Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pasiune invincibila

Mesajde BeesDream » 10 Iul 2013, 01:32

Cele mai multe raspunsuri acum am primit :lol: Multumesc tuturor si ce pot spune... Mircica ms la fel, sa fii sanatos si tu, Mowgli 20 mm sunt 2 cm si poate fierul nu e corect sa-l masori in cm dar poate asa sunt eu mai incult in ale fierului si imi cer scuze pe aceasta cale si pofta mare la salata de rectangulare :lol:
@State nu am dat cu otet ca habar n-aveam de metoda asta si dupa cum am spus orice as face tre' sa vina cineva pe forum cu o metoda noua dar oricum iti multumesc pentru sfat...

domnule @Duma hai noroc si sa auzim de bine va urez si eu cu mare drag iar de vecinul meu ce sa spun... daca nu era el cu siguranta nu imi trecea niciodata prin cap sa ma apuc de apicultura ca habar n-aveam de ea :lol: cand mi-a spus un amic ca albinele au regina ma bufnit rasul iar cand m-am documentat putin mi-am dat seama cat de prost eram eu ca nu stiam o boaba despre albine :lol: Acum sunt indragostit de ele la maxim si nu cred ca pot renunta vreodata la ele chiar daca ma ajuta bunul vostru "dumnezeu" sau nu :lol: caci pentru mine e un nimic...

Sanatate si numai bine tuturor!
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde modigliani » 10 Iul 2013, 04:52

BeesDream scrie: Mowgli 20 mm sunt 2 cm si poate fierul nu e corect sa-l masori in cm dar poate asa sunt eu mai incult in ale fierului si imi cer scuze pe aceasta cale

Pai bai Bizdrime , hai sa-ti demonstrez ca nu gresesc .....

Ai vazut cand te duci la Materiale de Constructii gasesti capriori de .... 8 x 8 si teava rectangulara de ... 80 x 80 ! ;)
Ca dracu , ca au de fapt aceeasi cota ! Nu ?

Mai gasesti cuie de 7 , de 9 , de 15 , etc ... si suruburi de 6 x 70 , 8 x 100 , etc . De ce oare sunt diferite modalitatile de cotare ? Pentru ca in tamplarie - dulgherie folosesti cuie iar suruburile sunt predilect folosite in mecanica . Probabil ai remarcat si faptul ca la cuie nu este exprimata decat lungimea iar la suruburi gasesti si dimensiunea diametrului .

Mai gasesti acolo ... teava de scurgere de 35 , 45 , 110 , ... Pexal de 16 , 18 , 22 , ... tabla de 2000 x 1000 , etc .
Concret , in afara de lemn si accesoriile aferente acestuia , toate celelalte sunt prezentate in mm .

Bai , nu chiar toate ! Bine ca mi-am dat seama la timp , ca tu esti in stare sa te duci la aia sa-i ceri ... diluant de 1000 x 500 sau 3 litri de smirghel ! :shock:
Nu . Mai sunt unele materiale care nu-s nici in mm , nici in cm .....

..................................................

Nu tre sa-ti ceri scuze . Insa baga la cap ce-ti spun , ca nu fac misto .

BeesDream scrie: cand mi-a spus un amic ca albinele au regina ma bufnit rasul

Vezi daca nu citesti tot forumul ??? Ai fi vazut ce-a zis Iunicu :

"Albinele fac miere pentru ca au regina . Daca aveau presedinte faceau un c*cat !"
modigliani

Mesajde proapis13 » 10 Iul 2013, 08:01

BeesDream scrie: nu cred ca pot renunta vreodata la ele chiar daca ma ajuta bunul vostru "dumnezeu" sau nu :lol: caci pentru mine e un nimic...

Hai ca pe-aia cu cotele o intelesai dar fraza de mai sus nu pot sa o inteleg :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 10 Iul 2013, 08:27

Ei , si cu tine , acuma ..... Pai tu vrei sa-ntelegi Bizdrimu' ?
Lasa-l asa , neinteles , ca-i sade bine ! :lol:
modigliani

Mesajde State » 10 Iul 2013, 10:43

BeesDream scrie:@State nu am dat cu otet ca habar n-aveam de metoda asta si dupa cum am spus orice as face tre' sa vina cineva pe forum cu o metoda noua dar oricum iti multumesc pentru sfat...

Io vroiam doar sa te ajut sa nu-ti mai rugineasca fieru' never...

Cum dracu'(doamne iarta-ma) sa rugineasca fieru' ? N-are voie!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde modigliani » 10 Iul 2013, 11:03

Uite , nici baba asta n-a oxidat daca a folosit otet de mere .....

modigliani

Mesajde State » 10 Iul 2013, 11:11

modigliani scrie:Uite , nici baba asta n-a oxidat daca a folosit otet de mere .....

