Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ioana Cotolan - viitor ingrijitor de albine (?)

Mesajde SummerCat » 16 Iun 2013, 00:31

namzeb scrie:vezi albine pe jos care oricum vor muri sa-ti faci un tratament de imunitate si sa te testezi daca nu faci alergie. Asa mai prin locuri ascunse azi una miine 2 cit poti rezista pina corpul se invata.Cu respect

Nu cred eu ca va scapa Titina neantepata...
La cateva vizite la stupi ti-o iei si prin costum. Iar ca sa puna mana, sa ia albina si sa se intepe de buna voie (fiind si o doamna) mie mi se pare cam nu stiu cum... :)

Eu nu prea cred in imunizare. Pai daca si un om cu 50 de ani de apicultura se protejeaza in loc sa se duca la bustul, gol bag seama ca mai e jenant acul cu venin.
Pana ajung la etatea lui ca sa vaz cum e cu imunitatea, costumul dublat de un trening imi tine pielea fara cocoase .
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde TiTina » 01 Iul 2013, 11:54

Ziua buna tuturor :-)
In sfarsit au venit fetele acasa, acum am nevoie de ajutorul celor mai priceputi decat mine ca sa identific "soiul" caci e clar ca am in 3 stupi albine de doua feluri, nu c-ar fi foarte important pentru mine in aceasta faza de inceput.
In stupul care a fost populat primul au iesit deja albinele tinere, se vede ca activitatea e mai intensa. Si celelalte muncesc de zor dar e clar ca-s mai putine.
Cara toate polen, nu iarta nimic, nici macar floarea de patrunjel desi grosul vine din pasunea plina de flori aflata la vreo 30 de metri de gardul nostru (sa-i dea Dumnezeu sanatate vecinei mele care n-a cosit).
Fişiere ataşate
stupi.jpg
albina bruneta.jpg
albina blonda.jpg
"Eu nu sufar de nebunie, ma bucur de ea in fiecare clipa."
TiTina

Mesajde MyBees » 01 Iul 2013, 12:44

Buna,

Tare fain arata stupii. Daca i-ati facut la cineva de prin apropiere as vrea si eu un contact. Planuiam sa am si eu anul asta minim 5 Warre populati si cateva buduroaie pe care le-am cumparat de anul trecut, insa nu am mai avut timp de nimic. Vazand poza parca am mai primit un avant...

In prima poza cu albina arata a carpatina noastra, in cea de-a doua nu este o albina melifera.

Spor!

* Cred ca deja ai putea modifica titlul topicului, putand renunta la "viitor" si "?" :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde TiTina » 01 Iul 2013, 13:28

hello MyBees,
M-am gandit si eu sa modific titlul insa am s-o fac in primavara daca si numai daca reusesc sa-mi scot albinele din iarna in bune conditii, deocamdata sunt "gazda" de albine.
Stupii mi i-a facut un domn din Bacau si i-am adus la Pitesti cu Atlasib (a fost varianta de transport cea mai ieftina). Sa-mi spui daca vrei numarul lui de telefon.
Personal (de la inaltimea lipsei mele totale de experienta) zic ca ar fi o idee sa populezi buduroaiele (daca tot le ai) caci mesterul de la Bacau usuca anual atata lemn cat crede el ca o sa-i trebuiasca iar anul acesta i l-am terminat eu :lol: Ba chiar vroiam cate 4 caturi la fiecare stup si m-am ales numai cu cate trei ca n-a mai fost "material".
Bafta
TiTina

Mesajde MyBees » 01 Iul 2013, 23:43

E clar, tot la buduroaie imi e speranta... :) Mi-a mai dat cineva azi un contact, dupa ce a citit postarea.

Spor!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde IGNITE » 05 Iul 2013, 16:08

cea de a doua albină, din a doua poză...aia cu petele alea portocalii...din câte ştiu eu nu înţeapă. cd eram copil ziceam că aia e trântorul albinei...şi puneam mâna şi o prindeam şi-i speriam pe alţii că o pun pe ei să-i înţepe. în fine...

într-adevăr ... cutiile alea arată foarte frumos. au aşa un aspect rustic. eu sunt convins că o să te descurci...mai ales dacă eşti o persoană care are sau va avea timp la dispoziţie. informaţie găseşti şi pari o persoană care are dezinvoltură, deci...prinzi repede.
ce e mişto ... că deşi ai un apicultor în vârstă în zonă...nu o să înveţi de la el mare lucru...pentru că l-ai închis cu modelul de stup ales. aşa cred eu. parcă îmi şi imaginez mirarea lui.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 05 Iul 2013, 16:12

eu citisem IOANA...VIITOR VRĂJITOR DE ALBINE...poate aşa va fi.
IGNITE

Mesajde Odey » 05 Iul 2013, 17:56

Succes Ioana in apicultura :* sa ai grija de albine :*
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde alexx » 05 Iul 2013, 18:31

Succes si sa ai parte de multa miere ;) :D
alexx

Mesajde Ioan Guist » 05 Iul 2013, 21:39

Spor in toate.
Am si eu doi ca ai dumneavoastra
Fişiere ataşate
073.JPG
Ware
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde TiTina » 09 Iul 2013, 11:30

