Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: A beekeeper was born!

Mesajde Odey » 11 Iul 2013, 16:58

BeeeK scrie:
Odey scrie:Deci nu am nevoie de cat :) stiam eu, dar o sa ma mai interesez la cine da mai ieftin o familie. Si iarna nu o sa fie problema, am gasit un loc in curte unde e ferit de ninsoare sau vant sau soareci sau alte gaze.

Albina nu moare de frig colegu , chiar daca ninge peste stup , albina moare de foame. Soarecele nu ar avea cum sa intre in stup daca dupa terminarea culesului si inceperea hranirilor se micsoreaza urdinisul (ceea ce este obligatoriu)

Da stiu asta, oricum vreau sa mut stupul in gradina, acolo e mai bine pentru ele, plus ca daca fac si roi si mai cumpar albine sa fie toate intr`un loc. O sa iau toate masurile pentru trecerea iernii
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde Odey » 11 Iul 2013, 17:02

Apropo, ce fac albinele iarna in stup? am auzit ca se fac ca un ghem si asa isi tin de cald,
Dar maca depune oua iarna? sau este ceva activitate in lada?
Odey

Mesajde Mircea_63 » 11 Iul 2013, 17:06

Te-am prins! Mah tu n-ai citit nicio carte despre albine! :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde samuellazea » 11 Iul 2013, 17:21

Odey scrie:Apropo, ce fac albinele iarna in stup? am auzit ca se fac ca un ghem si asa isi tin de cald,

Mircea_63 scrie:Te-am prins! Mah tu n-ai citit nicio carte despre albine! :?

Mai Odey,

ai grija ca apicultura nu se face din auzite ;) Citeste mult si pe urma intreaba colegii sa vezi cum face fiecare iar abia pe urma ia o decizie. Nu in cazul de fata (ce fac albinele iarna). Ele stau in ghem si mananca miere pentru a mentine temperatura ridicata in ghem ( atentie- caldura nu este inafara ghemului). Cand se mai incalzeste afara si ele apuca un zbor de curatire matca incepe sa ponteze asa mai timid o perioada. Matca iarna nu ponteaza ;)

Daca mai ai intrebari oricat de banale ar fi le poti pune si se gaseste careva sa iti raspunda dar inainte citeste ca este mult material ;)

Sami
samuellazea

Mesajde samuellazea » 11 Iul 2013, 17:24

samuellazea scrie:
Odey scrie:Apropo, ce fac albinele iarna in stup? am auzit ca se fac ca un ghem si asa isi tin de cald,

Mai Odey,

ai grija ca apicultura nu se face din auzite ;) Citeste mult si pe urma intreaba colegii sa vezi cum face fiecare iar abia pe urma ia o decizie. Nu in cazul de fata (ce fac albinele iarna). Ele stau in ghem si mananca miere pentru a mentine temperatura ridicata in ghem ( atentie- caldura nu este inafara ghemului). Cand se mai incalzeste afara si ele apuca un zbor de curatire matca incepe sa ponteze asa mai timid o perioada. Matca iarna nu ponteaza ;)

Daca mai ai intrebari oricat de banale ar fi le poti pune si se gaseste careva sa iti raspunda dar inainte citeste ca este mult material ;)

Sami

Am uitat sa punctez: iarna stupii nu se misca. Albinele cad din ghem si mor pe fundul stupului ;)
samuellazea

Mesajde Odey » 11 Iul 2013, 17:30

Sincer sa fiu nu am citit carte, dar am citit pe net.Dar stiu ca in cuib stau adunate in ghem dar am vrut sa fiu sigur de cunostiintele pe care le am.
Oricum, o sa mai citesc despre albine, stiu ca nu am nici 5% cunostiinte de albine, dar macar alea de baza le mai am :) ma ocup de albine de 2 saptamani doar...Incerc sa combin teoria cu practica.Whatever, iarna nu umblu in stup,practic nu era nevoie sa stiu ce fac ele acolo...bine, e mai bine sa stiu ce fac, dar nu ca ar fi asa mare nevoie.
Odey

Mesajde B.K » 11 Iul 2013, 18:33

Odey scrie:

Sincer sa fiu nu am citit carte, dar am citit pe net.Dar stiu ca in cuib stau adunate in ghem dar am vrut sa fiu sigur de cunostiintele pe care le am.
Oricum, o sa mai citesc despre albine, stiu ca nu am nici 5% cunostiinte de albine, dar macar alea de baza le mai am :) ma ocup de albine de 2 saptamani doar...Incerc sa combin teoria cu practica.Whatever, iarna nu umblu in stup,practic nu era nevoie sa stiu ce fac ele acolo...bine, e mai bine sa stiu ce fac, dar nu ca ar fi asa mare nevoie.

Iarna familia de albine formeaza un ghem in care se incalzesc reciproc , se hranesc si la fel ca si noi oamenii , asteapta vremuri calde.

Iti recomand cartea asta : http://www.librarie.net/carti/81260/Api ... efan-Lazar . Poate pare putin cam scumpa , dar crde-ma ca merita banii , are 600 de pagini cu tot ce inseamna cresterea albinelor.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE