clabescu.marius scrie:Salutatre tuturor....am si eu o nedumerire si vreau sa va intreb ce ma sfatuiti.Am o familie care a mers prost tot anul nu sa dezvoltat suficient pentru nici un cules,ieri la control am observat ca matca depune puietul pestrit.Prima grija a fost sa examinez foarte bine celulele si aspectul puietelui de frica unei boli,puietul eclozeaza normal chiar am vazut eclozarea catorva albinute,nu are nici un fel de miros si nici nu sunt turtie capacelele celulelor.Ceea ce stiu sigur este ca matca respectiva este de salvare deoarece o am de anul trecut dintr-o asemenea botca.Eu am hotarat sa schimb regina respectiva cu una imperecheata de la un crescator...ce ma sfatuiti voi sa fac?
bucursorinelionel scrie:Cauza puietului pestriț, dacă nu are nicio legătură cu bolile specifice puietului, este sigur, matca, fie cu deficiențe de morfologice-anatomice, fie bătrânețea/epuizarea (timpurie,prematură) a spermatecii.Schimbarea este inevitabilă, dacă nu o faci tu, mai devreme sau mai târziu o vor face albinele.Deci, cu cât mai repede, cu atât mai bine!
ciptheman scrie:schimba matca si scapi de probleme garantat
clabescu.marius scrie:ciptheman scrie:schimba matca si scapi de probleme garantat
Astazi am procedat la schimbarea reginei si sper sa fie bine,poate daca nu vor intervenii probleme in acceptarea ei se va remedia si problema cu puietul.
proapis13 scrie:Din cate vad eu in fotografia a treia s-ar putea sa fie vba despre Loca europeana;sper sa nu ma insel
https://www.google.ro/search?q=loca+eur ... d=0CCwQsAQ
Compara si tu foto de la tine cu cele de mai sus si fa-ti o idee
salve
Salutatre tuturor....am si eu o nedumerire si vreau sa va intreb ce ma sfatuiti.Am o familie care a mers prost tot anul nu sa dezvoltat suficient pentru nici un cules,ieri la control am observat ca matca depune puietul pestrit.Prima grija a fost sa examinez foarte bine celulele si aspectul puietelui de frica unei boli,puietul eclozeaza normal chiar am vazut eclozarea catorva albinute,nu are nici un fel de miros si nici nu sunt turtie capacelele celulelor.Ceea ce stiu sigur este ca matca respectiva este de salvare deoarece o am de anul trecut dintr-o asemenea botca.Eu am hotarat sa schimb regina respectiva cu una imperecheata de la un crescator...ce ma sfatuiti voi sa fac?
de proapis13 » 08 Iul 2013, 22:31
Din cate vad eu in fotografia a treia s-ar putea sa fie vba despre Loca europeana;sper sa nu ma insel
https://www.google.ro/search?q=loca+eur ... d=0CCwQsAQ
Compara si tu foto de la tine cu cele de mai sus si fa-ti o idee
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori