau daca stie careva unde asi putea sa duc si eu 6 stupi sa-i mai intaresc pentru iarna care vine ?
Multumesc mult!
imih

Re: Tei in jurul Lugojului

Mesajde alexx » 31 Mai 2013, 10:08

intereseazate de jdoara sau ceva de genu
alexx

Mesajde MUSTA » 10 Iun 2013, 00:00

la Farliug e foarte mult tei
MUSTA

Mesajde mundumio » 15 Iun 2013, 17:15

Din punctul meu de vedere la 6 stupi mai bine ii ti pe loc si le dai ceva papa. Oricum teiul e destul de compromis cu temperaturile acestea ridicate.
Totusi dupa ploile acestea greu imi vine sa cred ca nu gasesc ceva flori pe camp.
mundumio

Mesajde alexx » 01 Iul 2013, 22:04

mundumio scrie:Din punctul meu de vedere la 6 stupi mai bine ii ti pe loc si le dai ceva papa. Oricum teiul e destul de compromis cu temperaturile acestea ridicate.
Totusi dupa ploile acestea greu imi vine sa cred ca nu gasesc ceva flori pe camp.

La sase stupi e mai mult paguba decat castig :lol:
alexx

Mesajde mundumio » 02 Iul 2013, 23:07

Din 6 stupi faci 6 roiuri plus miere. Nu vad de ce ar fi pierdere.
mundumio

Mesajde paul » 02 Iul 2013, 23:11

mundumio scrie:Din 6 stupi faci 6 roiuri plus miere. Nu vad de ce ar fi pierdere.

Si la anul faci ... 24, apoi 48 ... :lol:
Acu' fara gluma ... orice deplasare inseamna un castig . Albina cu cat este mai plimbata cu atat se dezvolta si produce mai bine . Bineinteles , daca conditiile meteo sunt prielnice .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 02 Iul 2013, 23:19

Depinde... daca da de FS d`aia autofertilizanta, cu celula florii ingusta si adanca, vine acasa cu aripile zdremtuite si gusa goala. ;)

La tei, daca le apuca ameteala...se mai depopuleaza putin stupii, iar daca ii apuca pantecaraia, iarasi nu e bine. Ce sa mai zic de niscaiva insecticid? Cine nu risca nu castiga nici macar experienta. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde davcosti » 03 Iul 2013, 06:49

Vreau să aflu și eu pădurile de Tei din județul ARGEȘ.-Scapă cineva acestă informație...poate pentru la anul viitor :!:
davcosti

Mesajde alexx » 03 Iul 2013, 16:20

mundumio scrie:Din 6 stupi faci 6 roiuri plus miere. Nu vad de ce ar fi pierdere.

Teoretic..practic nu prea ;)
alexx

Mesajde mundumio » 05 Iul 2013, 22:43

Daca ai 6 famili puternice faci 6 roiuri dupa un an in care salcamul a dat roade. Deci se poate. Teoretic binenteles si practit insa poate nu iti reuseste in procent de 100%.
mundumio

Mesajde mundumio » 05 Iul 2013, 22:52

Eu in primul an am bagat 2 milioane pe scule, si 7 milioane pe doua roiuri si lazi. Bineteles fara experienta,am luat un roi praf si unul bun cu ajutorul unui stupar cu experienta. Sa zicem ca am bagat max 10 dar nu cred ca a fost cazul. Anul acesta am scos 30 kg miere la salcam cu o familie vai si amar si una foarte tare. Mentionez ca nu am avut nici caturile construite. Din pacate nu am fost pe faza au fost dupa salcam ceva ploi si ala puternic a roit pana sa il sparg. Asa am facut din cei doi inca un roi, care acum e pe 6 rame. Binenteles ca am bagat inca din iarna bani in 10 lazi foarte bune si am mai luat inca 3 roiuri. La anu vreau sa ajung la 10. Dar daca trag linie: daca as vine 30 kg de miere de salcam numa cu 20 de lei, si as dao lejer in sat sunt 600 lei plus un roi pe 5 rame 200 ii deja 800. Recuperarea investitiei in procent de 80% dupa primul an la o persoana fara experienta. Deci renteaza!
mundumio

Mesajde Donbazil » 07 Iul 2013, 00:23

Sal'tare!
Hai ca l-atzi innebunit pe copil!.....O intrebat si el ceva si raspunsurile..... :evil:

Mai imih, nu stiu cine esti da' nu asta-i important.
Discuta cu doamna Irina de la magazinul Apicola din Lugoj, cu domnul Florin, cu domnul Doru , cu domnul Ghitza, sau cu oricare alti stupari consacrati din oras si sigur ai sa primesti raspuns la nedumeririle tale. Tei ai pe toata zona, de la Tincova la Nadrag , de la Bocsa la Teregova.....(Si mai ai si in parc la ACAPULCO)....
Iar cati stupi ai tu, poti face pastoral cum am incerput eu, pe portbagaj si in portbagajul masinii....Iar daca ai scaune pliabile....
Problema-i ca o sa-ti foloseasca abia la anul viitor - daca intre timp nu te plictisesti de apicultura....
Asadar, daca vrei sa obtii o informatie, apai trebuie sa VORBESTI cu OAMENII.....(De ce am scris cu majuscule aceste importante cuvinte, poate intelegi)...... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde CristiTm » 07 Iul 2013, 23:22

imih scrie:Doresc sa intreb daca stie careva pe unde este tei in jurul Lugojului sau daca stie careva unde asi putea sa duc si eu 6 stupi sa-i mai intaresc pentru iarna care vine ?
Multumesc mult!

hai ca iti zic eu de la Timisoara cu toate ca ai multi stupari la Lugoj dar e e mai greu cu comunicarea cu toarte ca evoluam mult in sensul asta la 10 km ai localitatea Crivina si e foarte ok pt tei a dat 10-15 kg media
CristiTm

Mesajde Donbazil » 08 Iul 2013, 15:35

Sal'tare!
Aloooo!....Domnu coleg!......
Poate dumneata nu stii da' Crivina estre sat apartzinator de comuna Nadrag iar la Nadrag este in vigioare o hotarare a Consiliului Local, din care rezulta ca la 3 Km de teritroriul intravilan al localitatzii este interzisa amplasarea stupinelor straine, deci!..... :shock: :shock: :shock:
Itzi cumperi o gradina in Nadrag sau Crivina, te intabulezi, te inscrii in registrul agricol de la Primarie si pe urma mai discutam..... :evil:
Nu ma crezi?.....
Ia de verifica!.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde cristi_vidican » 08 Iul 2013, 16:50

Donbazil scrie:Sal'tare!
Aloooo!....Domnu coleg!......
Poate dumneata nu stii da' Crivina estre sat apartzinator de comuna Nadrag iar la Nadrag este in vigioare o hotarare a Consiliului Local, din care rezulta ca la 3 Km de teritroriul intravilan al localitatzii este interzisa amplasarea stupinelor straine, deci!..... :shock: :shock: :shock:
Itzi cumperi o gradina in Nadrag sau Crivina, te intabulezi, te inscrii in registrul agricol de la Primarie si pe urma mai discutam..... :evil:
Nu ma crezi?.....
Ia de verifica!.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget

Întreb și eu, că îs pe lângă cu astea: e legal așa ceva? Adică să dai o astfel de hotărâre de consiliu.
că deja mă gândesc să merg la primar sau să mă fac primar.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR