Odey scrie:Am culesuri, am observat la albine pe picioare ca au polen si de fiecare data cand le verific(o data pe saptamana sau doua) au sub hranitor cladi faguri, bineinteles ca i rup, oricum le`am pus o rama noua si 90% din ea mi`o cladit`o intr`o zi..
Chiar vreau sa cumpar o familie intreaga, si pentru iernat se va ocupa o cunostiinta care e de 7 ani apicultor.Nu mi`as ierta`o niciodata daca mi`ar muri albinele peste iarna...
Jamal, daca ti-o doresti asa mult si ai treaba asta pe suflet, ia-o domnule! Ia-o cu toata inima si sa dea D-zeu sa fie bine. Trecerea peste iarna nu e capat de lume, ca daca era...demult n-ar mai fi existat albine, numai ca uneori pur si simplu se intampla la cate un stup. Daca ai multi si a picat unul peste iarna, nu e tragedie, dar daca ai unul singur, vorba ta: l-ai lua cu tine in pat.
Ai grija, daca zici ca ti-au construit aproape toata rama intr-o singura zi, foarte probabil ca ai mare nevoie de rame in stup. Daca e plin, pune-i un cat deasupra. Pur si simplu au nevoie de spatiu.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)