De ce?
State

Mesajde priest » 10 Iul 2013, 11:13

BeesDream scrie:Cele mai multe raspunsuri acum am primit :lol: Multumesc tuturor si ce pot spune... Mircica ms la fel, sa fii sanatos si tu, Mowgli 20 mm sunt 2 cm si poate fierul nu e corect sa-l masori in cm dar poate asa sunt eu mai incult in ale fierului si imi cer scuze pe aceasta cale si pofta mare la salata de rectangulare :lol:
@State nu am dat cu otet ca habar n-aveam de metoda asta si dupa cum am spus orice as face tre' sa vina cineva pe forum cu o metoda noua dar oricum iti multumesc pentru sfat...

domnule @Duma hai noroc si sa auzim de bine va urez si eu cu mare drag iar de vecinul meu ce sa spun... daca nu era el cu siguranta nu imi trecea niciodata prin cap sa ma apuc de apicultura ca habar n-aveam de ea :lol: cand mi-a spus un amic ca albinele au regina ma bufnit rasul iar cand m-am documentat putin mi-am dat seama cat de prost eram eu ca nu stiam o boaba despre albine :lol: Acum sunt indragostit de ele la maxim si nu cred ca pot renunta vreodata la ele chiar daca ma ajuta bunul vostru "dumnezeu" sau nu :lol: caci pentru mine e un nimic...

Sanatate si numai bine tuturor!

Misto suportul prala! Mai da 2 maini de grund si dup'aia 2 de vopsea.Daca rugineste in 5 ani iti fac eu altu'.
priest

Mesajde jenica67 » 10 Iul 2013, 11:59

BeesDream, daca suportul ala este din teava de 20x20 mm, poti sa pui pe el cel mult roii. Stupii nu o sa ii tina, in nici un caz.
jenica67

Mesajde State » 10 Iul 2013, 12:12

jenica67 scrie:BeesDream, daca suportul ala este din teava de 20x20 mm, poti sa pui pe el cel mult roii. Stupii nu o sa ii tina, in nici un caz.

Daca le mai da o mana de vopsea, ii tine sigur.
State

Mesajde BeesDream » 10 Iul 2013, 15:55

jenica67 scrie:BeesDream, daca suportul ala este din teava de 20x20 mm, poti sa pui pe el cel mult roii. Stupii nu o sa ii tina, in nici un caz.

Cum naiba sa nu tina? E fier si nu cantareste un stup 200 kg :lol: Are 5 randuri de picioare deci nu cred ca se poate rupe ca oricum nu pun mai mult de 5 sau 6 stupi pe el ca vreau sa fie si o distanta intre ei..:lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde State » 10 Iul 2013, 16:17

BeesDream scrie:

Cum naiba sa nu tina? E fier si nu cantareste un stup 200 kg :lol: Are 5 randuri de picioare deci nu cred ca se poate rupe ca oricum nu pun mai mult de 5 sau 6 stupi pe el ca vreau sa fie si o distanta intre ei..:lol:

Daca asezi stupii exact pe picioarele suportului e ok. Daca ii pui intre picioare, s-ar putea sa faca burta. Dar cum iti ziceam, ii mai dai o mana de vopsea si se mai intareste, ca doar e fier, da-l dracu'.

Acum zi-mi te rog si mie, crezi ca acest costum ar fi practic in apicultura?
Imagine

Vad ca are si un compartiment generos pentru o eventuala depozitare a fagurilor, daca n-am la indemana o galeata sau lighean in ce sa-i pun. Sau pot face oleaca de fum in ei, ca vorba aia, e loc destul...si il intretin doar din vanturi usoare. Crezi ca ar merge ?

Sa nu mai zic de faptul ca poate gasesc in drumurile mele vreun roi....deja au si suport unde sa stea ghemul.
State

Mesajde MIHALACHE » 10 Iul 2013, 17:31

Intre fiecare sectiune ar trebui intarit cumva pentru ca se va indoi eu asa as proceda, merge si fier-beton 10-12mm.Si lasa-i sa faca misto nu baga in seama.Mergi mai departe ca faci lucruri bune. SUCCES!
MIHALACHE

Mesajde State » 10 Iul 2013, 17:44

MIHALACHE scrie:Antre fiecare sectiune ar trebui antarit cumva pentru ca se va andoi eu asa as proceda,merge si fier-beton 10-12mm.Si lasai sa faca mist-o nu baga an seama.Mergi mai departe ca faci lucruri bune SUCCES.

Uite ca s-a gasit cineva sa vorbeasca pe limba ta B.D.
Poate asa intelegi ca nu e nevoie ca stupul sa aiba 200kg. :)
State

Mesajde State » 10 Iul 2013, 17:50

Domnul Mihalache, dumneavoastra sunteti domnu' mentor, nu?
State

Mesajde MIHALACHE » 10 Iul 2013, 21:09

Eu nu-l cunosc personal ,dar nu mi-ar fi rusine sa recunosc daca ar fi cum spui. Si eu am facut multe greseli si inca mai fac, dar am in spate 24 ani de practica si chiar mi-ar place sa pot indruma pe cineva ca el.
MIHALACHE

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?