Ziua buna domnilor,
Am revenit on-line, am citit cu placere comentariile si va multumesc pentru incredere.
Mi-au iesit albinele tinere la toti 3 stupii, e o mare agitatie in zona, cara de zor polen de la vecina care n-a cosit pasunea plina de flori. Intre timp am luat in arenda un teren de vreo 3000mp (adiacent curtii mele), l-am arat, discuit si semanat cu facelia (stiu ca-i cam tarziu dar ploaia ajuta mult si sper sa le dau de lucru taman in august ca sa fiu sigura ca vor avea o iarna linistita).
Nea Ion, omu' cu tractorul, a ramas interzis cand a vazut stupii pe care i-a citit din prima ca fiind "un fel de buduroi modern" si aproape ca a scapat o lacrima amintindu-si de propriile albine... cred c-o sa scurme toata iarna in buturugile pe care o sa i le procuram cu mare entuziasm ;)
Am facut si un suport pentru stupi caci oricat de minunato-rustic aratau pe sol si oricat as fi mermelit in mintea mea avantajele microclimatului oferit de apropierea pamantului se stropeau infiorator de la ploaie iar o zapada de 15 cm ar fi astupat urdinisele (poze maine ca n-am mai avut timp aseara).
Am initiat un "program" de acomodare reciproca, petrecem cat mai mult timp printre albinute urmarindu-le zborul si activitatile de pe langa stup. Le lasam sa ne survoleze/ cerceteze, mai bagam cate un ochi la urdinis, mai impingem delicat cate una cu degetul in speranta ca vor ajunge sa ne ignore suficient cat sa putem umbla la stupi fara prea mult tambalau. Stau si ma gandesc ca daca cineva m-ar scoate din casa cu fum, sub amenintarea unui incendiu nu i-as fi prea recunoscatoare chiar daca ulterior as constata c-a fost alarma falsa. Stiu, stiu, comparatia e fortata... totusi... debandada pe care-ar crea-o afumatul ma face sa ma gandesc la alternative mai pasnice (iaca ma pregatesc sa descopar apa calda).
Am cumparat un DVD cu 57 de carti de apicultura, toate dinainte de primul razboi mondial, in engleza si franceza, nu voi putea posta aici din pricina drepturilor de autor insa daca se afla doritori prin preajma ograzii mele... n-au decat sa strige la gard si vor fi serviti.
cam atat pe ziua de azi,
Ioana
TiTina

Mesajde un OM » 09 Iul 2013, 16:01

Mai anii trecuti foloseam pe vatra de iernare lazi de bere. Cand zapada era viscolita, nu va povestesc munca de a da zapada din dreptul urdinisului, caci nu se punea problema ca albinele sa poata respira prin acea zapada stratificata. De anul trecut folosesc niste stative din capriori de lemn pe picioare. Nu am dat zapada decat ca nu aveam ce face. Sub familii nu am avut zapada deloc, cu tot viscolul.
un OM

Mesajde TiTina » 10 Iul 2013, 13:58

din seria: maimuta cand n-are treaba se scarpina-n dos pana-si face buba

tot gandindu-ma cum sa ma uit in stup fara sa deranjez fetele am gasit asta:
http://spyshop.bizoo.ro/vanzare/2694941 ... -flexibila

cum vi se pare ideea?
TiTina

Mesajde ovidiuc » 10 Iul 2013, 16:11

TiTina scrie:din seria: maimuta cand n-are treaba se scarpina-n dos pana-si face buba

tot gandindu-ma cum sa ma uit in stup fara sa deranjez fetele am gasit asta:
http://spyshop.bizoo.ro/vanzare/2694941 ... -flexibila

cum vi se pare ideea?

Nu mi se pare o excentricitate, dar nu cred ca vei face multa treaba cu ea. Ai nevoie de o camera cu infrarosu (IR). In stup e intuneric si lumina ledurilor s-ar putea sa deruteze albinele. Deoarece am vrut sa scot in primavara un burete de la un stup, m-am dus noaptea la ele cu o lanterna cu leduri. Cand asez lanterna la urdinis incepeau sa iasa toate. Probabil crezusera ca e dimineata. Camera cu infrarosu produce o lumina pe care ochiul uman nu o detecteaza. Nu stiu daca ochiul albinelor e capabil de a vedea in spectrul infrarosu. In plus, camerele cu IR au un filtru pentru lumina infrarosie. Daca are IR, cred ca o poti folosi. Ar trebui sa intrebi pe cineva mai experimentat daca ar putea sa dauneze, deoarece din cate stiu eu lumina infrarosie afecteaza retina umana. E posibil sa aiba efect negativ si asupra albinelor.
ovidiuc

Mesajde TiTina » 10 Iul 2013, 17:05

Camera cu infrarosu produce o imagine alb-negru care nu cred ca-i suficienta ca sa evaluezi situatia.
In plus intentionez sa "spionez" stupul ziua cand albinele-s plecate la treaba si e mai putina aglomeratie. Intensitatea luminii led-urilor este reglabila...
Oi vedea cum merge, deocamdata o sa iau videoendoscopul de la service sa fac o proba.
TiTina

Mesajde SummerCat » 12 Iul 2013, 00:19

Ioan Guist scrie:Spor in toate.
Am si eu doi ca ai dumneavoastra

Ioane ti-ai tras opere de arta nu alta... Sunt foarte faini! Asa i-ai luat sau ai avut fetele talentate la pensule?
:) inca o data sunt tare frumosi si ptiu sa nu ti-i deochi !

@Titina: la o saptamana-10 zile tot tre' sa le deranjezi. Nu stiu ce privire de ansamblu vei avea asupra stupului printr--o mini camera si nu stiu cu ce te-ar ajuta sa vezi 100cmp dintr-o rama. Aaaaa, daca esti curioasa de comportamentul lor social, de ce nu atunci un mini stup imbracat in sticla?

Dar daca esti asa de exigenta merge si o camera si eu abia astept sa-ti urmaresc postarile. Numai sa nu le deranjezi prea multe zile cu pozitionatul camerei, ca sunt si ele mici, plapande
:)
Mult succes!
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR