Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Popescu Catalin Viorel - La inceput de drum

Mesajde popescucv » 05 Iul 2013, 06:21

Zona de deal, aproape de Moreni - Pucioasa drum strajuit de tei, zeci de arbori.
Pasuni, padiri, livezi
Apicultori veniti cu stupii in pastoral, peste 100stupi in 4 camioane asezati pana la 1 km de mine.
"Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin" - Octavian Paler
popescucv

Mesajde popescucv » 13 Iul 2013, 15:54

Nu am vazut oua ci doar putin puiet capacit si o urma de botca mica pe laterala unei rame.
Din cel vertical, galben, am luat 4 din cele 10 rame puse la crescut deoarece am vazut ca erau capacite peste 50% si dupa golire le-am pus la loc intercalat intre celelalte ramase. Au iesit cca. 4,5kg miere. Au mai ramas celelalte rame cu miere mai putina dar si cele din cuib, 18 cu totul, miere si puiet.
Din cel orizontal nu am luat nimic deoarece nu am avut ce sa iau :(
Zona de deal, 4-500m altitudine, submontana, cu fanete, paduri si cultura de porumb pe alocuri. Arbori de tei si salcam din belsug in apropiere. Fanetele din zona au flori pana tarziu in septembrie cand se mai face o cosire a otavei.
Inainte de cosire era plin de albine pe flori dar mai ales pe cele rosiatice, Centaurea jaceea subspecia nigrescens sau corobatica citez: "Este una dintre cele mai bune melifere din genul Centaurea, cu productii de 450kg/ha."
Era un zumzet continuu, de dimineata pana seara. :D

Viespiile pot fi o problema ? cum pot fi combatute ?

Imagine Imagine
"Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin" - Octavian Paler
popescucv

Mesajde un OM » 13 Iul 2013, 23:05

Citit topicul sespre viespi. Urmeaza o perioada problematica.
un OM

Mesajde popescucv » 18 Iul 2013, 06:59

In Bucuresti au inflorit salcamii pentru a doua oara.
Sper sa infloreasca si la mine la tara ;)

Imagine Imagine Imagine
popescucv

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?